Alireza Jahanbaš u dresu reprezentacije Irana
Alireza Jahanbaš u dresu reprezentacije Irana

Brajton brži od Lestera: Alireza Jahanbakš najskuplji igrač AZ Alkmara!

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.07.18. | 12:44

Preskočio je Vinsenta Jansena

Navijači Lestera su se nadali, ali izgleda je Brajton bio konkretniji. Holandski mediji javljaju: Alireza Jahanbakš ide na Falmer stadion i postaje najskuplja prodaja u istoriji AZ Alkmara!

Brajton će za usluge najboljeg strelca u protekloj sezoni Eredivizije – postigao je 21 gol, a pride imao i 12 asistencija – platiti 24.000.000 evra. Dosadašnji rekord AZ-a je držao Vinsent Jansen, koga je Totenhem uzeo pre dve godine za 22.000.000. Vout Veghorst je treći na listi sa cenom od 10.500.000 evra koliko je ovog leta Volfzburg platio za usluge 25-godišnjeg napadača.

Izabrane vesti

Jasno vam je dakle koliko je AZ popravio finansijsku sliku sa već 34.500.000 evra zarađenih ovog leta. A i Brajton bi trebalo da je završio veliki posao. Reprezentativac Irana bi morao da bude veliko pojačanje za narednu sezonu, samo ako se prilagodi fizički zahtevnijem fudbalu u Premijer ligi. Ima potencijal da to uradi.

Prema izveštajima iz Holandije ostalo je još samo da se utanače poslednji detalji ugovora pre no što se transfer ozvaniči.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alireza JahanbašLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara