Boka u velikom transferu kupila legendu Benfike! Adidas sa 100.000.000 evra izgurao Najki sa Bombonjere posle 23 godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 23:42

Danijele De Rosi potpisuje za vikend

Boka Juniors se ozbiljno pojačava za napad na trofej u Kopa Libertadores!

Za nedelju dana se nastavlja takmičenje u najkvalitenijem južnoameričkom klupskom takmičenju, a Boka ističe sve ozbiljniju kandidaturu za trofej. Večeras je potvrđeno i treće najskuplje pojačanje u istoriji velikana sa Bombonjere. Posle višenedeljenih pregovora, Boka je angažovala Eduarda Slavija, vezistu i legendu Benfike. On je devet godina proveo u Benfiki i za to vreme odirgao 266 utakmica. 

Izabrane vesti

Boka je za transfer argentinskog reprezentativca paltila 7.000.000 evra i potpisala sa njim ugovor na tri godine. Pre njega je doveden i supertalentovani venecuelanski napadač Jan Urtado iz Himnazije za 6.750.000 evra kojeg su želeli Sampdorija i Đenova, a od Brajtona je pozajmljen Aleksis Mekalister.

Međutim, ono najzvučnije pojačanje se očekuje u narednih nekoliko dana. Danijele de Rosi stiže kao najveća evropska zvezda koja je ikad obukla dres Boke. Italijan dolazi kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Romom i potpisaće ugovor na osam meseci. U Buenos Ajresu se očekuje tokom vikenda, a već je odabrao kuću i italijansku školu za decu.

Ni to nije sve od Boke. Argentinski velikan pokušava da dovede ekvadroskog napadača Felipea Kaiseda iz Lacija kojem je ostalo još godinu dana ugovora sa Rimljanima.

Međutim, iz Boke će biti i velikih odlazaka. Dario Benedeto se nalazi na ivici 18.000.000 vrednog transfera u Olimpik iz Marselja. Zamena za njega bi trebalo da bude Gvido Kariljo, jedno od najskupljih pojačanja u istoriji Sautemptona. Odlazi i urugvajski reprezentativni vezista Naitan Nandez koji bi trebalo da pređe u Kaljari za 20.000.000 evra. Talentovani 19-godišnji vezista Agustin Almendra je takođe blizu transfera u Italiju. Žele ga Roma, Porto i Napoli, a Vučica je najupornija sa ponudom od 18.000.000 evra. Boka traži koji milion više, ali je dogovor na vidiku. Na kraju, sa Bombonjere verovatno odlazi i ponajbolji igrač u prethodnih nekoliko godina, Kristijan Pavon. Los Anđeles Galaksi nudi 12.000.000 evra dolara za 50 odsto njegovog ugovora, Boka traži 15.000.000 „zelenih“. Dakle, Boka bi na prodajam četvorice odličnih fudbalera trebalo da inkasira preko 60.000.000 evra.

A još 100.000.000 evra će Boka Juniors inaksirati od Adidasa! Nemački gigant je dobio trku sa najvećim rivalom Najkijem i izgurao je Amerikance sa Bokine opreme posle 23 godine saradnje. Adidasova ponuda od 10.000.000 evra godišnje za narednih 10 godina je bila nešto što se ne odbija, a Amerikanci nisu želeli da ulaze u licitaciju.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara