Buongiorno Italia: Fonseka se pomirio sa Džekom, klupa mu se i dalje ljulja

Vreme čitanja: 6min | pet. 25.09.20. | 12:46

Vraćaju se loši momci

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Milana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, slučaj Suarez i vrlo zapaljiva situacija u Romi su tri glavne teme u italijanskoj štampi. Piše se i o planovima Intera za spektakularnu završnicu prelaznog roka kao i o problemima Lacija sa defanzivnom linijom pred debitantski meč u prvenstvu sa Kaljarijem.

Izabrane vesti

Tema su i Milik i Kulibali: Poljaka bi svi rado prodali, dok su oko Kulibalija mišljenja podeljena, štaviš većina Napolitanaca bi želela da ga gledaju i dalje u dresu Azura.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan, turska veza”, stavlja Gazeta u prvi plan još jednu odličnu partiju Čalhanoglua koji je u odsustvu Ibrahimovića preuzeo ulogu lidera u timu Rosonera. „Dva remek-dela Čalanoglua i asistencija za gol Kolomba za pobedu nad Bodeom. U četvrtak plej-of u Portugalu protiv Rio Avea”, stoji u podnaslovu.

U izveštaju sa utakmice list priznaje da se Milan poprilično namučio protiv Bodo Glimta i da je na kraju uz dosta sreće stigao do odlučujućeg meča za grupnu fazu Lige Evrope. „Milanu su potrebna nova pojačanja”, naslov je redakcijskog komentara u kome se ističe da su posebno u defanzivnom redu neophodna nova lica. Protiv Norvežana se više osetilo odsustvo Romanjolija nego Ibrahimovića.

Stiže zlato za Kontea. Škrinjar sve bliži Murinju: 50.000.000. Sada Smoling ili Kabak. A Kante…”, analizira se sastav Intera koji će doživeti pravu revoluciju u zadnjem redu. Osim Škrinjara, koji je na korak od Totenhema, Godin je već prešao u Kaljari, Ranokija u Đenovu i Nerazuri će morati da kupe barem još jednog defanzivca. U tekstu na unutrašnjim stranama se ističe da je Nikola Milenković i dalje prvi izbor Antonija Kontea, ali da neće biti lako ispregovarati njegov transfer sa Fjorentinom koja bi radije da proda Kjezu nego sprskog fudbalera. Upravo zbog toga se pominju kao alternative Smoling i Kabak, talentovani centralni bek Šalkea. Istovremeno, Inter ne odustaje ni od Kantea, ali da bi mogao da zakuca na vrata Čelsija mora prethodno da proda Brozovića ili Eriksena.

Počinjemo od trojke. Pirlo regenerisao trio i ojačao stubove”, navodi milanski dnevnik da je Andrea Pirlo postavio temelje svog tima na Bonučiju i Kjeliniju, a da se Danilo pokazao kao dostojna zamena za Barzaljija. Jedan od prvih Pirlovih zadataka, podseća se u tekstu, jeste blindiranje odbrane pošto je za Juve nedopustivo da primi 43 gola u jednom prvenstvu kao što je to bio slučaj u prošloj sezoni. List piše i da je će Morata i Dibala biti na klupi na meču sa Romom, spremni da uđu u drugom poluvremenu, a da će Kedira u ponedeljak raskinuti ugovor sa Starom damom.

Kumbula zna kako se to radi, u februaru je potopio Juve”, najavljuje se debitantski meč novog defanzivca Rome protiv Juvea uz podsećanje da je u prošlom šampionatu proslavio pobedu nad Starom damom na Bentegodiju. U prvi plan se stavlja i duel dve rađajuće zvezde Serije A Kumbule i Kuluševskog.

Evo loših momaka: Baloteli na horizontu Đenove, Boateng se vraća na dvor Silvija”, donosi Gazeta priča o dvojici bivših igrača Milana koji su, i pored neospornog talenta, više privlačili pažnju potezima van terena nego na njemu. Mino Rajola je iskoristio „slabost“ Enrika Preciozija, gazde Đenove, prema Super Mariju i udomio svog klijenta. Na drugoj strani, Boateng u svojoj 33. godini će pokušati da se vrati u Seriju A zajedno sa Moncom Galijanija, Berluskonija i Brokija.

CORRIERE DELLO SPORT

Ispit Juve za Fonseku”, nastavlja rimski dnenvik da inistira na glasinama da je Maks Alegri u pripravnosti da zameni Paula Fonseku ako portugalski stručnjak ostane bez bodova na sledeće dve utakmice protiv Juventusa i Udinezea. Na unutrašnjim stranama se kaže da su Fonseka i Džeko imali susret u četiri oka i da su raščistili nesporazume: Džeko ostaje kapiten Rome i u nedelju veče će nositi traku. Istovremeno se navodi i da klub radi na dovođenju još jednog napadača koji bi trebalo da bude rezerva Džeku. Reč je o Borhi Majoralu, igraču Real Madrida. Prema tvrdnjama, Korijerea dva kluba su veoma blizu dogovora.

Najavljući meč sa Juventusom, Korijere izveštava da će Fonseka poslati na teren defanzivni trio Mančini-Ibanjez-Kumbula dok će na sredini terena Pelegrini zameniti Dijavaru, a Pedro i Mihitarjan će igrati iza leđa Džeka.

Kaljehon ili Draksler, Inzagi se nada”, najavljuje se mogući dolazak jednog od dvojice pomenutih fudbalera, ali samo u slučaju da Kaisedo pronađe novi klub. U međuvremenu Inzagi ima velike probleme u odbrani pošto je juče, zbog predostrožnosti, trening propustio i Patrik. Imajući u vidu povrede Vavra i Luiza Felipea, kao i činjenicu da je Bastos na izlaznim vratima Formela i da Hut neće moći da bude na raspolaganju, Inzagiju su ostala samo dva rešenja: da prekomanduje Parola u ulogu centralnog beka ili da baci u vatru mladog Arminija. Poznvajući Inzagija niko ne sumnja da će, ako Patrik ne bude mogao da igra, optirati za iskusnog Parola.

Godin već diktira ritam”, izveštava Korijere sa dočeka i prezentacije Urugvajca kao novog igrača Kaljarija. Bivši defanzivac Atletiko Madrida i Intera je potpisao trogodišnji ugovor sa Sardima i već sutra će detitovati sa brojem dva na leđima protiv Lacija.

Virus izbacio Ibru, ali se Milan nije zaustavio”, naslov je teksta posvećenog pobedi Rosonera nad Bodo Glimtom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na unutrašnjim stranmaa se vezu pohvale na račun Čalhanoglua koji je učestvovao u svih pet golova koje je Milan postigao u kvalifikacijama protiv Šamroka i Bodo Glimta (tri gola i dve asistencije).

Milik i Kulibali, otvoreni slučajevi Napolija”, ističe Korijere da su dva fudbalera koje je gazda Aurelio de Laurentis rešio da „žrtvuje“ kako bi napunio kase kluba, i dalje u Kastel Volturnu, deset dana pre kraja prelaznog roka. Nekoliko klubova je bilo veoma zainteresovano za Poljaka i Senegalca, ali sem Rome za Milika niko nije stavio na sto dovoljno dobru ponudu da bi zeinteresovao predsednika Napolija. Takođe se ističe da je sudbina dvojice igrača različita: ako bi ostao Kulibali bi bio starter u timu, dok bi Milik bio sedmi napadač Napolija, osuđen da veći deo mečeva ne gleda čak ni sa klupe nego sa tribina.

TUTTOSPORT

Sa Paratičijem sam pričao šest sekundi”, izjavio je u intervju za Tutosport rektor Univerziteta u Peruđi Mauricijo Oliviero povodom slučaja Suarez. On je dodao da nije bilo pritisaka od strane Juventusa i da je sa sportskim direktorom Stare dame imao samo učtiv pozdrav preko telefona i to kad se Suarezov ispit završio. Oliviero je objasnio da njegova rečenica „Moramo da mu pomognemo” nije značila da nameste ispit već da obezbede nastavnike i neophodnu logistiku oko polaganja ispita.

„Juve, potrebno je smršati. U Evropi su već tri igrača viška”, podseća se u analizi da Bjankoneri imaju 25 igrača pod ugovorom dok samo 22 mogu da budu prijavljena na listu UEFA što znači da tri fudbalera neće moći da igraju utakmice Lige šampiona, barem do januara. Međutim, zapaža Tutosport, Juve ne samo da mora da proda tri igrača do kraja prelaznog roka već neće moći da dovede pojačanja ako prethodno ne proda isti broj fudbalera.

Ovo je ČalhaMilan!”, i Tutosport stavlja pod reflektore presudan doprinos Turčina za plasman Milana u finale plejofa za fazu po grupama Lige Evrope. U izveštaju se dodaje da Donaruma snosi odgovornost za primljena dva gola, ali da se na kraju iskupio odlučujućim odbranama.

Žoao Pedro rekao da Torinu: prepreka je Kairo”, prenose se detalji pregovora o prelasku igrača Kaljarija u redove Granata. Prema pisanju lista napadač tima sa Sardinije je prihvatio selidbu u Torino, ali sada predsednik Urbano Kairo koči jer želi prvo da proda par igrača i inkasira malo keša kako bi kupio Pedra. Gazda Torina se nadao da će zaraditi novac od prodaje Ica i Verdija.

Konte šalje novi Inter na teren protiv Fjorentine”, najavljuje se da će sutra debitovati u dresu Nerazura Kolarov i Hakimi. Perišić je favorit da zaigra u ulozi spoljnog veznog po desnoj strani dok će Vidal čekati svoju šansu na klupi. Piše se i da je sve izvesnije da će Lautaro Martinez ostati u Interu pošto ima veliku želju da osvoji skudeto sa timom iz Milana.

Gaperini među velikim u Evropi”, piše torinski dnenvik da je trener Atalante, na osnovu glasova 80 trenera sa Starog kontinenta, osvojio peto mesto ostavivši iza sebe Zidana i Gvardiolu. U finale za izbor najboljeg trenera UEFA 2020 su ušli nemački treneri Klop, Flik i Nagelsman. Na četvrto mesto se plasirao Tuhel a prvi posle Nemaca je upravo Gasperini.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićPaulo FonsekaEdin Džeko

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara