Boka Kotorska (©AFP)
Boka Kotorska (©AFP)

Borba za elitu pokraj Boke Kotorske

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 11:48

Revanš mečevi plej-auta šampionata Crne Gore na programu su u nedelju od 17.30. Čak dva tima iz zaliva sa juga mogu do elitnog takmičenja, Igalo i Arsenal iz Tivta

Boka Kotorska ove sezone nije imala nijedan fudbalski klub u Prvoj ligi Crne Gore, a sledeće sezone mogla bi da ima čak dva. Arsenal iz Tivta i Igalo u nedelju od 17.30 časova igraju revanš mečeve baraža za elitu.

Oba drugoligaša imaju negativne rezultate iz prvih utakmica, ali takve da oni ulivaju nadu da mogu pobedama do prvoligaškog društva. Arsenal je izgubio od OFK Petrovca sa 2:1, a identičnim rezultatom je i Iskra u Danilovgradu savladala Igalo. Sada timovima iz mesta pokraj Boke na domaćim terenima odgovaraju pobede minimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

17.30: (2,85) Arsenal Tivat (2,75) OFK Petrovac (2,75)

Arsenal je u prvom susretu potpuno nadigrao Petrovac i trebalo je da se vrati kući sa boljim rezultatom. Propustio je veliki broj dobrih prilika pod Malim brdom, da bi zatim Medigović doneo Petrovcu pobedu u 88. minutu.

"Imamo aktivan rezultat iz prvog meča, veliki motiv i želju da se domognemo Prve lige. Mnogo smo truda uložili u ovaj projekat. Verujem da ćemo da uspemo", kazao je golman Arsenala Nemanja Lemajić.

Igalo je u Danilovgradu ostavio znatno lošiji utisak protiv prvoligaša. Iskra je vodila sa 2:0, ali je u 93. minutu južnokorejac Đun-so Li doneo prihvatljiviji poraz i nadu u mesto pored Herceg Novog.

"Ne fali nam motiva, iako je jasno da bi naš plasman u Prvu ligu bio senzacija. Uspeli smo u nameri da se sve rešava u revanšu. Daćemo svoj maksimum da napravimo podvig", istakao je trener Igala Marko Vidojković.

17.30: (3,50) Igalo (3,00) Iskra (2,15)

Iskra je ove sezone prvi put igrala na međunarodnoj sceni. U kvalifikacijama za Ligu Evrope stigla je do prvog kola. Prvo je u pretkvalifikacijama eliminisala Santa Kolomu iz Andore posle penala, posle čega je izgubila u Danilovgradu od Lokomotive iz Plodiva sa 1:0.

Bio bi veliki šok za klub ukoliko bi manje od godinu dana posle istorijskog uspeha ispao iz lige.

"Čeka nas teška utakmica, Igalo je vrlo neugodno. Dali su nam gol na kraju prvog meča i primorali nas da u revanšu odigramo još borbenije, agresivnije za svaku loptu. Verujem u naše iskustvo i kvalitet", istakao je vezista Iskre Ivan Đorić.

CRNA GORA 1 - PLEJ-AUT (REVANŠI)

Nedelja

17.30: (2,85) Arsenal Tivat (2,75) OFK Petrovac (2,75) /Prvi meč 1:2/

17.30: (3,50) Igalo (3,00) Iskra (2,15) /Prvi meč 1:2/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Crna Gora 1Iskra DanilovgradPetrovacFK Igalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara