Blickrig Junajteda za 11 minuta: Matić obeležio povratak na teren (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.12.19. | 23:06

AZ nemoćan na Old Trafordu...

Pretila je utakmica Mančester junajteda i AZ Alkmara da dobije epitet dosadne nakon prvog poluvremena. Nije bilo nijedne gol šanse ili nekog značajnijeg uzbuđenja. A onda... Onda je pravi đavo ušao u izabranike Ole Gunara Solskjera koji im je naredio da je vreme da se uozbilje i razbiju Holanđane. Za samo 11 minuta to se i dogodilo - 4:0.

Da je Partizan u prošlom kolu uspeo da pobedi AZ Alkmar, sada bi slavio prolaz dalje. Jer, em su crno-beli ubedljivo pobedili Astanu, em je Mančester Junajted pokazao Holanđanima da je ipak klasa iznad, što se najbolje videlo kod prvog gola.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac Nemanja Matić vratio se na teren posle dvomesečnog odustva zbog povrede. Srbin je odlično kontrolisao igru na sredini terena u prvom poluvremenu. Pravovremeno je presecao napade Holanđana, dok je u pasu bio miran i siguran. Doduše, desila mu se greška u 42. minutu kada je izgubio jednu loptu na sredini terena, ali AZ nije uspeo to da iskoristi. I ko mari za to kada je potom asistirao Mejsonu Grinvudu za konačnih 4:0.

Imao je Matić veliku ulogu i kod prvog gola. Igrao se 53. minut kada su Crveni đavoli odigrali fenomenalnu akciju. Najpre se Andreas Pereira zagradio kod korner zastavice i petom, između dvojice protivnika, odigrao do Huana Mate. Španac je vratio do Matića, a Srbin mirnoćom, kakvu imaju najcenjeniji hirurzi, nalazi koncentraciju da pasom uposli Španca, maltene kroz celu odbranu Alkmara. Prekaljeni Mata sve vidi, pa je tako ispratio i ubacivanje Janga na drugoj stativi, a Englezu nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu za stajaće ovacije celog stadiona. Akcija na kojoj bi pozavideli i u Barseloni.

Junajtedov "blickrig" nastavljen je već u 58. minutu. Džejms Garner je oduvao u duelu igrača AZ Alkmara, dodao do Grinvuda koji je preciznim šutem duplirao prednost. Nastavili su Crveni đavoli sa agresivnom i napadačkom igrom. Nisu popuštali ni sekunde želeći da reše pitanje pobednika što je pre moguće.

Nikada nam neće biti jasno zašto se neki fudbaleri bune kada naprave očigledan prekršaj, a iskusni Žordi Klasi nije mogao da napravi očigledniji u tom 62. minutu. Još za jedanaesterac. Nema potrebe naglašavati da je Mata rutinski pogodio iako je Mark Bizo pogodio stranu.

Sigurno će se posle utakmice dosta pričati o mladom Grinvudu. Produkt Junajtedove omladinske škole raste u sjajnog igrača. Samo još da dobije iskustva i poverenje Solskjera, mogao bi mnogo toga dobrog da donese Mančesterovoj igri.

Manirom velikih strelaca i rutinera, Grinvud je u 64. minutu nonšalantno uputio udarac u gol, koji je iznenadio golmana Alkmara i tu spasa nije bilo.

Junajted je rutinski prošao grupu sa 13 osvojenih bodova. Usput su uspeli da promovišu nekoliko mladića poput Brendona Vilijamsa, Grinvuda, Garnera... Neće nikome biti svejedno kada na žrebu (ponedeljak) ugleda kuglicu sa Mančesterovim imenom i shvati da će morati da odmeri snage sa Đavolima u nokaut fazi Lige Evrope.

GRUPA L

Mančester Junajted - AZ Alkmar 4:0 (0:0)
/Jang 53, Grinvud 58, 64, Mata 62pen/

Partizan - Astana 4:1 (3:0)
/Suma 4, Sadik 21, 76, Asano 26 - Rotariju 79/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara