Savo Milošević (©Starsport)
Savo Milošević (©Starsport)

Bugari se pitaju: Da li je to Milošević odustao od klupe Levskog?

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 10:24

Plavci bez šefa stručnog štaba i na odlučujućoj utakmici sa Ardom (nedelja, 18), u baražu za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije

Pre dve nedelje je delovalo da će nekadašnji trener Partizana Savo Milošević sesti na klupu bugarskog prvoligaša Levskog. Bio je na pregovorima u Sofiji, čekala se samo njegova zvanična promocija, spekulisalo se i o tome da je sastavio listu željenih pojačanja za letnji prelazni rok… Međutim, od tada dani prolaze, ništa se na stadionu Georgi Asparuhov ne dešava, pa su se navijači plavih s pravom zabrinuli – da nije Milošević odustao od velikog izazova? Gusta je magla oko drugog najtrofejnijeg bugarskog kluba, a Levski ove nedelje od 18 časova očekuje meč sezone, duel sa Ardom u baražu za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Bugarski mediji su potpuno bez konkretnih informacija. Očekivalo se da će Milošević uživo da gleda prošle srede Večiti derbi sa CSKA Sofijom koju trenira Saša Ilić, ali nije viđen na stadionu. Da je nešto definitivno „puklo“ između srpskog stratega i Levskog nagoveštava i to što će gazda plavaca Nasko Sirakov da se sastane u ponedeljak sa doskorašnjim trenerom Stanimirom Stoilovim.

Izabrane vesti

Podneo je 56-godišnji strateg ostavku sredinom aprila, nije uspeo Sirakov da ga ubedi da ostane. Sezonu je do kraja priveo trener rezervi Elin Topuzakov, a ako Milošević ne preuzme Levski, moguće je da će gazda kluba pokušati da ubedi Stoilova da se vrati na klupu.

Ta tema je jedna od najvažnijih sportskih u Bugarskoj, svi portali se bave klupom Levskog. Ni bivši fudbaler tog kluba Petar Kurdov nije mogao da je zaobiđe.

Neće biti kolegijalno ako budem komentarisao Savu Miloševića. Taj čovek nije došao, nije jasno šta se desilo. Nije moj posao da iznosim stavove, jer ga nisam još uvek video. Zato, bolje da ne komentarišem dalje“, rekao je Kurdov za Sportlive.bg.

18.00: (1,55) Levski (4,00) Arda (6,50)

Možda baš okršaj Levskog i Arde razbistri situaciju oko velikana koji je godinama već u ozbiljnim finansijskim problemima. Miloševiću, kao i svakom drugom stručnjaku koji bi mogao na upražnjenu poziciju, motiv više da se prihvati teškog posla u Sofiji bilo bi učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Levski je bio četvrti u plej-ofu, zbog čega mora u baraž protiv najboljeg tima doigravanja za Evropu, sedmoplasirane Arde. Dobra vest po plavce je što se taj susret igra na njihovom terenu, tako da će imati podršku domaće publike.

Ludogorec je osvojio titulu i igraće kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će u kvalifikaciji za Ligu konferencije sigurno CSKA iz Sofije i CSKA 1948 iz Sofije. Bugari imaju još jedno mesto u najmlađem takmičenju UEFA, a objektivno se očekuje da ono pripadne Levskom, koji je već savladao dva puta Ardu ove sezone. U ligaškom delu u septembru prošle godine sa 2:0, pa potom u martu 3:0.

BUGARSKA 1 – BARAŽ ZA LIGU KONFERENCIJE

Nedelja

18.00: (1,55) Levski (4,00) Arda (6,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Bugarska 1Savo MiloševićLevskiArda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara