(© AFP)
(© AFP)

Borusija organizuje najluđu žurku evropskog fudbala, di-džej Erling Haland pušta „Ja ratujem sam“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.08.21. | 20:29

Napadač tima iz Dortmunda dao dva i namestio tri gola u pobedi nad Ajntrahtom

Pevao je Bora Čorba Ja ratujem sam“, pevaju navijači Borusije „On ratuje sam“. Gledaju Erlinga Halanda i vide najboljeg mladog napadača sveta. Uživaju. Neka ih, red je da se i oni raduju. Ako ništa drugo, bar saznanju da im je pred očima fudbaler kakvog ni na jednom drugom kraju planete nema. Dosad su pričali da je Monstrum, Čudovište, Ubica, Aždaja, da bi susret sa Ajntrahtom potvrdio kako mu nekad niko nije potreban. Sve će sam.

Norvežanin je uništio tim iz Frankfurta (5:2), na startu Bundeslige stavio do znanja da ga zanimaju sve individualne nagrade. Uz ovako produktivnu prvu zvezdu možda i Milionere „zanima“ da konačno svrgnu Bajern sa trona. Mada, tek je prvo kolo, ima da se igra i-ha-haj, grešiće ekipa Marka Rozea kad to niko od nje ne bude očekivao – to joj je u DNK – mada ovo kako je odigrala na Vestfalenu nagoveštava preporod.

Izabrane vesti

Sezonu u Nemačkoj Erling Haland otvorio je het-trikom na gostovanju Venu u prvoj rundi kupa. Prvenstvenu premijeru ukrasio je het-trikom asistencija dokazavši da nije baš ego manijak kakvim ga smatraju. Ili, možda, jeste? Kad mu se „otvori“ apetit, jede kao mećava. Dade dva gola, tek da podseti na osnovno zanimanje.

Neka publika razveje dilemu da li lepše namešta ili daje golove. Ovde samo „suvi“ podaci protkani utiskom da je svaki potez Halanda vredan užitka. Da, Pari Sen Žermen ima naglamoruzniji tim na svetu, međutim, deluje da bi najuzbudljivije žurke u evropskom fudbalu mogli da gledamo na Vestfalenu. Organizator Borusija, di-džej Erling Haland. Provod zagarantovan.

Zamislite kad je čak i Marko Rojs samo prateći vokal. A kapiten je na dodavanje Halanda postigao 100. prvenstveni gol u dresu Milionera. Nešto kasnije Torgan Azar, u drugom delu i Đovani Rejna. Navijači Borusije egzaltirani. Prvi put u karijeri Haland je spakovao tri asistencije na jednoj utakmici.

Ukrasio ih je pogocima. Taman da je Ajntraht igrao sa 14 ili 15 fudbalera stekao se utisak da ni tad ne bi zaustavio Erlinga. Način na koji je „otresao“ čuvare i matirao Kevina Trapa (tek da ne promakne, za goste je do 86. minuta igrao Filip Kostić) označio je odvrtanje muzike „do daske“. Utakmica za Borusiju 61. Golova 62.

BUNDESLIGA – 1. KOLO

Petak

Menhengadbah - Bajern 1:1 (1:1)

/Plea 10 - Levandovski 42/

Subota

Bilefeld - Frajburg 0:0

Augzburg - Hofenhajm 0:4 (0:1)

/Brun Larsen 37, Adamjan 79, Ruter 88, Rudi 90+5/

Štutgart - Grojter Firt 5:1 (2:0)

/Endo 30, Klemon 36, Kempf 55, 76, Al Gadui 61 - Leveling 90+3/

Union Berlin - Leverkuzen 1:1 (1:1)

/Avoniji 7 - Dijabi 12/

Volfzburg - Bohum 1:0 (1:0)

/Veghorst 22/

Borusija Dortmund – Ajntraht Franfurt 5:2 (3:1)

/Rojs 23, Azar 32, Haland 34, 72, Rejna 58 – Pašlak 27 ak, Hauge 86/

Nedelja

15.30: (7,50) Majnc (4,50) RB Lajpcig (1,43)

17.30: (2,75) Keln (3,05) Herta (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Erling HalandBorusijaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara