undefined
undefined

Buongiorno Italia: Konte ispucao kredite kod Kineza, u Rimu raste optimizam da Sergej ostaje

Vreme čitanja: 6min | pon. 03.08.20. | 13:30

A, vaskrsla je i priča o Juventusu i Zidanu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Glavna zvezda današnjih izdanja sportske štampe je Antonio Konte, uz pregršt teorija o motivima njegovog ponašanja i kakav bi mogao da bude epilog, uključujući i dolazak Maksa Alegrija i Maurisija Poketina.

Izabrane vesti

Korijere na osnovu izjava Sergeja Milinkvovića Savića na društvenim mrežama i činjenici da u Formelo nije stigla nijedna ponuda zaključuje da će srpski igrač biti stub Lacija i u sledećoj sezoni. Prenosi se izajva Fabija Kapela koji smatra da je Nikolo Zaniolo budući osvajač Zlatne Lopte, dok iz Napulja i Torina stižu optimističke vesti o oporavku Dibale i Insinjea za mečeve Lige šampiona.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Konte, sad je stvarno dosta”, piše Gazeta na prvoj strani da je vlasnicima i upravi Intera prekipelo i da je razvod sa trenerom sve izvesniji posle njegovih poslednjih verbalnih napada u medijima. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je isključeno da Konte dobije otkaz pre kraja avanture Nerazura u Ligi Evrope, ali da u klubu uveliko razmišljaju o alternativama. Najbliži klupi Intera je Maks Alegri, a u cirkulaciji je i ime Poketina. Milanski dnevnik podseća i da Konteu nije prvi put da stavlja u tešku situaciju svog poslodavca koji mu isplaćuje svakog meseca milion evra. To se događalo u Juveu, Čelsiju i sada u Interu.

Gazeta ne isključuje mogućnost i da Antonio Konte namerno izlazi u javnost sa oštrim izjavama kako bi prouzrokovao raskid ugovora. Motiv je želja trenera da se vrati u Juventus i teškoće sa kojima se susreće Sari bi mogli da budu stimulans za Kontea, tim pre ako Bjankoneri ispadnu iz Lige šamiona u petak. “Antonio je opsednut Juventusom”, tvrdi Gazeta. List prenosi i istraživanje javnog mnjenja koje pokazuje da malo manje od dve trećine navijača Intera veruje da će se putevi Kontea i Intera razići na kraju ove sezone, dok gotovo tri četvrtine ispitanika staje na stranu klub a i uprave protiv šefa stručnog štaba. 

Pravi vođa se ne ponaša tako”, naslov je redakcijskog komentara u kome se priznaju kvaliteti Kontea kao vrhunskog stručnjaka, ali se istovremeno podvlači da njegovi javni nastupi nanose veliku štetu ugledu Intera. “Zvonimir Boban je dobio otkaz u Milanu za izjave koje nisu ni izbliza bile tako teške i diskvalifikujeće kao Konteove”, podseća list.

Sariju je je potrebna radost! Dibaline probe za Ligu šampiona, vratio se treninzima, vlada optimizam”, izveštavaju se čitaoci da je Argentinac na dobrom putu da se oporavi za susret sa Lionom u Ligi šampiona. U tekstu na stranicama posvećenim Juveu se još kaže da Sari intenzivno radi na psihološkoj stabilnosti tima i da pokušava da pronađe ipravnu dozu motivacije za revanš meč osmine finala LŠ.

Dobre vesti dolaze i od Insinjea. Po pisanju Gazete, u Napulju se nadaju ostvarenju čuda, odnosno ozdravljenju kapitena za meč sa Barselonom. U članku se kaže da će Lorenco imati danas presudne preglede koji će definitivno ustanoviti da li može da igra ili ne na Kamp Nuou. Alternativa za Insinjea je Lozano.

Produžetak ugovora Donarume se odlaže za kraj prelaznog roka?”, aludira Gazeta da menadžer golmana Milana, Mino Rajola, insistira na veoma niskoj raskidnoj klauzuli u novom ugovoru, duplo manjoj od vrednosti čuvara mreže na tržištu. U takvom scenariju, osim neizvesnosti oko datuma poptisivanja novog ugovora, raste i bojazan da bi golman mogao da promeni sredinu već ovog leta. 

Zaniolo je blago: raspolaže snagom, tehnikom, njuhom za gol: podseća na Kaku”, veze pohvale Gazeta na račun Nikoloa Zaniola koji bi trebalo da bude dodatna vrednost u timu Rome za mečeve u Ligi Evrope, počev od duela sa Seviljom u Duizburgu.

CORRIERE DELLO SPORT

Konte, dugačko zbogom” i Korijere otvara današnje izdanje sa pričom o Konteu i njegovom odlasku iz Intera. U podnaslovu se kaže da Antonio želi da ima veća ovlašćenja u upravljanju klubom i da će već u toku današnjeg dana imati sastanak oči u oči sa upavom kluba. Poslednju reč oko ostanka Kontea na kormilu Intera ima predsednik Stiven Džang, odnosno njegov otac, jer bi raskid ugovora na štetu Intera imao velike posledice na finansijski bilans kluba. Samo plate Kontea i Spaletija (pod ugovorom do 2021. godine) bi koštale preko 30.000.000 evra i kad na njih dodamo i platu novog kormilara, Inter bi samo za trenere izdvajao gotovo 50.000.000 evra.

Korijere tvrdi da Konte traži autonomiju oko odlučivanja o transferima u ulazu i izlazu. Privilegija koju Stiven Džang ne želi da mu priušti, jer ima nameru da on ima završnu reč. Rimski dnevnik podseća da Konteovo ponašanje ne predstavlja novinu i da je sve to radio u prethodnim klubovima, više ili manje.

Čujte Kapela o Zaniolu: On je budući osvajač Zlatne lopte”, prenosi rimski list pohvale i proročko predviđanje Don Fabija na račun super nadarenog igrače Đalorosih. U tekstu se podvlači da će Zaniolo biti džoker u rukavu Fonseke u sudaru sa Seviljom u osmini finala Lige Evrope. Prenosi se i da su propali poslednji pokušaji Rome da se dogovori sa Mančester Junajtedom oko Smolinga tako da se engleski defanzivac vraća danas u Mančester. Rimski dnevnik prenosi i nadrealnu prepisku na društvenim mrežama između kuvajtskog biznismena El Bakera, koji tvrdi da je stavio na sto ponudu o kupovini Rome i da čeka odgovor i Džejmsa Palote koji odgovara da ne zna ko je taj čovek i o čemu on priča.

Kažem hvala našim navijačima”, prenosi se poruka Zlatne kopačke Čira Imobilea objavljena na društvenim mrežama. Imobile je osim zahvaljivanja tifozima upotrebio i lepe reči za svoje saigrače, trenera i klub u celini i definisao ovu sezonu kao posebnu. List prenosi i daje veliki značaj poruci Sergeja Milinkovića Savića: ”Odmor, a onda se vraćamo jači nego pre”. U tekstu se podseća da u Formelo još nije stigla nijedna zvanična ponuda za Sergeja, kao i da Lotito neće spustiti cenu ispod 80.000.000 evra pa da se ceo svet sruši. Sve to se spaja sa prethodnim izjavama Milinkovića na osnovu kojih se donosi zaključak: ”Milinković ostaje i već misli na Ligu šampiona”.

TUTTOSPORT

Usijane klupe”, otvara današnje izdanje Tutosport sa facama Mauricija Sarija, Zinedina Zidana, Antonija Kontea i Maksa Alegrija. “Ispadanje od Liona u Ligi šampiona dovodi u pitanje ostanak Sarija. Navijači Juvea i dalje sanjaju Zinedina Zidana, ali on ima još godinu dana ugovora sa Realom. Konte je raskinuo sa Suningom: razvod je moguć. Interova ideja za novi početak je Alegri, oprez na Poketina”, stoji na naslovnici.

U tekstovima na unutrašnjim stranama Tutosport prvi put direktno dovodi u pitanje opstanak Sarija na klupi Juvea i dovodi ga u vezu sa učinkom Stare dame u Ligi šampiona. Takođe se kaže i da Zidanova avantura u Realu može da bude determinisana ispadanjem od Gvardiolinog Sitija i da Francuz nije definitivno zatvorio vrata Juventusu.

Konte traži da Džang bude više uz klub i igrače, efikasniju institucionalnu komunikaciju, stavljenje tačke na egoistično i sitnosopstevničko ponašanje i da se o kupovini i prodaji igrača pita i on“, citiraju se uslovi aktuelnog trenera za nastavak saradnje. Tutosprort takođe piše da je Konte prilično iznervirao vlasnike kluba i da je njegovo histerično ponašanje proizvelo kontraefekat. “Klub želi da povrati mir i stabilnost, Alegri je prvi izbor za naslednika Kontea”, najavljuje list da će do finalnog okršaja između Antonija i uprave kluba i familije Džang doći po završetku Lige Evrope. Torinski dnevnik upozorava da ne treba potceniti ni kandidaturu Poketina budući da je bivši trener Totenhema veliki prijatelj Havijera Zanetija, a da Pjero Auzilio već godinama pokušava da ga dovede u Apijano Đentile.

Atalanta na pobedničkom postolju. Bergamo uz Iličića”, analizira se sjajna sezona Boginje uz prenošenje ohrabrujućih i dirljlivih poruka između igrača i navijača Atalante sa Josipom Iličićem. Brzi odogovor Slovenca na post na društvenim mrežama njegovim saigračima probudio je nadu da će se sve dobro završiti i da će Josip biti sa svojim drugovima na početku priprema za sledeću sezonu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

NapoliAntonio KonteMauricio SariZinedin ZidanSerija ANikolo Zaniolo

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Lacio
Roma
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara