Buongiorno Italia: Atalanta bacila oko na Lazovića

Vreme čitanja: 6min | pet. 07.08.20. | 13:16

Fridkin je novi rimski imperator, a Ronaldo taličan u Ligi šampiona

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Revanš utakmica Lige šampiona Juventus-Lion, kao i poraz Rome od Sevilje u Ligi Evrope i promena vlasnika rimskog kluba, glavne su teme u italijanskoj sportskoj štampi. U Torinu se najviše očekuje od Ronalda koji je čak 64 puta u svojoj karijeri bio odlučujući igrač koji je odveo u sledeće kolo svoj tim u Ligi šampiona, bilo da je nosio dres Mančester Junajteda, Real Madrida ili Juventusa. Dan Fridkin se već predstavlja kao novi rimski imperator.

Izabrane vesti

Gazeta ne odustaje od pothranjivanja snova navijača Intera da bi Leo Mesi mogao da obuče dres Nerazura, dok u Laciju već trljaju ruke zbog sve izvesnijeg dolaska Davida Silve. Tutosport je objavio vest da bi Darko Lazović mogao da pređe u Atalantu pošto je tim iz Bergama tražio Čačanina u zamenu za Pesinuigrač pod ugovorom sa Boginjom i na pozajmici u Veroni – koga predsednik želi da zadrži na Bentegodiju.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juve, probij taj zid”, traži Gazeta eksplicitno od Sarija i njegovih fudbalera da obezbede plasman u završnicu Lige šampiona u Lisabonu. Kao glavni izvođač radova je predstavljen Kristijano Ronaldo koji će predoditi juriš na Lionovu tvrđavu, pošto svi očekuju da Rudi Garsijaparkira dva autobusa” ispred gola Lopesa. Na unutrašnjim stranama Gazeta upozorava da će, osim golova Ronalda, Juveu biti neophodna i odbrana iz prethodnih vremena kada je bila među najneprobojnijim u Evropi. List podseća i na prošlogodišnji preokret protiv Atletiko Madrida kada su Bjankoneri nadoknadili u revanšu minus od dva gola. Prema poslednjim inforamcijama Gazete, Dibala će početi meč na klupi, dok će Kvadrado kompletirati napadački trozubac sa Iguainom i Ronaldom.

Insinje-Mertens, Gatuzo igra na siguran tandem za podvig”, najavljuje se da će kapiten Napolija, po svoj prilici, istrčati na Kamp Nou sutra uveče. U tekstu se podseća da Mertens nije samo najbolji strelac svih vremena Napolija već i njefiasniji igrač Azura u Ligi šampiona. Takođe se precizira da će Insinje danas imati definitivnu probu za stutrašnji nastup.

Interu, možeš da odeš daleko sa odbranom koja je postala bunker”, aludira milanski dnevnik da je Samir Handanović na poslednjih šest utakmica u Seriji A i Ligi Evrope čak pet puta sačuvao svoju mrežu, primio je golove samo protiv Rome. U tekstu se još podvlači da pored granitne odbrane, Antonio Konte može da računa na preporođene i osokoljene, Sančeza i Eriksena, kao i na mlade snage koje su u uzlaznoj formi: Bastoni, Barela i Lautaro Martinez.

Gazeta nastavlja pažljivo da prati svaki korako oca Lea Mesija, Horhea, koji je juče obavio i posledje formalnosti pred dobijanje boravišne dozvole u Milanu. „Tata Mesi je postao Milaneze. Ima stan sa pogledmom na Inter. San Nerazura o Leu se nastavlja”, naslov je teksta u kome se dodaje da Suning u Kini već traži zainteresovane sponzore koji bi finansirali posao stoleća.

Roma, Fridkinova era počela sa porazom”, izveštava paraleleno Gazeta o promeni vlasnika Rome i ispadanju iz Lige Evrope. U podnaslovu se kaže da će predsednik kluba biti Rajan Fridkin, sin novog gazde rimskog kluba, Dana. Na unutrašnjim stranama se prenose oštre kritike Edina Džeka na račun igre svog tima i konstatacija da „Roma nije ni sišla na teren”. „Pojeli su nas”, slikovito se izrazio kapiten BiH.

Srce Bobanovo: Srećan sam zbog Milana”, dao je Zvonimir Boban prvi intervju Gazeti posle napuštanja Rosonera pre par meseci. Bivši igrač Milana je konstatovao da su napravili dobar potez kada su doveli Ibrahimovića, a da Maldini treba da ostane u Milanu dok se on ne kaje zbog onoga što je rekao i uradio dok je bio u Milanu, štaviše, kaže Boban, sve bi uradio isto.

Za Gazetu je danas pričao i ukrajinski trener Oleksandar Funerat koji je otkrio Ruslana Malinovskog u juniorskim danima. Prema rečima Funderata, Malinovski van šesnaesterca podseća na Mesija a izvodi slobodne udarce kao Siniša Mihajlović.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma din don Dan!” predsavlja Korijere novog vlasnika Dan Fridkina kao rimskog imperatora. „Evo Fridkina: jedva čekam da stignemo, grad i klub su monumentalni”, citiraju se reči novog vlasnika Rome iz zvaničnog saopštenja. U podnaslovu se precizira da je potpisan preliminarni ugovor, a da će se sve formalnosti oko prelaska vlasništva realizovati do kraja avgusta. Na unutrašnjim stranama se tvrdi da će Rajan Fridkin živeti u Rimu i biti predsednik kluba i „lunga manus“ oca Dana. Najavljuje se i da će novi vlasnici zadržati Zaniola, Pelegrinija i Džeka, a da će prva pojačanja biti Vertongen i Kastrovili kao i novi čuvar mreže.

Poslednji pokon Džima ispadanje iz Evrope”, piše Korijere da se era Džejmsa Palote završila kao što je i počela ispadanjem iz Evrope. Pre devet godina je Roma izgubila od Slovana iz Bratislave a sinoć od Sevilje u Ligi Evrope, zatvarajući idealno krug. U izveštaju se ističe greška Pau Lopeza i očajna igra defanzivne linije koju su činili Mančini, Ibanjez i Kolarov.

Sari od preokreta: Hoću u Lisabon”, predstavlja se duel Juventusa i Liona u Ligi šampiona kroz hamletovsku dramu trenera Bjankonera, biti ili ne biti. Kao i Gazeta, i Korijere piše da će Dibala početi meč na klupi kao i odgovor Sarija da su rukvodioci Juvea već odlučili, bez obzira na ishod večerašnjeg meča, da li on ostaje ili ne na kormilu tima.

David Silva u Laciju, pojačanje za Ligu šampiona”, nema Korijere više sumnji da će Španac u sledećih par dana postati novi igrač Nebeskoplavih. Rimski dnevnik otkriva da je sve utanačeno na sastanku koji je brata Davida Silve sa predsednikom Lotitom i sportskim direktorom Tareom. Veliku ulogu je odigrao i Pep Gvardiola koji je veliki prijatelj sa Tareom još iz dana kada su sa Bađom igrali u Breši i savetovao je Silvi da nastavi karijeru u Rimu.

TUTTOSPORT

Zabranjeno pogrešiti”, naslov je sa fotografijama Sarija, De Lihta i Ronalda koji simbolično ukazuju da odbrana Juve mora da izdrži a napad, odnosno Ronaldo, da bar dva puta zatresu mrežu Liona.

Hajde Ronaldo, učini to ponovo!”, poziva Tutosport direktno preko cele druge i treće strane Portugalca da pokloni još jedno magično fudbalsko veče fanovima. Tutosport je izbrojao čak 64 utakmice u Ligi šampiona koje je Ronaldo odlučio golovima i omogućio plasman svom timu u sledeću rundu najprestižnijeg takmičenja na svetu, bilo da se radilo o Junajtedu, Realu ili Juveu.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Ruski rulet u francuskom sosu” se tvrdi da i pored svih uveravanja da meč sa Lionom nije presudan za dalju sudbinu Sarija na klupi Juvea, ako ne prođe u osminu finala Lige šampiona, Sari neće imati priliku da upozna pravu Staru damu kao što Stara dama nije imala prilike da u ovoj sezoni upozna pravog Sarija.

Za razliku od Gazete koja daje Kvadrada u špicu napada Bjankonera, Tutosport smatra da će Kolumbijac igrati u ulozi beka, a da će Bernardeski dobiti još jednu priliku pored Iguaina i Ronalda.

Roma izašla, Fridkin ušao”, spaja u jedan naslov torinski dnevnik izveštaj sa debakla Rome u Ligi Evrope i preuzimanje kluba od strane Dana Fridkina. U tekstu se tvrdi da je Sevilja održala lekciju Romi, ali i da je Pau Lopez ponovo imao loš dan i da je značajno doprineo da evropski snovi Đalorosih ispare na letnjoj vrućini u Duizburgu.

Kairo, Beloti se ne dira”, prenosi Tutosport da je novi trener Marko Đampaolo rekao predsedniku Urbanu Kairu da su za njega “nedodirljivi” igrači Beloti, Zaza i Bazeli. Prema pisanju lista među igračima na koje Đampaolo ozbiljno računa u sledećoj sezoni za tim startera je i naš Saša Lukić.

Kakvo ukrštanje između Pesine i Lazovića”, najavljuje Tutosport da bi Verona i Atalanta mogli da se dogovore oko razmene po kojoj bi Boginja ostavila Pesinu na Bentegodiju, a zauzvrat bi dobila Darka Lazovića koga Gasperini i sportski direktor Atalante Sartori veoma cene i smatraju da bi bio idealno pojačanje za sledeću sezonu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Darko LazovićBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara