Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bolivijski River Plejt u Libertadoresu posle pola veka

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 23:33

Olvejz Redi posle trijumfa nad Rojal Parijem zaslužio učešće na kontinentalnoj smotri, preuzeo prvo mesto i uoči poslednjeg kola drži konce u borbi za prvu titulu u klupskoj istoriji

Borba za titulu u Boliviji odavno nije bila konkurentnija, raspored igranja utakmica verovatno najzgusnutiji i najluđi na svetu, ali fudbaleri ekipe Olvejz Redi uspeli su da mu se prilagode bolje od ostalih klubova u državi. Večeras su pobedom nad jednim od direktnih konkurenata u borbi za trofej, Rojal Parijem overili prvi plasman u Libertadores od 1968. godine kada su zaustavljeni već u prvom kolu.

U poslednjih 17. dana Miljonariosi su odigrali osam utakmica zabeleživši šest pobeda i po jedan remi, odnosno trijumf. Uoči poslednjeg kola i duela sa Nasional Potosijem koji je bio zakazan za 31. decembar, ali je odložen iz bezbednosnih razloga, zaposeli lidersku poziciju na tabeli i jedino od njih zavisi da li će se okititi prvom titulom prvaka države u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Ne pamte navijači bolivijskog River Plejta ovako uspešnu sezonu. Činjenica je da je klub iz La Paza 2018. osvojio kup koji nosi ime ujedinitelja i vojskovođe Simona Bolivara, ali zamislite samo kakvo će ludilo i slavlje biti priređeno u prestonici ukoliko klub sa El Alta iza sebe ostavi Strongest i Bolivar, jedina dva kluba koja bi u slučaju kiksa u poslednjem kolu mogla da ga prestignu.

O tituli, o tom, potom. Za sada je realnost Libertadores 2021. i u njoj će ekipa Eduarda Viljegasa uživati u narednom periodu. A imaće i ogroman motiv da se kao šampion Bolivije predstavi konkurenciji u južnoameričkoj eliti.



tagovi

Bolivija 1Bolivija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara