Stojanović i Jokanović (©MN Press/Reuters)
Stojanović i Jokanović (©MN Press/Reuters)

Bugari pišu: Dvojica Slaviša (ponovo) kandidati za klupu Levskog

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 13:32

Izraelci "vraćaju" Krstajića iz Bugarske umesto Baraka Bahara

Iznenadni odlazak Stanimira Stoilova zbog neslaganja sa rukovodstvom kluba ostavio je upražnjenu poziciju trenera u Levskom, a po pisanju bugarskih medija put Sofije ponovo bi mogla dva nama dobro poznata imena: Slaviša Jokanović i Slaviša Stojanović.

Jokanoviću ne ide baš sjajno u moskovskom Dinamu, mada se veće šanse za povratak na klupi plavih daju slovenačkom treneru, koji je trenutno bez angažmana.

Izabrane vesti

Stojanović je dosad u dva navrata vodio Levski, prvo tokom prvog dela sezone 2018/2019, a onda i od novembra 2020. do maja 2021. U međuvremenu je klub promenio trojicu stratega (Živko Milanov, Todor Simov, Stanimir Stoilov) i tekuću sezonu završiće sa četvrtim šefom stručnog štaba u dve godine. Trenutno je u toku potraga za čovekom koji će voditi ekipu u velikom derbiju sa vodećim gradskim rivalom CSKA, 17. aprila.

Stoilov je, po pisanju Top Sporta, želeo da na megdan Saši Iliću izađe neki od njegovih pomoćnika - Canko Cvetanov ili specijalista za kondiciju Mihailo Šeikeroski, međutim, oni su odlučili da prate šefa i takođe podneli ostavke u šestoplasiranom klubu bugarskog prvenstva. Poverenje će verovatno dobiti neki od mlađih trenera koji su takođe bili deo dosadašnjeg stručnog štaba, ali god sledeći preuzme tim, biće kratkoročno rešenje.

Isti portal navodi da rukovodstvo Levskog planira da angažuje stranca za trenera. Ističe se da većinski vlasnik kluba, inače finansijski uzdrmanog poslednjih godina, Nako Sirakov ima dobre kontakte po bivšoj Jugoslaviji, te se kao kandidati pominju dvojica povratnika. Jokanović je u Levskom bio tokom 2013. godine, nakon rada u Partizanu i tajlandskom Muangtongu. Pored njega i Stojanovića piše se i o mogućnosti da trener stigne iz Španije, posredstvom klupskog sponzora iz te zemlje.

Klub iz Sofije trenutno je čak 19 bodova udaljen od vodećeg CSKA, a na 27. titulu u svojoj istoriji čeka još od 2009. godine. Jasno je da ko god prihvati poziv, moraće dobro da zasuče rukave.

Istog dana kada je stigla vest o kandidatima za novog trenera Levskog oglasio se selektor Bugarske, Mladen Krstajić, povodom navoda da bi mogao nazad u Izrael, na klupu Makabija iz Haife umesto Baraka Bahara koji je na pragu Crvene zvezde.

"Počastvovan sam što se moje ime pominje među kandidatima. To znači da sam verovatno ostavio dobar utisak u Izraelu. Trenutno sam selektor Bugarske i to je sve što mogu da kažem u ovom trenutku. Videćemo šta će se dešavati u budućnosti", izjavio je Krstajić, koji je ranije vodio Makabi Tel Aviv, za izraelske medije.


tagovi

LevskiSlaviša StojanovićSlaviša JokanovićBugarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara