Fudbaleri Ludogoreca (©AFP)
Fudbaleri Ludogoreca (©AFP)

Bugarska se vraća na pozornicu: Levski i Ludogorec "na nož"

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 14:53

Derbi u Sofiji odmah po nastavku šampionata

Bugarska liga se vraća na pozornicu velikim derbijem. Okršaj Levskog i Ludogoreca oduševiće navijače u komšiluku prvog dana nastavka sezone u tamošnjoj ligi. Kao što je poznato, fudbal u zemlji bio je na gotovo tromesečnoj pauzi zbog pandemije virusa korona. Srećom, situacija se čini mnogo optimističnijom, što je vladi dalo razlog da dozvoli doigravanje, koje će da uledi posle dva finalna kola ligaškog dela takmičenja. Međutim, biće upola kraće.

Retka nepoznanica u finalne dve runde su imena još dva kluba u plej-ofu. Slavija iz Sofije je praktično već završila posao, dok sedmoplasirano Černo More ima isti broj bodova kao i Beroe koji je prvi ispod crte.

Izabrane vesti

Utakmica na stadionu Georgi Asparuhov, u ovkiru 25. runde prvenstva izazvaće veliko interesovanje u Bugarskoj. Ludogorec ima prednost od devet bodova upravo nad Levskim, CSKA i Lokomotivom iz Plovdiva i lagano krči put ka devetoj uzastopnoj titulu prvaka. Ako Plavi pobede, situacija može da se iskomplikuje. Eventualni uspeh tima iz Razgrada, mogao bi da u velikoj meri pruži mir četi Pavela Vrbe do kraja sezone.

Domaći su trenutno na trećem mestu sa devet bodova zaostatka i može da se kaže da je prekid dobro došao za Levski, jer je neposredno pred karantin upao u crnu rupu loših rezultata. Vredno pomena bilo je izbacivanje iz kupa baš današnjeg rivala.

U međusobnim dvobojima Ludogorec je daleko uspešniji, ali mora se konstatovati da je svaka utakmica "na nož". Zanimljivo je da su golovi na mečevima Levskog i Ludogoreca retkost. Samo je na osam od 30 dvoboja viđeno tri ili više golova.

Meč je važan za Levski sa druge tačke gledišta. Plavi su godinu započeli prilično loše i nisu pobedili na pet uzastopnih mečeva. Ne mogu sebi da priušte novi neuspeh, naročito ne kada je klub spašen od bankrota. Posle drame sa akcijama klupska legenda Nasko Sirakov postao je većinski vlasnik. Neophodna je nova energija, zamajac dobrih rezultata.

Nakon duže pauze, nije jasno u kakvom će stanju biti dva tima. Svakako ne možemo očekivati da će igrači biti u optimalnoj formi i teško da ćemo videti kvalitetan fudbal. Međutim, možemo se nadati da ćemo barem videti veliku bitku i taktički rat dva trenera.

BUGARSKA 1 - 25. KOLO

Petak

17.45: (1,30) Lokokotiva Plovdiv (5,00) Etar (9,00)

20.00: (3,30) Levski (3,00) Ludogorec (2,25)

Subota

16.00: (3,60) Dunav Ruse (3,45) Arda (1,95)

17.45: (1,45) Botev (4,10) Botev Vraca (6,75)

20.00: (22,0) Vitoša (12,0) CSKA (1,05)

Nedelja

19.30: (2,25) Beroe (3,25) Černo More (3,05)

Ponedeljak

19.30: (3,30) Carsko Selo (3,10) Slavija (2,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1LudogorecLevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara