Fudbaleri Liverpula (©Reuters)
Fudbaleri Liverpula (©Reuters)

Boginja provincije u padu, Liverpul svi vide na tronu u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 10:23

Tim Jirgena Klopa favorit u dvomeču sa Ataalntom u četvrtfinalu drugorangiranog evropskog takmičenja. Navijači večeras (21.00) štrajkuju zbog poskupljenja karata, neće biti zastava u kopu. Kadrovska situacija na Enfildu bolja pred ključnih meseci i po sezone

Posle kiksa na Old Trafordu, ako se remi (2:2) u Mančesteru protiv Junajteda može tako da se okarakteriše, doveo je do toga da Liverpul izgubi čelo u Premijer ligi. Redse čeka pakleni finiš sezone, bitka na dva fronta. U Ligi Evrope je ekipa Jirgena Klopa favorit od starta takmičenja. Kvota u Mozzartu da će velikan sa Enfilda da osvoji drugorangirano evropsko takmičenje je 2,10.

Premijer liga je imperativ, ali kada se stigne do četvrtfinala, onda je trofej na vidiku. Rival za polufinale je Atalanta koja je u prethodnoj rundi bila bolja od lisabonskog Sportinga. Liverpul je ukupnim rezulatom 11:2 pregazio Spartu iz Praga u osmini finala. Prvi meč igra se večeras (21.00) na Enfildu i ne postavlja se pitanje ko je bliži narednoj fazi. Tim nemačkog stručnjaka je dao 11 pogodaka na tri poslednja meča pred svojim navijačima. Pre finiš sezone bolja kadrovska situaciju u redovma engleskog velikana.

Izabrane vesti

Klop nije isključio mogućnost da bi na teren mogli roviti Diogo Žota, Trent Aleksander Arnold i Alison Beker. Sva trojica su van stroja od februara, vratili su na treninge. I Stefan Bajčetić, koga nije bilo na terenu od septembra, počeo je da trenira, ali će morati da sačeka još neko vreme za minute u paklenoj konkurenciji.

21.00: (1,37) Liverpul (5,60) Atalanta (8,50)

Pre utakmice sa Atalantom, navijači Liverpula su se pobunuili zbog cena ulaznica. Naime, tim sa Enfilda je povećao cene sezonskih karata za dva odsto. To je naišlo na osudu, pa neće biti zastava u čuvenom kopu.

Osim finiša sezone i borbe za pehara u Premijer ligi i evropskim kupovima, na Ostrvu su i dalje spekulacije ko će da preuzme kormilo u junu posle odlaska Klopa. Portugalac, trener Sportinga, Ruben Amorim, navodno je postigao usmeni dogovor sa Liverpulom. Takođe, prva zvezda tima Mohamed Salah je na izlaznim vratima kluba i mogao bi da se preseli u Saudijsku Arabiju.

Očekuje se da će Holanđnina Kodi Gakpo da zameni u prvoj postavi umornog Urugvajca Darvina Nunjeza. U špicu če biti Salah i Kolumbijac Luis Dijaz. Van stroja su samo Džoel Matip i Tijago Alkantara.

MOHAMED SALAH DAJE GOL ATALANTI - KVOTA U MOZZARTU JE 1,85.

Boginja provincije putuje na Enfild bez Đorđa Skalvanija koga neće biti bar mesec dana zbog povrede mišića. Od ranije je povređen Argentinac Palomino. Trener Đan Pjer Gasperini potvrdio da će Huan Muso biti na golu. Najistureniji u timu biće Đanluka Skamaka, prošle sezone igrač Vest Hema. Belgijanc Šarl Ketelare je rovit, nije još 100 odsto spremam i malu su šanse da zaigra u Liverpulu. Rus Aleksej Mirančuk bi trebalo da bude podrška Skamaki u napadu.

Crveno-plavi su posustali ovog meseca. Poraženi su u prvom meču polufinala Kupa Italije od Fjorentine u Firenci (0:1), dok su za vikend neočekivano poklekli na Sardiniji od Kaljarija (1:2). Boginja je sve dalje od mesta koje vodi u Ligi šampiona naredne sezone u Seriji A, ali osvajanje ovog takmičenje je drugi put do evroelite.

Ovi timovi su igrali u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2020/2021. Liverpul je dobio oba meča i to bez primljenog pogotka. Na svom terenu je bilo 2:0, dok je u Bergamu bilo čak 5:0.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

21.00: (1,85) Milan (3,60) Roma (4,90)

21.00: (1,85) Benfika (3,50) Marselj (4,40)

21.00: (1,38) Leverkuzen (4,80) Vest Hem (8,50)

21.00: (1,37) Liverpul (5,60) Atalanta (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeAtalantaLiverpulJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara