Bornmut platio Lionu 15.000.000 evra i usrećio četiri strane

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 21:38

Francuski ofanzivac ostaje u Francuskoj i rešio se Liona

Bortnmut je prebacio sumu od 50.000.000 evra potrošenih u ovom prelaznom roku.

Posle obaveznog otkupa Hameda Traorea od Sasuola za nešto više od 25.000.000, te 11.200.000 evra uloženih u kupovinu Džastina Klajverta iz Rome, danas su iskeširali i 15.000.000 za francusko krilo Romena Fevra iz Liona. Plus će francuski klub dobiti i 10 odsto od narednog transfera. Ali Fevr će se tek sledećeg leta preseliti u Borntmu. Do tada će igrati u Lorijanu na pozajmici.

Izabrane vesti

Lion je na kraju izvukao uloženo u Fevra iako pre pola godina nije tako delovalo...

Francuski ofnazivac je eksplodirao pre nekoliko godina u dresu Bresta. Bio je ogromna želja Paola Maldinija u Milanu ali nije došlo do dogovora i prešao je u Lion za 15.000.000 evra. Trebalo je da bude kapitalno pojačanje i fudbaler oko kojeg će da se vrti igra Liona ali se kockice nisu poklopile. Fevr je u Lionu igrao samo godinu dana, dao tek tri gola na 28 mečeva i zimus otišao u Lorijan koji je za šestomesečnu pozajmicu platio 1.000.000 evra.

Tamo je opet oživeo karijeru, odigrao sjajnu polusezonu i vratio staru tržišnu cenu. Nije želeo da se vraća u Lion, hteo je da ostane u Lorijanu ali francuski klubovi nisu uspeli da se dgovore oko cene. Tada je u priču uskočio Bornmut i usrećio sve.

Lion je dobio pare koje je tražio, Lorijan je dobio igrača kojeg je želeo ali nije mogao da ga plati, a Fevr će ostati još godinu dana u sredini koja mu je oživela karijeru. Ako nastavi kao u prethodnih pola godina, na kraju će među dobitnicima biti i Bornmut koji će sledećeg leta da dobije još boljeg igrača.



tagovi

Roman FevrLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara