Brazilac Renan spašavao Ludogorec od Krstajićevog TSC-a

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 18:10

Na kraju pobeda bugarskog šampiona – 2:1

Za nijedan poraz ne može da se kaže da je dobar, ali sigurni smo da je novi trener TSC-a Mladen Krstajić bio zadovoljan posle današnje provere. Posle Arsenala iz Tule (0:0), ekipa iz Bačke Topole je, tokom boravka u turskom Beleku, ukrstila koplja sa najboljim timom Bugarske i redovnim učesnikom evropskih takmičenja, Ludogorecom iz Razgrada.

Zelena Šuma je furiozno počela utakmicu, visokim presingom došla do velike prednosti, ali je TSC uspeo da se uspravi. Na kraju je bilo 2:1 za Bugare, uz konstataciju da je brazilski golman Renan bravurom na kraju prvog poluvremena spasao siguran gol kada je šutirao Skopljak.

Izabrane vesti

Novi trener Ludogoreca Valdas Dambrauskas na početku je pružio šansu vrlo verovatno najjačem timu. Meč za bugarskog prvaka su počeli stari znanci navijača Crvene zvezde i Partizana, Đakov, Čibota, rumunski napadač Kešeru.

Ludogorec se, bar na početku, nametnuo visokim presingom. I već u sedmom minutu došao do prednosti. Tada je Iliev na drugoj stativi pronašao Ikoka, usledio je povratni pas ka Tekpeteju koji je lako savladao Filipovića. Ubrzo je Čibota imao još jedan zicer. Bio je to period meča sa mnogo uzbuđenja.

Posebno kada se TSC oslobodio pritiska. Tomanović je imao čistu situaciju u 22. minutu, ali je izgubio dvoboj sa raspoloženim Renanom. Bio je raspoložen na drugoj strani Filipović, kada je istrčavanjem spasao opasnu akciju Ludogoreca.

U 36. minutu na identičan način Bugari su uvećali prednost. Ikoko je asistirao Tekpeteju na prazan gol. Samo 60 sekundi kasnije uzvratio je Jug Stanojev posle odlične solo akcije.

Nije se predavao TSC i pravo je čudo kako u 43. minutu nije poravnao rezultat. Posle kornera odlično je skočio Skopljak, ali je Renan napravio bravuru. Odbranio je Brazilac još jedan opasan udarac do kraja prvog poluvremena.

Treneri su na poluvremenu izvršili mnogobrojne izmene, pa je tempo značajno pao.


tagovi

TSC Bačka TopolaMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara