Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Bugari rešavaju pitanje poslednjeg predstavnika u Evropi

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 14:19

Botev iz Plovdiva i Beroe igraju baraž u subotu od 17.30 časova, pobednik će da se priključi CSKA Sofiji i Levskom u kvalifikacijama za Ligu konferencije

Bitka za Trakiju je ujedno i bitka za Evropu. Fudbaleri Boteva i Beroe će u subotu od 17.30 časova probati da dokažu da su baš oni najjači tim ove sezone iz te oblasti, te da se pobedom u finalu baraža izbore da predstavljaju Bugarsku u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Botev je završio prvenstvo na trećoj poziciji u plej-ofu, ali ni to mu nije bilo dovoljno da se nađe u Evropi. Levski ga je preskočio na putu do vize, pošto je osvojio Kup Bugarske, a u najmlađe takmičenje UEFA će i CSKA iz Sofije kao vicešampion.

Izabrane vesti

Sistem takmičenja kod naših istočnih komšija je takav da se osvajač grupe ekipa koje su ligaški deo završile od sedme do 10. pozicije bori za Evropu kroz baraž. Tako se Beroe našao u situaciji da sa timom iz Plovdiva igra finale.

Igra se jedan meč, a Botev je domaćin zbog boljeg položaja na tabeli. Ta činjenica trebala bi da bude dovoljna pomoć ekipi Azrudina Valentića na putu do međunarodne scene posle pet godina. Ekipa iz Plovdiva je poslednji put predstavljala Bugarsku u Ligi Evrope, gde je u kvalifikacijama dogurala do trećeg kola. Bila je bolja od Partizanija iz Tirane i Bejtar Jerusalima, ali je Maritimo bio prejak.

17.30: (2,10) Botev (3,05) Beroe (3,60)

Beroe iz Stare Zagore godinu dana duže čeka na Evropu. Njega je 2016. godine na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope zaustavio HJK Helsinki u drugom kolu kvalifikacija, pošto su prethodno Bugari bili bolji od Radnika iz Bijeljine.

Gosti su danas oslabljeni, povređeno je standardno levo krilo Kilan Lebon. Francuz koji je do sada nastupao za Ajačio i Pariz je ove sezone na 26 mečeva ostvario učinak od dva gola i četiri asistencije. S obzirom na to da je iz konkurencije ispao i povremeni reprezentativac Mauritanije Umar Kamara zato što nije želeo da produži ugovor, strateg Petar Hubčev će morati da potraži alternativno rešenje i na krilo pošalje centralnog vezistu Abubakara Tungaru. Što se tiče Boteva, Valentić može da računa na sve prvotimce.

U ligaškom delu su se Botev i Beroe sastali dva puta ove sezone. U septembru je tim iz Plovdiva slavio kod kuće sa 2:1, potom su u februaru u Staroj Zagori odigrali 1:1.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BUGARSKA 1 (BARAŽ ZA LIGU KONFERENCIJE) – FINALE

Subota

17.30: (2,10) Botev (3,05) Beroe (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1Botev PlovdivBeroe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara