Printksrin
Printksrin

Bravo za Paunovića! Reding na otvaranju tukao Derbi i to u gostima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.09.20. | 17:52

Posle odličnog starta Vladimira Ivića, sada je još jedan srpski trener ostavio dobar utisak u Čempionšipu

Juče Vladimir Ivić, danas Veljko Paunović! Fantastičan start srpskih trenera u Čempionšipu.

Paunović je vodio Reding u prvom kolu drugog po rangu takmičenja u Engleskoj i odmah na startu je imao težak posao. Gostovanje Derbiju. I uspeo je Paunović da napravi iznenađenje i da slavi sa Redingom na ovom meču rezultatom 0:2 (0:2)! Mnogo će značiti ova pobeda Veljku i njegovim igračima pred nastavak sezone.

Izabrane vesti

Bilo je potrebno vremena da se Reding aklimatizuje i namesti, te da probije oklop Ovnova. To se dogodilo u 40. minutu utakmice kada je ponajbolji pojedinac Žoao Lukas bio precizan posle kornera.

Kao i kod Votforda, i ovde se pokazala trenerska ruka. Centaršut na prvu stativu i Žoao je bio na najboljem mestu. Lak gol za veliku radost gostiju. Kod ovakvih situacija se vidi uigranost, bilo je tu i blokova, kretnji, a sve je rezultiralo pogotkom Redinga.

To kao da je učinilo da Derbiju uđe voda u uši, Reding je pojačao i posle fantastične akcije uspeo da podigne prednost na 2:0 pred odlazak na poluvreme.

Akcija je krenula od golmana Rafaela, lopta je stigla do Žoaa koji je na zaista majstorski način, petom, proigrao Ežariju koji se ubacio u pravom momentu i rutinski pogodio za prednost od 2:0.

Zaista je ta štikla potez za prave fudbalske sladokusce...

Da Reding nije igrao protiv bilo kakve ekipe pokazuje činjenica da je Derbi bio jedan od kandidata prošle sezone da ode u Premijer ligu, ali to nije uspeo da uradi iako u timu ima Vejna Runija koji je danas ušao u igru u 63. minutu. Sa druge strane, Redingu se pred start sezone po svim prognozama pretpostavljalo mesto u donjem delu ili domu tabele, a evo kako je Paunović sa svojim izabranicima krenuo u novu sezonu. Zaista teško da je moglo bolje.

Mnogo puta se do sada pokazao Paunović kao odličan motivator, znamo mi to u Srbiji najbolje sećajući se Novog Zelanda, a sudeći po početku prija mu rad u Redingu.

Paunović je izveo tim u sistemu 4-2-3-1 koji se sve više koristi u modernom fudbalu, sa Žoaom kao najisturenijim igračem, te Oliseom i Ežarijom po bokovima, te dvojicom zadnjih veznih i Sviftom kao desetkom, bez važnog igrača Jakua Meitea koji ima suspenziju.

Sve mu se to danas isplatilo.

Možemo reći da je Reding pod kontrolnom palicom Paunovića odigrao i zrelo na ovom duelu, nije silio posle prednosti od 2:0 na poluvremenu i do kraja je na uspešan način priveo meč kraju.

Možda Reding bude iznenađenje ove sezone, nikad se ne zna u Čempionšipu.

Ono što svakako nije iznenađenje je pobeda Noriča kome se daju dobre šanse da se vrati u Premijer ligu ove sezone. Kanarinci su gostovali Hadersfildu u jednom od najjačih sudara u prvom kolu i došli do velika tri boda pobedom od 1:0, ali su se dobro namučili.

Čekao je Norič sve od 80. minuta da dođe do gola, a naravno da je za njega bio najzaslužniji Temu Puki koji je proigrao Ajdu kome je preostao lakši deo posla.

ČEMPIONŠIP - 1. KOLO

Petak

Votford - Midlzboro 1:0 (1:0)

/Ketkart 11/

Subota

Birmingem - Brentford 1:0 (0:1)

/Bela 37/

Vikomb - Roteram 0:1 (0:0)

/Ihiekve 90+2/

Barnsli - Luton 0:1 (0:0)

/Kolins 71/

Bornmut - Blekburn 3:2 (1:1)

/Stejsi 25, Lerma 53, Greneveld 84 - Džonson 42, Armstrong 73/

Bristol Siti - Koventri 2:1 (1:1)

/Paterson 1, Kalas 82 - Guden 33/

Kardif - Šefild Venzdej 0:2 (0:2)

/Vindes 4, Rouds 44/

Derbi - Reding 0:2 (0:2)

/Žoao 40, Ežarija 45+1/

Hadersfild - Norič 0:1 (0:0)

/Ajda 80/

Milvol - Stouk 0:0

Preston - Svonsi 0:1 (0:0)

/Gibs Vajt 53/

KPR - Notingem Forest 2:0 (0:0)

/Dajks 54pen/



tagovi

Veljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara