Buongiorno Italia: Jurić stopirao prodaju Lazovića, hoće Vulića i Ninkovića

Vreme čitanja: 6min | uto. 11.08.20. | 13:03

Imobile najavio ostanak u Laciju do kraja karijere, Juventus se podmlađuje, a Inter slavi Lukakua

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Verona bi, po pisanju Tutosporta, mogla da postane prava mala jugoslovenska kolonija, budući da trener kluba Ivan Jurić želi da dovede Nikolu Ninkovića, Miloša Vulića i Mihu Zajca. Prema izvorima torinskog lista, Vulić bi iz Crvene Zvezde mogao da stigne u grad Romea i Julije za 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Inače, u prvom planu je prolaz Intera u polufinale Lige Evrope, podmlađivanje Juventusa, veliki intervju Čira Imobilea u kome je izrazio želju da ostane do kraja karijere u Laciju i nastup Atalante u Ligi šampiona protiv PSŽ-a. Piše se i o neuspelim pregovorima predsednika Napolija De Laurentisa sa Gatuzom oko produžetka ugovora, jer trener Napolija nije prihvatio raskidnu klauzulu, kao i o planovima Rome u prelaznom roku.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Interov let”, naslov je preko cele prve strane Gazete sa fotografijom Romelua Lukakua kako proslavlja gol. U podnaslovu se kaže da je Inter pobedio zahvaljujući snazi i kvalitetu i pre svega Lukakuu, koji je nosio ceo tim na leđima. Na unutrašnjim stranama se ističe da je Lukaku postavio novi rekord u broju vezanih utakmica na kojima je zatresao mrežu u Ligi Evrope – devet. Ističe se i Lukakuova nesebičnost i velikodošnost. Belgijanac je posle meča istakao da je Barela po njemu bio najbolji akter utakmice.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Može da stigne do kraja” se navodi da Konteov Inter sazreva kao kolektiv, odnosno da sada zna kako da čuve rezultat i da ne gubi glavu što se videlo protiv Bajer Leverkuzena.

Ko će biti Pirlov Pirlo? Kandidat je Artur”, piše Gazeta da će jedan od prvih zadataka novog trenera Juventusa biti da pronađe svog naslednika u veznoj liniji. U tekstu na unutrašnjim stranama se, osim imena Brazilca, pominje i Bentankur kao i Tonali i Lokateli. Igrači Breše i Sasuola su na Juveovom nišanu već duže vreme, ali zbog finansijski nepovoljne situaije Stara dama mora prvo da proda nekoliko igrača kako bi mogla da plati traženu cenu Breši ili Sasuolu.

Roma, Fonseka traži tri pojačanja u odbrani”, tvrdi Gazeta da je portugalski stručnjak stavio do znanja da su mu za sledeću sezonu potrebni novi golman, desni bek i dominantni centralni bek. Kandidat za golmana je Golini iz Atalante, Smoling i Vertongen su u trci za centralnog defanzivca, dok je konkurs otvoren za desnog beka. Milanski dnenvik piše i da se u Romi nadaju da bi mogli da inkasiraju 50.000.000 evra od prodaje Klajverta i Undera.

Moja italijanska Atalanta”, naslov je intervjua sa predsednikom Boginje Antonijom Perkasijem pred meč sa PSŽ-om u Ligi šampiona. Perkasi je rekao da je za Gasperinija već počela utakmica četvrtfinala sa francuskim šampionom. Perkasi je istakao da mu je žao što navijači Atalante neće moći da budu prisutni na stadionu i da bi on, kad bi mogao, gledao sa svima njima utakmicu na televizoru. Gazda Atalante je dodao i da je ova godina bila posebna i u dobru i zlu i da će na kraju otići u Međugorje da se pomoli. Prvi čovek kluba iz Bergama je rekao da će zvati telefonom Iličića, pre i posle utakmice, i da ga čeka na početku priprema za sledeću sezonu.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio do kraja karijere”, otkrio je Čiro Imobile u razgovoru sa direktorom Korijerea Ivanom Zazaronijem da je prelomio i da želi da ostane do kraja karijere u Formelu. Osvajač Zlatne kopačke je podvukao da je odbio par veoma unosnih ponuda, ukjljučujući i Njukaslovu, jer ne želi više da menja klub. Imobile je dodao da čeka da ga predsednik Lotito pozove na pregovore za produžetak ugovora. Takođe, italijanski centarfor je istakao da je ponosan što je uspeo da prekine dominaciju Kristijana Ronalda i Lea Mesija u trci za Zlatnu kopačku.

Na unutrašnjim stranama Korijere piše da je sve utanačeno za transfer Davida Silve i da će potpis stići u sledeća dva dana, a iznosi se i priča da je Lacio kontaktirao Udineze pošto želi da angažuje Fofanu. Na listi želja je i Vedat Murići iz Fenerbahčea koji bi trebalo da zameni Kaiseda koji je prihvatio faraonsku ponudu El Garafa.

Roma – Pedro, pobednički pakt”, izveštava rimski dnevnik na naslovnici da u Rim stiže igrač koji je osvojio 25 trofeja u karijeri i za koga Gvardiola i Luis Enrike imaju samo reči hvale. U tekstovima na unutrašnjim stranama se beleži da je izašlo nekoliko imena za funkciju sportskog direktora Rome, ali i da je reč o funkcionerima koji su pod ugovorom sa drugim klubovima: od Paratičija, preko Đuntolija do Auzilija. Kao i Gazeta i Korijere navodi da Roma planira da zaradi 50.000.000 evra od prodaje igrača, samo što uz Undera ne stavlja Klajverta već Šika.

Gatuzo, pažnja na klauzule”, naslov je članka o iznenadnom kočenju u pregovorima o produžetku ugovora trenera Napolija sa vlasnikom kluba Aurelijom de Laurentisom. Naime, sve je išlo glatko dok gazda Napolija nije eksplicitno zatražio da u ugovor uđe klauzula da Gatuzo mora da mu plati 7.000.000 evra ako napusti Napulj pre leta 2023. Rino je odbio da potpiše ugovor pod tim uslovima i pored toga što ostaje bez značajnog povećanja plate, odnosno ostaje na primanjima od 1.500.000 evra po sezoni.

TUTTOSPORT

Podmlađivanje Stare dame”, predstavlja torinski dnevnik prvih pet igrača koji su ili će napustiti Kontinasu u sledećih par nedelja. Na spisku su, pored Matuidija koji je već potpisao za Majami, Kedira, Iguain, Daglasa Kosta i De Šiljo. U tekstu na unutrašnjim stranama se zapaža da je reč samo o prvom kontingentu igrača koji će napustiti Juve a da se zatim sprema i drugi talas. List izveštava da Juve traži jednog iskusnog i spremnog centarfora da uskoči odmah u prvi tim (kandidati su Milik, Himenez i Džeko) i jednog mladog perspektivnog napadača, poput Pinamontija i Skamake. Torinski dnevnik izveštava da će De Liht operisati danas rame i da će biti potrebno tri meseca za rehabilitaciju. Holanđanin će tek od novembra biti na raspolaganju Pirlu.

Napred, Inter!”, bodri ispod zaglavlja Tutosport Nerazura da postanu prva italijanska ekipa koja je osvojila Ligu Evrope. Kao i drugi sportski dnevnici i Tutosport stavlja u prvi plan učinak i rekord Romelua Lukakua koji je na poslednjih devet mečeva Lige Evrope uvek upisao svoje ime na listu strelaca. Tutosport, pored Lukakua, hvali igru Barele, Lautara Martineza i Eriksena.

Nema predaje Gasp: trozubac!”, poručuje list treneru Atalante da ne menja filozofiju igre svog tima i da bez straha izađe na megdan PSŽ-u. U tekstu se kaže da je formacija već poznata i da postoji samo jedna nedoumica: ko će igrati pored Zapate i Gomeza, Pašalić ili Malinovski. I pored odsustva golmana Golinija i najboljeg igrača Iličića, Atalanta veruje da može da napravi čudo protiv PSŽ-a koji će imati Mbapea na klupi.

Ibra je garancija za Ligu šampiona. Sa njim u timu karta za najvažnije takmičenje je sigurna”, podseća Tutosport da je Ibrahimović uvek odveo svoj tim u LŠ, čak i Mančester Junajted, istini za volju preko osvajanja Lige Evrope. U tekstu se kaže da Zlatan trenira i tokom odmora, što je prilično dokumentovano na društvenim mrežama, i da čeka vesti od svog menadžera Mina Rajole koji pregovora sa Milanom oko produžetka ugovora. Reč je o plati između 4.500.000 i 5.000.000 evra plus bonusi s kojima se prelazi 6.000.000 evra.

„Jurićev duh sa Vulićem i Ninkovićem”, naslov je teksta u kome se kaže da trener Verone želi dodatno da “balkanizuje” svoj tim dovođenjem fubdalera iz bivše Jugoslavije. Pored Miloša Vulića i Nikole Ninkovića na meti je i Slovencac Miha Zajc. Tutosport tvrdi da bi Verona mogla da uzme Vulića od Crvene Zvezde za 3.000.000 evra dok je eksplicitna želja Jurića da se dovede Ninković koga hrvatski stručnjak dobro poznaje, još iz dana kada su zajedno bili u Đenovi. Takođe se prenosi da je Jurić tražio od kluba da skine sa transfer liste Darka Lazovića jer je za njega neophodan stub tima za sledeću sezonu.


tagovi

Nikola NinkovićIvan JurićMiloš VulićDarko LazovićBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara