Napadač Nasionala Leonardo Viljagra (©AFP)
Napadač Nasionala Leonardo Viljagra (©AFP)

Bobadilja nastavio da posti, a Gvarani da tone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 04:38

Paragvajska Apertura: Nasional produbio agoniju Aboridžina

U okviru 10. kola paragvajske Aperture Nasional iz Asunsiona je dočekao Gvarani. Nastavio se niz Trikolora, koji su vezali i peti meč bez poraza, a po treći put su slavili u pomenutom periodu (2:0). Gvarani i dalje posrće, pa je i peti put ostao bez trijumfa (četiri poraza).

Iskoristili su fudbaleri Nasionala to što se Gvarani nalazi u jako lošoj formi, bili su bolji rival tokom čitavog susreta, pa su na kraju sasvim zasluženo slavili. Zahvaljujući petom trijumfu u prvenstvu skočili su na drugo mesto na tabeli, sa bodom manje (ali i utakmicom više) od lidera Libertada. Gvarani posustaje, serijom loših rezultata polako se isključuje iz trke za titulu u Aperturi, sada ima sedam bodova manje od večerašnjeg rivala i sedi na sedmom mestu.

Izabrane vesti

Nisu domaći fudbaleri previše "davili" loptu, posed je gotovo podjednako bio podeljen, ali je Nasional bio neuporedivo opasniji. Od deset šuteva ka golu rivala, pet je išlo u metu, dva su završila i iza leđa golmana gostiju Servija, dok Aboridžini nisu uspeli da upute nijedan šut u okvir protivničkog gola za 90 i kusur minuta. Prvi strelac lige Leonardo Viljagra je nastavio da trese protivničke mreže, pogodio je sa kreča i upisao sedmi pogodak u sezoni, dok je bivši igrač Hanovera Raul Bobadilja propustio još jednu priliku da probije led u novoj sezoni. Upravo njegovi golovi nedostaju Gvaraniju, kako je minule sezone uspeo da ih postigne devet, a pritom i da u dva navrata asistira.

Posle prvog poluvremena bez golova, led je u nastavku probio prvi strelac lige. Benitez je skrivio jedanaesterac, najbolji golgeter Nasionala je stavio loptu na kreč i rutinski zatresao mrežu rivala. Sve je postalo jasno na stadionu u Asunsionu u kada je na neshvatljiv način jedan od defanzivaca Gvaranija proigrao Aruu, kojem nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan matira Servija. U pokušaju da izbije loptu je pogodio sebe u glavu, ona se odbila do napadača domaćeg sastava, koji je bio neumoljiv. Prethodno su se gosti radovali, ali uzalud, kako je pogodak Garaja iz 76. minuta poništen zbog ofsajda.

PARAGVAJ 1, 10. KOLO

River Plejt - 12. oktobar 0:2 (0:0)

/Velaskez 65, Salinas 68/

Nasional Asunsion - Gvarani 2:0 (0:0)

/Viljagra 68p, Arua 88/



tagovi

Nasional AsunsionGuaraniParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara