Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bosanac u Atalanti za 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 10:58

Štoper Malmea Anel Ahmedhodžić na pragu prelaska u Bergamo

Kupovala je Atalanta prethodnih godina fudbalere sa prostora bivše Jugoslavije i sa nekim od njih tutnji kroz eru Đan Pjera Gasperinija. Josip Iličić iz nedelje u nedelju potvrđuje kakav je majstor fudbala, Mario Pašalić je poslednjih sezona podigao karijeru iz pepela na ozbiljan nivo. Iz tog razloga Boginja će posegnuti za oprobanim receptom koji podrazumeva Balkance. U ovom slučaju bar poreklom.

Naime, pojedini bosansko-hercegovački mediji pišu da se sprema senzacionalan transfer Anela Ahmedhodžića iz Malmea u Bergamo, a da će reprezentativac našeg suseda biti plaćen čak 8.000.000 evra. Za standarde švedskog velikana ogroman novac koji premašuje sve dosadašnje prodaje kluba... Čak i onu iz 2001. godine kada je put Amsterdam Arene krenula živa legenda Zlatan Ibrahimović u transferu vrednom 7.800.000 evra.

Izabrane vesti

Kakav je to fudbaler naterao Atalantu da posegne za obaranjem ličnog rekorda kada je reč od kupovinama štopera? Radi se o standardnom članu prošlogodišnje šampionske generacije Malmea koji je propustio samo jedan prvenstveni duel i sa dva gola i asistencijom na 29 utakmica pokazao da može da bude koristan i u protivničkom šesnaestercu pored neospornih defanzivnih kvaliteta. Proglašen je za najboljeg defanzivca i najboljeg mladog igrača švedske lige.

Ahmedhožić je rođen u Malmeu 1999. godine, prošao je većinu mlađih kategorija Švedske reprezentacije, ali na kraju ipak odlučijo da seniorsku reprezentativnu karijeru posveti Bosni i Hercegovini, državi iz koje vuče korene i za koju je do sada upisao dva nastupa.

Dete je nebeskoplavih iz Švedske, ima šest minuta igre u Čempionšipu u dresu Notingem Foresta, ali prlazak na stadion Atleti Azuri di Italija korpulentnom štoperu visokom 192 centimetra otvorio bi mnoge puteve, naročito one koji vode ka evropskim takmičenjima. U Bergamu bismo mogli da ga vidimo već od ponedeljka.

Interesovanje Boginje za ovog momka datira mesecima unazad, ali konačno je spremna za akciju dovođenja i iskrajanja nove zlatne koke. Takve su poslednjih godina bili Dejan Kuluševski, Frank Kesi, Andrea Petanja, Timoti Kastanj....



tagovi

Anel AhmedhodžićZimski prelazni rok 2021Atalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara