Buongiorno Italia: Mesijeva senka nad Interom

Vreme čitanja: 5min | sre. 29.07.20. | 13:44

Lacio i David Silva, Roma i Jan Vertongen, Juve sve dogovorio sa Milikom, Ibra ostaje u Milanu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Televizija u vlasništvu kineske familije Džang ponovo je zagolicala maštu navijača Intera. Posle Tonalija koji je iskočio is špila karata „mađioničara“ Kontea, kineska televizija koja prenosi utakmice Intera upotrebila je Mesija za najavu susreta na San Siru. Bepe Marota je demantovao mogućnost da Argentinac dođe u Intera, ali uzalud, duh iz boce je izašao i posle prelaska Ronalda u Juve svi su postali oprezniji. Osim pobeda Intera i Atalante veliki prostor dobijaju i vesti sa fudbalske pijace: snovi Lacija o Davidu Silvi i izvestan dolazak Milika u Juventus. Nikolo Zaniolo se ponovo našao u centru pažnje zbog njegovih vanfudbalskih aktivnosti: veče u diskoteci, sa cigaretom i bez maske.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Interove bombe: Iz Kine Mesijeva senka nad katedralom u Milanu. Lautaro se probudio, Napoli pobeđen sa 2:0“, piše Gazeta kako je televizija u vlasništvu Suninga raspalila snove Interovih navijača da bi mogli da vide Mesija u dresu Nerazura. Međutim, na unutrašnjim stranama se prenosi reči generalnog direktora Bepea Marote koji je objasnio da sa ovim pravilima finansijskog fer-pleja nijedan klub u Italiji, pa ni Inter, ne mogu da angažuju Mesija. List piše i o gestu Lautara Martineza posle postignutog gola s kojim je želeo da odgovori novinarima i komentatorima koji su kritikovali njegove poslednje nastupe u dresu Intera.

Nikola Maksimović je bio među najboljim igračima Napolija po ocenama Gazete. „Maksimović nije odgovoran za primljene golove. Pokazao je i elegantnost u iznošenju lopte. On je Gatuzova garancija za meč sa Barselonom“, piše Gazeta i dodaje da se u Napoliju nadaju da povreda zgloba Maksimovića nije toliko ozbiljna i da će biti spreman za meč sa Barselonom u Ligi šampiona, tim pre što je Manolas, takođe, van stroja.

„Papuova Atalanta se ne predaje. U subotu se igra meč za majstoricu“, naslov je izveštaja sa utakmice Parma – Atalanta. Poseban prostor se daje izvjavi Đan Pjera Gasperinija posle meč u kojoj se žalio na odsustvo Josipa Iličića i najavljujući mogućnost da Slovenac ne bude srpeman za meč sa PSŽ-om u Ligi šampiona. Gasp je rekao da je istina da Parižanima nedostaje Mbape ali da je Iličić za njih jednako važan igrač, kao Dibala u Juveu, Imobile u Laciju ili Lukaku u Interu.

„Ronaldo bez limita. CR7 je gladni radoholik Stare dame koji cilja Imobilea i Ligu šampiona“, najavljuje sa da će Portugalac biti jedan od retkih standardnih startera u postavi Juventusa protiv Kaljarija, pošto Sari želi da dobro rasporedi snage pred odlučujući meč sa Lionom u osmini finala Lige šampiona. Ronaldo ne odustaje od ideje da postane najbojli strealc Serije A i da osvoji Zlatnu kopačku iako mu je Imobile pobegao za tri gola.

„Đavo oblači Ibru“, piše Gazeta da je Zlatan Ibrahimović izabran da bude zaštitno lice za novi dres Milana i da je to još jedna indikacija da će Šveđanin ostati. Navodi se i da je Paolo Maldini veoma blizu odluke da ostane u Milanu.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio na Silvinom tragu“, prenosi Korijere vest da je sportski direktor Igli Tare ispitao teren o eventualnom angažmanu Španca kome je ugovor istekao sa Mančester Sitijem. U tekstu na drugoj i trećoj strani se ukazuje da bi Silva bio sličan operaciji Mira Klosea. Međutim, napremostiva prepreka bi mogla da bude plata fudbalera koji je u Sitiju zarađivao 10.000.000 evra. Problem za Lacio je što u SAD, na Bliskom istoku i u Kini ima nekoliko klubova koji su spremni da plate suvim zlatom Silvu u sledeće dve-tri godine.

Druga priča za Lacio je vezana za Čira Imobilea koji je na korak od osvajanja Zlatne kopačke i rekorda svih vremena u broju postignutih golova u Seriji A. Korijere ističe da bi sa još jednim het-trikom protiv već prežaljenje Breše, Imobile skinuo rekord Iguaina i kaparisao Zlatnu kopačku.

„Zaniolo uhvaćen u diskoteci sa cigaretom“, ne smiruju se vode oko talentovanog fudbalera Rome. Korijere prenosi da je video snimak sa Zaniolom bez maske i sa cigaretom u jednom noćnom lokalu postao hit na društvenim mrežama. Kritike koje pljušte na račun Zaniola nisu vezane za cigaretu, bilo je i ima igrača koji imaju sklonost ka duvanu, problem je što je sa neodgovornim ponašanjem stavio u opasnost svoje i zdravlje svojih klupskih drugova i učešće Rome u Ligi Evrope, budući da virus Kovid 19 i dalje kruži Italijom.

„Roma zove Vertongena“, izveštava list da je Smoling sve dalji od ostanka u Večnom gradu jer Mančester Junajted ne želi da spusti cenu za otkup defanzivca (20.000.000 evra) a ni da produži pozajmicu, tako da su Đalorosi bacili oko na belgijskog igrača koji napušta Totenhem.

TUTTOSPORT

„Milik u Juveu, hajde da se opkladimo?“, provokativan je naslov Tutosporta budući da kladionice u Italiji više ne primaju opklade na transfer Poljaka u redove Stare dame. List potvrđuje da su se igrač i Juve sve dogovorili i da je ostalo samo da se dva kluba dogovore oko cene transfera, odnosno kotrapartije. Bernardeski bi bio idealno rešenje za razmenu, ali on osim velike plate ima već ugovor o komercijalnom iskorišćavanju svog lika, a poznato je da predsednik Napolija De Laurentis insistira na tom aspektu kod potpisivanja ugovora sa fudbalerima. Priču o odlasku Milika dodatno podgreva i činjenica da je sve završeno za dolazak Osimena.

Atalanta – Inter u subotu igraju majstoricu za drugo mesto“, sprema Tutosport atmosferu za meč u Bergamu koji će odlučivatu o „skudetu gubitnika“, odnosno vicešampionskoj tituli. List podseća i da postoji scenario po kojem bi Lacio mogao da profitira od eventualnog remija. Naime, ako Nebeskoplavi osvoje svih šest bodova protiv Breše i Napolija a Atalanta i Inter remiziraju, drugo mesto bi pripalo rimskom timu.

U izveštaju sa utakmice Inter - Napoli, list podvlači da je Nikola Maksimović uz Zjelinskog bio najbolji igrač u redovima Azura i da je u potpunosti neutralisao Sančeza. Srpski reprezentativac je dobio 6,5.

„Evo ko želi da kupi Torino“, predstavlja Tutosport predstavnike grupe biznismena koji su voljni da preuzmu klub od Urbana Kaira. Reč je o Đuzepeu Pipičeli i Simoneu Servetiju koji predstavlju potencijalne kupce koji još ne žele da otkriju svoj identitet i garantuju da poseduju neophodna finansijska sredstva za uspešnu transakciju.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara