Brozović, Martines i Džeko (© Reuters)
Brozović, Martines i Džeko (© Reuters)

Buongiorno Italia: Inter prodaje Brozovića i Džeka, cilja Sergeja

Vreme čitanja: 5min | uto. 13.06.23. | 11:43

Veliki rizici Milana i Napolija

(Od dopisnika MOZZART Sport iz Rima)

Marcelo Brozović i Edin Džeko aut, Sergej Milinković-Savić in. To bi mogla da bude sinteza glasina između Rima i Milana kada je u pitanju fudbalska pijaca. Hrvatski reprezentativac želi da napusti Inter, jer nije više centralna figura projekta Nerazura i sluti da Simone Inzagi preferira Hakana Čalhanoglua u ulozi režisera. Sa Ostrva je stiglo nekoliko interesovanja za Brozovića. Njukasl je bio najozbiljniji, ali je sve izglednije da Marcelo umesto u klubu čiji je stvarni vlasnik prestolonaslednik Saudijske Arabije, završi na Arabijskom poluostrvu. U pitanju su basnoslovne sume novca i hrvatski reprezentativac bi mogao da se pridruži Benzemi i Ronaldu.

Izabrane vesti

Inter nema nameru da ponudi više od 4.000.000 evra Edinu Džeku za sledeću sezonu. Kapiten reprezentacije BiH traži bar 1.000.000 više i dvogodišnji ugovor. Ono što Inter ne želi da ponudi Džeku, stavlja na sto Fenerbahče: dvogodišnji ugovor i platu od 6.000.000 po sezoni. Nije isključeno da Džeko završi karijeru na Bosforu posle fudbalskog puta koji ga je sa Grbavice vodio preko Slovačke i Nemačke do Engleske i Italije.

I dok dva igrača sa prostora bivšeg Jugoslavije odlaze iz Pinetine jedan bi mogao da dođe: Sergej Milinković Savić bi mogao da krene stopama Dejana Stankovića. Eventualnim odlaskom Brozovića, Inter bi od transfera Hrvata dobio novac da kupi Milinkovića, a ništa se ne bi promenilo ni oko plate, jer Marcelo prima oko 6.000.000 evra, što je negde cifra koju traži i srpski as. Zbog svega toga raste optimizam da bi Milinković Savić mogao da obuče dres Intera u sledećoj sezoni. Ne bi trebalo naglašavati da bi Simone Inzagi bio veoma srećan da ponovo radi sa srpskim reperezentativcem.

Istvoremeno, Inzagi će se pre odlaska na odmor sastati sa Bepeom Marotom i Pjerom Auzilijom. Po onome što je procurelo iz Apijana Đentilea, Inzagi je imao samo dva konkretna zahteva u ovom momentu: zadržati Ačerbija i Lukakua, odnosno otkupiti defanzivca od Lacija (platiti Lotitu par miliona evra) i obnoviti pozajmicu Romelua Lukakua pošto Inter, objektivno, ne može da ga kupi.

ČELSI HOĆE VLAHOVIĆA I NUDI LUKAKUA, BAJERN ČEKA DA PADNE CENA

Čelsi je veoma ozbiljno zagrizao za Dušana Vlahovića. Plavci pokušavaju na sve načine da što jeftinije dođu do centarfora Juventusa. Pokušali su da stave na sto nekoliko igrača u sastavu novog trenera Poketina, od Lukakua do Loftusa Čika, međutim, Juventusa traži samo keš, tim pre što je svestan da Čelsi pravi račun bez krčamara kad nudi Lukakua imajući u vidu čeličnu volju Belgijanca da ostane u Interu.

Bajern iz Minhena je možda najozbiljniji kandidat da kupi Vlahovića. Bavarci već više od godinu dana traže zamenu Robertu Levandovskom. Prvi izbor je Viktor Osimen, ali 100.000.000 koliko je Bajern pripremio nisu dovoljni za Nigerijca budući da je potrbeno barem 120.000.000 ili 130.000.000 da bi Aurelio De Laurentis seo za sto da pregovara. Plan B šampiona Nemačke je da sačeka, jer vreme radi za njih. Malo je verovatno da će neko od konkurenata izaći sa ponudom od 80.000.000, koliko traži Juventus za Vlahovića tako da Bajern može komotno da vaga jer, pre ili kasnije, Dušan im ne može pobeći.

Juve se nadao, možda i naivno, da bi od otkupa Kuluševskog, Artura, Zakarije i Mekenija mogao da zaradi oko 100.000.000 evra. Kako stvari stoje od Totenhema, Liverpula, Čelsija i Lidsa neće stići ni evro. Eventualno bi nešto moglo da se inkasira od Kuluševskog, ali pod uslovom da Stara dama odobri popust Spursima na sumu od 35.000.000 evra (dogovorena otkupna cena).

U toku su pregovori sa Adrijenom Rabioom. Ostanak Maksa Alegrija je povećao šanse da Francuz ostane u Kontinasi tim pre što mu je Juventus ponudio 7.000.000 evra platu, plus bonusi na samo godinu dana što znači da bi Vojvoda mogao već sledećeg leta da napusti Bjankonere bez obeštećenja. Za Rabioa je bio zainteresovan Mančester junajted, ali se „ohladio“ tako da bi vezni igrač morao da požuri jer ponuda Juventusa važi do 10.jula, odnosno početka priprema.

DIBALA OSTAJE U ROMI

Dibala (© Reuters)Dibala (© Reuters)

Paulo Dibala ostaje u Romi sa Žozeom Murinjom. Argentinac i Portugalac će pokušati u sledećoj sezoni da urade ono što nisu u tek završenoj: da dovedu Đalorose do Lige šampiona. Dibala ima raskidnu klauzulu u ugovoru fiksiranu na 12.000.000 evra, važi samo za inostranstvo, ali kako je stavio do znanja njegov menadžer Antun želi da ostane u Večnom gradu, između ostalog i zato što su interesovanja došla od klubova iz Premijer lige koji ne igraju Ligu šampiona.

Dibala je u tek završenoj sezoni zaradio 6.000.000 evra: 4.000.000 evra kroz godišnju platu plus 2.000.000 evra kroz bonuse (odigrao je više od polovine utakmica i postigao je dvocifreni broj golova). Roma je na toj bazi spremna da produži ugovor Dibali i da mu poveća fiksnu platu na 6.000.000, plus 1.000.000 kroz bonuse, ali da pristane da se iz ugovora ukloni raskidna klauzula.

U Trigoriji su prilično optimisti po pitanju produžetka ugovora, delom zbog ostanka Murinja, delom zbog izjava Dibale u Majamiju gde je na godišnjem odmoru, a delom i zbog signala koje šalje menadžer Argentinca.

Mnogo veći problem za Romu i posebno generalnog menadžera Tijaga Pinta kako zaraditi od prodaje igrača 30.000.000 evra do 30. juna.

DE LAURENTIS U SVE VEĆEM REBUSU

Kako vreme odmiče Aurelio De Laurentis postaje svestan da je odlazak Lučana Spaletija mnogo veći problem nego što je prvobitno mislio. Posle odričnog odgovora Luisa Enrikea i Vinčenca Italijana koji su bili prva dva izbora gazde Napolija, kasting za novog trenera se proširio za ime Paula Souze. Da bi angažovao Portugalca, De Laurentis mora da pogazi reč i plati raskidnu klauzulu Salernitani (nešto više od 1.000.000 evra). U međuvremenu u Salernu su loše primili „šurovanje“ Souze sa Napolijem i predsednik Jervolino je već kontaktirao Andreu Pirla da preuzme tim. Osim Souze, u igri za klupu Napolija su i dalje dvojica Francuza, Galtije i Garsija, dok je Rafa Benitez zlatna rezerva, ako sve propadne Španac je tu da zakrpi rupu.

MILAN SMANJIO DUG NA 28.000.000 EVRA

Milan će i ovo fudbalsku godinu zatvoriti u plusu što će za posledicu imati smanjenje efektivnih dugova kluba na samo 28.000.000 evra, što je odličan rezultat imajući u vidu u kakvom je stanju bio klub posle kineske epizode pre šest godina.

Džeri Kardinale je stavio do znanja da klub nastavlja putem koji je utabao fond Eliot i da je sledeći poslovni cilj da Milan na nivou godine podigne prihode na 500.000.000 evra i da ubrza birokratsku proceduru za dobijanje dozvole za izgradnju novog stadiona.

„Ali“ koji sreću kvari u ovoj priči je kvalitet igračkog kadra koji će imati na raspolaganju Stefano Pioli. Ako Rosoneri na zavuku ruku u džep i kupe barem četvoricu ili petoricu veoma kvalitetnih fudbalera ozbiljno rizikuju da se nađu ispod četvrtog mesta u sledećem šampionatu. Ruku na srce, da Juve nije kažnjen oduzimanjem bodova, Milan ne bi ni u sledećoj sezoni nastupao u najprestižnijem takmičenju.


tagovi

Buongiorno ItaliaMarcelo BrozovićEdin DžekoPaulo DibalaAurelio De LaurentisDe LaurentisAdrijen RabioRabio

Obaveštavaj me

Roma
Inter
Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara