Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Bližimo se novom napadu Reala na Embapea: Kada dobije poziv imaće 14 dana za odluku

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 10:43

AS piše da će ključan biti period između 1. i 15. januara

Real Madrid i Kilijan Embape: epizoda ko zna već koja.

Kraljevski klub očigledno ne odustaje od francuskog golgetera iako je tokom potere bio iznenađujuće neuspešan. Posebno upečativljo bilo je leta 2021. kada su u Španiji verovali u Embapeovo obećanje da će doći kao slobodan igrač nakon što mu za godinu dana istekne ugovor, ali je on ipak rešio da produži vernost Parižanima.

Izabrane vesti

Sjajni napadač sada se bliži datumu kada će ući u poslednjih šest meseci ugovora i imati slobodu da pregovara sa zainteresovanima koji bi da ga angažuju. Biće to 1. januara, a ugledni AS taj datum navodi kao crvenom bojom zaokružen u kalendaru Florentina Pereza. S prvim danom 2024. godine očekuje se novi napad Real Madrida na Kilijana Embapea. Uslovi saradnje će biti saopštenji njegovoj majci Fajzi Lamari, ujedno i menadžeru, koja će dobiti dvonedeljni rok za odgovor.

Po tvrdnjama madridskog lista, biće to i poslednji pokušaj Real Madrida da dovede Embapea. Golgeter Svetaca 20. decembra puni 25 godina i postavlja se pitanje na koliko godina će mu biti ponuđen ugovor jer će narednog leta, kada bi mogao da stigne u Madrid, biti bliži 26. Navode se primeri Vinisijusa, Rodriga, Valverdea i Kamavinge koji su angažovani sa 18 godina, te Belingem kojem je bilo 19, Benzema i Militao su stigli sa 21, Kristijano Ronaldo sa 24...

Neće, svakako, godine biti problem, da Embape stigne u Real po završetku sezone, već će to zavisiti isključivo od njegove odluke da li će iskoristiti opciju novog produžetka ugovora sa Parižanima na još jednu sezonu. Ona bi u velikoj meri mogla da zavisi od učinka Svetaca u Ligi šampiona, međutim, kako im se ne bi ponovio scenario iz prošlosti, kada su čekali da prođe međusobni okršaj u osmini finala elitnog takmičenja 2022, u Realu su odlučili da ograniče period pregovora na 14 dana od ponuđenih uslova.

Veruje Florentino Perez da je to vreme dovoljno da Embape konačno prelomi želi li u Real Madrid ili ne, a kako ne bi bio ponovo izigran, AS piše i da predsednik madridskog velikana ovaj put ne želi nikakvo usmeno obećanje, već isključivo potpisan dokument. Stoga će na sastancima sa Fajzom Lamari obavezno prisustvovati i Realovi advokati.

Sve su u Madridu detaljno isplanirani, još samo da dobiju toliko čekano "da". Za razliku od 2021. kada je odbio 200.000.000 evra, ovaj put Naseru Kelaifiju ruke su vezane i sve zavisi isključivo od igrača i njegovog menadžerskog tima na čelu sa majkom.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara