BOMBA!!! Bajern kupio Atletikovog vojnika za 80.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 19:17

Postaće najskuplji defanzivac svih vremena

Eksplodirala je prva bomba januarskog prelaznog roka! Ekskluziva stiže iz Madrida.

Marka je kao grom iz vedra neba lansirala vest da se Atletikov defanzivac Lukas Ernandez (22) u januaru seli u Bajern u transferu teškom 80.000.000 evra!

Izabrane vesti

Dobro obavešteni madridski dnevnik ne ostavlja ni najmanju rezervu u svojim tvrdnjama. Marka otkriva da se Lukas već dogovorio sa Bavarcima koji će u januaru aktivirati njegovu otkupnu kaluzulu u visini od 85.000.000 evra. Atletiko tu nije mogao ništa... 

Iako je Ernandez letos produžio ugovor sa Madriđanima do 2024. godine, očigledno je imao u planu da uskoro napusti Metropolitano jer nije dozvolio da mu klub podigne otkupnu klauzulu. U Atletiku su se nadali da se neće pojaviti kupac spreman da plati 80.000.000 evra za francuskog reprezentativca, ali je Bajern odlučio da pomeri granice. Bavarci su rešili da se otvore i da naprave najveći transer u klupskoj istoriji. Najskuplje pojačanje Bajerna je do sada bio Korentin Toliso kojeg su Lionu platili 41.500.000 evra. Istovremeno su Ernandeza uičinili najskupljim odbrambenim igračem svih vremena. Do sada je rekorder bio Virdžil van Dajk kojeg je Liverpul pre godinu dana platio 78.800.000 evropskih novčanica. 

Bjarenova ponuda je bila takva da ni Ernandez nije mogao da je odbije. Sa nemačkim gigantom je dogovorio saradnju na četiri godine. Pitanje je i da li će Francuz odigrati oproštajni meč u dresu Ateltika s obzirom da je nedavno protiv Alavesa doživeo lakšu povredu kolena i da ga možda neće biti na terenu do 1. januara kada će Bajern aktivirati njegovu kaluzulu. 

Ernandez je dete Atletika za koji je debitovao 2014. godine kao 18-godišnjak. Vremenom se izborio za status jednog od najvernijih i najomiljenijih Simeoneovih vojnika. Igrao je podjednako uspešno na pozicijama štopera i levog beka. Letos je bio starter u reprezentaciji Francuske koja je osvojila Mundijal i ostavio je sjajan utisak. Kao i njegov sunardonik Benžamin Pavar na desnom boku koji bi takođe na leto trebalo da pojača Bajern u transferu iz Štutgarta. 

Odlazak Ernandeza je ozbiljan udarac za Čola Simeonea koji je na njemu bazirao budućnost i planove za osvajanje Lige šampiona. Atletiko će verovatno morati da dovede zamenu. Na levom boku ima Filipea Luisa, ali je on sklon povredama. Kao i štoperi Godin, Savić i Himenez koje je Ernandez često menjao u srcu odbrane. 

(FOTO: reuters)


tagovi

Lukas ErnandezZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara