(©Reuters)
(©Reuters)

Bornmutov konkurs za trenera preko Zuma: Kandidati Vijera, Teri i Vagner

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 17:15

Drugoligaš bira novog stratega

Uoči sezone 2020/21, vlasnik Bornmuta Maksim Demin izdao je jedno od svojih retkih saopštenja u kom je najavio da očekuje ekspresan povratak u Premijer ligu. Posle nešto od polovine trke njegov klub je na šestom mestu, koje vodi u plej-of, ali sa velikih 10 bodova zaostatka za vodećim Noričem, a devet za drugoplasiranim Brentfordom, koji po trenutnom stanju takođe ima direktan plasman u viši rang.

Samo jedna pobeda u pet januarskih duela, a potom i četiri vezana poraza, doveli su do otkaza Džejsonu Tindalu, pa se klub iz Dorseta nalazi u potrazi za novim trenerom. Konkurs je otvoren, a biće obavljen preko sve popularnije video-aplikacije Zum. Po pisanju Atletika, u igri su trojica kandidata: Patrik Vijera, Džon Teri i David Vagner.

Izabrane vesti

Navodno je najveća želja klupskog rukovodstva Skot Parker iz Fulama, ali u londonskom klubu i pored borbe za opstanak trenutno ne razmišljaju o njegovoj smeni. Poziv za razgovor upućen je i Frenku Lampardu, međutim, Atletik navodi da on posle nedavnog otkaza u Čelsiju ne želi još da se vraća poslu.

Kada je reč o pomenutoj trojici, najbolji CV ima Vijera. Nekadašnji vezista Arsenala vodio je Njujork Siti do prvog klupskog plasmana u plej-of američkog prvenstva i četvrtog mesta, a potom i do druge pozicije. Leta 2018. je prešao u Nicu, s kojom je prošle sezone bio peti u Ligi 1, ali u tekućoj ekipa ima rezultate ispod očekivanja. Posle svega šest pobeda u 16 utakmica i tek 11. mesto u prvenstvu Francuske, a samo tri boda u grupi Lige Evrope sa Bajer Leverkuzenom, Slavijom Prag i Hapoel Ber Ševom, dobio je otkaz.

Solidno iskustvo ima i Nemac iz Frankfurta, inače veliki prijatelj Jirgena Klopa. Vagner je posle četiri godine u B timu Borusije Dortmund, 2015. preuzeo Hadersfild i 2017. ga uveo u Premijer ligu. Posle otkaza u januaru 2019. vratio se u Nemačku, na klupu Šalkea, ali se tamo zadržao samo godinu dana. Rastanak je usledio posle crnog niza od 18 utakmica bez pobede.

Džon Teri je možda najzvučnije ime od pomenutih kandidata, ali i sa najmanje trenerskog iskustva. Od oktobra 2018. je pomoćnik Dinu Smitu u Aston Vili.

Ko će ostaviti najbolji utisak na rukovodstvo Bornmuta u onlajn razgovoru i izboriti se za posao, saznaćemo narednih dana. Razgovori bi trebalo da budu obavljeni do vikenda.


tagovi

Patrik VijeraFrenk LampardDžon TeriDavid Vagner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara