Julijan Rajerson i Sebastijan Kel (twitter@BVB)
Julijan Rajerson i Sebastijan Kel (twitter@BVB)

Borusija pronašla zamenu Menijeu i istresla 5.000.000 za beka pred istekom ugovora

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 19:14

Julijan Rajerson stigao na Zignal Iduna park i potpisao saradnju do 2026. godine

Od starta sezone Borusija iz Dortmunda muku muči sa pozicijom desnog beka, a razlog tome su konstantne povrede iskusnog Tome Menije. Prvo prelom jagodične kosti, a taman kada je zaličilo da će Belgijanac biti dostupan za drugi deo sezone, sredinom januara povredio je mišić, te je sportski sektor Milionera morao da reaguje. Na Zignal Iduna park, šest meseci pre nego što će mu isteći ugovor sa Union Berlinom stigao je Julijan Rajerson.

Borusija je za dolazak 25-godišnjeg Norvežanina lepo platila klubu iz prestonice, čak 5.000.000 evra, a Rajerson je postisao ugovor do 2026. godine. Reprezentativac Norveške je svakako trebalo da se preseli na Vestfalen predstojećeg leta, ali je nova povreda Menijea ubrzala stvari i tako jednom bundesligašu izbila, a drugom uterala novac u džep.

Izabrane vesti

Ove zime, Norvežanin se dovodio u vezu sa nekolicinom klubova iz Premijer lige i Serije A, ali je rešio da ostane na dobro mu poznatom tlu. Za Union igra od leta 2018. godine kada ga je berlinski klub kupio od Vikinga za tričavih 150.000 evra. U međuvremenu je postao igrač sa najdužim stažom u Unionu posle kapitena Kristofera Trimela čiji je zamenik bio do skoro.

Prema ocenama Nemačkog Kickera, Rajerson je zavredio 12. poziciju među ful-bekovima u Bundesligi u kojoj je od starta sezone upisao 13 nastupa i jednu asistenciju. Uz prosečan procenat tačnih dodavanju od 73 odsto, 48 posto uspešnih startova, mogao bi da pomogne trenutno šestoplasiranom Dortmundu da se domogne jedne od pozicija koje garantuju grupnu fazu Lige šampiona.

Iako je po vokaciji desni bek, Rajerson je neretko silom prilika morao da odgovori zahtevima i na suprotnoj strani terena. Potencijalno, mogao bi da uskoči i u slučaju da Rafael Gereiro ponovo počne da se povređuje. Na terenu bismo mogli da ga vidimo već za vikend kada Milioneri budu ugostili Augzburg.


tagovi

Julijan RajersonBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara