Boris Radunović (©Starsport)
Boris Radunović (©Starsport)

Boris Radunović završio sa Atalantom: Srpski čuvar mreže karijeru nastavlja na Sardiniji

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.07.21. | 07:05

Kaljari dogovorio transfer bivšeg mladog reprezentativca naše zemlje

Kako je preneo pouzdani italijanski novinar Đanluka Di Marcio, Kaljari je dogovorio transfer srpskog golmana Borisa Radunovića. Ovaj 25-godišnji čuvar mreže posle šest godina napušta redove Atalante, kako je tim sa Sardinije otkupio njegov ugovor od sastava iz Bergama. Lekarski pregledi su zakazani za danas, pa se uskoro očekuje i zvanična promocija.

Bivšeg golmana Rada je Atalanta otkupila 2015. godine za 400.000 evra, ali nije dobio pravu priliku u Bergamu. Branio je na pozajmicama u Avelinu, Salernitanu, Kremonezeu i potom u sezoni 2019/20 u dresu Verone. Minulog leta je bio na pragu prelaska u Speciju, ali je na kraju ostao u Bergamu, gde nije upisao nijedan nastup.

Izabrane vesti

Od kako je stigao u Atalantu samo je jednom stajao među stativama Boginje u zvaničnim mečevima. Standardan je bio u Avelinu (31 nastup) i Salernitani (36), dok je u dresu Kremoneza branio na 10 mečeva. U Veroni je imao status rezervnog čuvara mreže, pa je tako zabeležio svega tri nastupa (jednom sačuvao mrežu i primio osam golova).

Sada će u Kaljariju takođe biti druga opcija, za mesto u prvom timu će se boriti sa povremenim italijanskim reprezentativcem Alesijom Kranjom, koji je bio prilično standardan u minule četiri sezone na golu tima sa Sardinije.



tagovi

Boris RadunovićAtalantaKaljariletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara