(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Bran posrće i sa novim kormilarom, Stabek bez pobede pet utakmica

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 14:48

Ekipa iz Bergena najveće razočaranje u šampionatu Norveške. Domaćin posle odličnog starta bez trijumfa od 19. jula. Tradicija na strani gostiju

Na pomolu novi poredak u norveškom fudbalu. Rozenborg, najbolji klub ove države u ovom milenijumu, i ove sezone je daleko od titule, šampion Molde je bio loš ovog meseca, doživeo tri poraza u pet kola, a ka krunu nezadrživo hita Bodo Glimt. Prošle sezone u povratničkoj godini u Elitserijenu Bode je bio vicešampion, a sada je ubedljivo najbolji, sa samo dva remija, bez poraza, u 15 mečeva šampionata ove skandinavske zemlje.

Bran je najneprijatnije iznenađenje ove godine. Očekivala se borba za Evropu, ali to je sada nemoguća misija. Proteklih godina ekipu iz Bergena smo navikli da gledamo u vrhu tabele. I prošla sezone je bila slaba, a trend pada je nastavljen i ove godine. Ekipa iz Bergena je smenila trenera početkom meseca. Nilsena je zamenio iskusni Kare Ingerbrigsten (54). On je seo na klupu 8. avgusta. U prvom meču za kormilom Brana pobeđen je šampion Molde u gostima sa 2:1, ali je prošle nedelje doživljen iznenađujući poraz (0:1) od Mjondalena na svom terenu.

Izabrane vesti

Bran danas (20.30) ide na noge Stabeku, ekipi koja je u lošoj formi. Domaćin nije pobedio na pet poslednjih utakmica u prvenstvu, odnosno od 19. jula kada je pao „fenjeraš“ Olesund. Posle toga samo tri boda na kontu. Ipak, Stabek je i dalje u gornjem delu tabele, bez bojazni za status u eliti.

Oba tima imaju po 18 bodova. Zanimljivo, Bran ove sezone bolje igra na gostovanjima gde ima tri trijumfa, za razliku od svog stadiona u Bergenu gde je dobio samo dva meča. Stabek ne može da se pohvali dobrim rezultatima na Naderud stadionu, samo dve pobede a u sedam mečeva. Za trijumf pred svojim navijačima (igra se sa ograničenim brojem gledalaca) ne zna već četiri kola.

Bran je dobio četiri poslednje utakmice protiv Stabeka. Prošle sezone je bilo 2:1 u Bergenu, a u gostima je pobedio sa 1:0. Od pet poslednjih utakmica, samo je jednom došlo 3+.

Iz Norveške stiže vest da je veliko ime norveškog fudbala Lars Bohinen završio misiju u Olesundu. Posle užasnog prvog dela sezone i poslednjeg mesta sa samo sedam bodova dve strane su se razišle.

NORVEŠKA 1 – 16. KOLO

Subota

Molde – Od Grenland 2:0 (0:0)

Olesund – Havesund 1:3 (1:2)

Bodo Glimt – Start 6:0 (2:0)

Kristijansund – Sarsborg 4:1 (0:0)

Stremsgodset – Viking 0:2 (0:0)

Volerenga – Sandfjord 2:1 (0:1)

Mjondalen – Rozenborg 0:2 (0:2)

Ponedeljak

20.30: (2,90) Stabek (3,35) Bran (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Norveška 1ElitserijaStabekBran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara