Ilustracija (©Sarajevo)
Ilustracija (©Sarajevo)

Borba za presto u Zenici, Zrinjski se zahuktava

Vreme čitanja: 5min | ned. 11.09.22. | 14:14

Još tri meča igraju se danas u sklopu 10. runde šampionata BiH

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnjih, ne baš toliko atraktivnih utakmica, danas će biti spuštena zavesa na 10. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zanimljivo će biti na sva tri terena, jer će se igrati direktni okršaji za titulu ali i za opstanak.

Izabrane vesti

SARAJEVO – ŠIROKI BRIJEG (19:00)

Posle fantastičnog otvaranja sezone, usledio je jako loš period za Sarajevo, pa sada niko sa sigurnošću ne može reći da je bordo tim prvi favorit za titulu, kao što je to bio slučaj uoči početka šampionata. Feđa Dudić nikako da ukomponuje ekipu, iako u kadru ima fantastičnih igrača, pa su njihove igre u principu toplo-hladno. Najbolji pokazatelj jeste činjenica da su u poslednjih šest duela upisali čak tri poraza, dva remija i svega jedan trijumf. Premalo od ekipe koja gaji najviše ambicije pa će se morati što pre čupati iz ove situacije.

Nekako se čini kao da je sve krenulo otkako je bordo tim počeo domaće utakmice da igra u Zenici. Zbog pomenute situacije sa rekonstrukcijom terena, Sarajevo je prešlo na Bilino polje, a od tada su savladali samo Leotar, dok su remizirali sa Slobodom te upisali onaj debakl od Tuzla Sitija (1:5).

Uprkos tome, prvo mesto im nije udaljeno, pa će imati priliku da se današnjim eventualnim trijumfom nađu na vrhu tabele, što će im biti idealna prilika da vrate poljuljano samopouzdanje.

Njihovo stanje na tabeli pokazuje da su kvalitetni iako svake godine menjaju igrače. Dosta ih odlazi, dosta dolazi. Uvek naprave ekipu dosta respektabilnu, pogotovo u napadu. Imaju jako dobre pojedince poput Lukića, Vukoje, Kpana. U sredini Ćavar kojeg jako poštujem. Protivnik igra koliko mu dozvoliš da igra. U kadru za ovu utakmicu biće naši novi igrači Avdija Vršajević i Abubakar“, najavio je Feđa Dudić večerašnju utakmicu.

19.00: (1,62) Sarajevo (3,60) Široki Brijeg (5,30)

Sa druge strane, Širokobriježane niko nije stavljao u prvi ešalon favorita za titulu, međutim oni su u do sada sve to demantovali. Odigrali su osam utakmica i osvojili 15 bodova. Imaju svega bod manje u odnosu na prvo mesto, pa će i za njih današnji duel biti od velike važnosti. Gledajući formu, tim sa Pecare može biti zadovoljan jer je poražen samo jednom, a ovaj duel dočekuju u dobrom raspoloženju nakon domaće pomede nad Borcem.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

Sigurno je da će Široki imati šta pokazati u Zenici, jer su pokazali da su ekipa koja zna igrati na rezultat. Ono što se može očekivati jeste jedna prava šahovska partija, budući da na klupi gostiju sedi iskusni stručnjak Ivica Barbarić, koji je vodio pregršt ovako bitnih utakmica.

Derbi protiv Sarajeva je sam po sebi motivacija. Očekuje nas neizvesna utakmica s puno naboja, i to je dobro. Meni je najbitnije održati kontinuitet igara svoje ekipe i izboriti pozitivan rezultat u Zenici“, istakao je Barbarić uoči duela sa Sarajevom.

Ovo će biti 60. međusobni duel ova dva tima. U poslednjih 10 prvenstvenih susreta, u kojima je Sarajevo bilo domaćin, bordo tim je trijumfovao čak osam puta uz dva nerešena rezultata, uz gol razliku od čak 15:1.

POSUŠJE – ZRINJSKI (16:00)

Posušje je sezonu počelo jako korektno. Njihov cilj je da što pre obezbede opstanak i tako mirno dočekaju finiš prvenstva. Iako je u jednom trenutku delovalo da kola kreću nizbrdo i da aktuelni trener Ferdo Milin može postati bivši, stvari su krenule na bolje. Upisane su dve gostujuće pobede nad Slobodom i Leotarom, ali je mrlju na to ostavio domaći poraz od Željezničara. Sve u svemu, tim sa Mokrog Doca može biti zadovoljan učinjenim, jer su na sedmom mestu sa devet osvojenih bodova. Ipak, ne smeju se opuštati pa će morati tražiti bodove do kraja prvog dela šampionata, mada teško je očekivati da će to uspeti protiv Zrinjskog.

16.00: (6,50) Posušje (3,80) Zrinjski (1,50)

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine još jednom pokazuje koliko je nadmoćan u odnosu na ostatak lige. Zbog evropskih obaveza, i dalje dobrano kasne sa utakmicama, pa su primorani da igraju vikend-srijeda, ali im to ne predstavlja nikakav problem. Do pre samo nekoliko dana, Zrinjski je odigrao svega dve utakmice, ali malo po malo oni to stižu i to na fantastičan način.

Prvo je savladano Sarajevo sa 4:1, da bi u odloženoj utakmici u gostima savladali Slobodu i tako nagovestili povratak u velikom stilu. Plemići se zahuktavaju i definitivno žele što pre dođi do vrha tabele, kako bi krenuli u odbranu titule. Po svemu sudeći opravdano, jer igrački kadar i stručni štab apsolutno to zaslužuju.. Svesni su u taboru Mostaraca da ih može kočiti ovaj ubitačan ritam odloženih utakmica, pa neće imati luksuz prosipanja bodova, a iz tog razloga Zrinjski bi već danas mogao upisati novu tricu.

IGMAN – LEOTAR (16:00)

Dok se u Zenici igra meč za prvo mesto, u Doboj Kaknju će biti odigran duel u borbi za opstanak. Dva tima koja zauzimaju dva poslednja mesta ukrstiće koplja i odlučiti ko će držati fenjer do naredne runde. Trenutno, fenjer drži Igman sa šest bodova i utakmicom manje od današnjeg rivala. Mada, ne treba zaboraviti da su tri boda upisana pobedom nad Sarajevom, što svakako niko nije očekivao. Igman igra jako tvrdo. Ne postižu puno, ali i ne primaju mnogo golova, a s obzirom na važnost utakmice, nešto slično može se očekivati i danas.

16.00: (1,85) Igman (3,35) Leotar (4,10)

Leotar je jako specifična ekipa ove sezone, jer je u devet kola odigrala svega dve domaće utakmice. Igrom slučaja, Trebinjci su bili primorani da dosadašnji period uglavnom provode po autobusima i hotelima, ali su uprkos tome uspeli da donesu lepu zalihu bodova. Pobedili su Borac i remizirali na Grbavici, dok su na domaćem terenu savladali Velež, ali u poslednjem kolu ostali praznih ruku protiv Posušja. Sve to, koštalo je posla dosadašnjeg trenera Marka Vidojevića pa će današnji duel sa klupe predvoditi dosadašnji pomoćnik Damjan Ratković. Obično, u tim prvim utakmicama pod vodstvom novog trenera, ekipa igra dobro, pa se može očekivati da Leotar danas uspe nešto uraditi, što bi im svakako puno značilo, jer ih posle toga očekuje čak pet domaćih utakmica.

BiH 1 - 10. KOLO

Subota

Borac - Velež 0:0

Sloboda - Željezničar 1:1 (0:0)

/Osmanković 70 - Hodžić 53/

Sloga - Tuzla Siti 0:3 (0:1)

/Mišić 1, 74, Smajlagić 57/

Nedelja

16.00: (1,85) Igman (3,35) Leotar (4,10)

16.00: (6,50) Posušje (3,80) Zrinjski (1,50)

19.00: (1,62) Sarajevo (3,60) Široki Brijeg (5,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeBiH 1SarajevoŠiroki BrijegPosušjeZrinjskiLeotar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara