©Reuters
©Reuters

Buongiorno Italia: Milan - Juve s mirisom skudeta, sve se vrti oko Vlahovića i Leaa

Vreme čitanja: 5min | čet. 19.10.23. | 12:55

U Napoliju prinudna uprava, ultimatum Inzagiju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prošlo je 11 i po godina od čuvenog nepriznatog gola Suleja Muntarija na San Siru koji je promenio toko tog prvenstva otvarajući vrata devetogodišnjoj dominaciji Juventusa. Od tada, meč između Milana i Juvea nije imao ukus skudeta u najavi. Istina, još uvek se nalazimo u prvoj fazi šampionata, nismo stigli ni do četvrtine, ali se već naziru obrisi Rosonera koji mogu da ponove podvig iz sezone 2021/22 dok Juve, bez obaveza u Evropi, uprkos brojnim nedaćama može da se umeša u borbu za šampionsku titulu.

Izabrane vesti

Oba tima dolaze na dvoboj oslabljena izostancima ključnih igrača. Milan neće moći da računa na Majka Menjana i Tea Ernandeza zbog kartona, u međuvremenu se povredio i Samjuel Čukvueze dok je Noa Okafor na ivici mada bi trebalo da bude na spisku igača za nedeljni meč.

Juve ne može da računa na povređenog Danila i najverovatnije na Federika Kjezu. Spcijalistički pregledi nisu utvrdili povredu, ali se igrač žali na smetnje i zbog toga spovodi personalizovani program treninga, odvojen od ostatka grupe.

Za oba trenera su stigle dobre vesti sa nastupa u nacionalnim timovima. Veću minutažu su imali samo Tidžani Rejnders, Simon Kjaer, Rafael Leao i Junus Musa dok su među igračima Juventusa zapaženu minutažu imali samo golma Vojčeh Ščesni, Timoti Vea i Arkadijuš Milik. Svi ostali su pošteđeni na jednoj ili obe utakmice u reprezentativnom dresu, uključujući i našeg Filipa Kostića.

Za Stefana Piolija je posebno problematičan izostanak Ernandeza. Na poslednjih sedam mečava Milana bez francuskog beka, Rosoneri su ostvarili samo jednu pobedu, uz tri remija i tri poraza. Uz Leaa, Ernandez je igrač čije prisustvo najviše utiče na rezultate Miliana.

I kad već pomenusmo Porugalca, duel između Rafaela Leaa i Dušana Vlahovića se predstavlja kao kljuni za konačni ishod meča. Bez Kjeze, povratak Vlahovića postaje još značajniji za Maks Alegrija. Iz Kontinase se filtriraju informacije da bi Alegri mogao da kopira srpskog seletkora Stojkovića kome nije strano da šalje zajedno na teren Mitrovića i Vlahovića, u smislu da bi Arkadijuš Milik i srpski centarfor mogli da počnu meč od prvog minuta.

Paralelno je potvđen interes Juventusa za Lazara Samardžića. Stara dama će pokušati u januaru da uzme na pozajmicu sa pravom otkupa koji bi postao obavezan ako se Bjankoneri plasiraju u Ligu šampiona.

Na drugoj strani dok se dolazak Samardžića očekuje u januaru, deo navijača Juvea sanja povratak Antonija Kontea u junu. Intervju italijanskog trenera u jednom televizijskom programu raspalio je nade da bi Konte mogao da sedne ponovo na klupu Stare dame. Bivši šefa stručnog štaba Stare dame je aludirao da bi voleo da se vrati u Torino i dovrši posao koji je započeo osvajanjem evropskog trofeja koji mu nedostaje.

MAROTIN PRITISAK NA INZAGIJA: SKUDETO ILI RAZLAZ

Veliki intervju Gazeti delo sport generalnog direktora Intera Bepea Marote se tumači kao jasan signal treneru Simoneu Inzagiju da se od njega očekuje da osvoji skudeto i da Nerazuri prišiju dugo čekanu drugu zvezdicu iznad grba, simbol da su osvojili 20 ili više šampionskih titula. To se zaključuje iz stava Marote da je ovo najbolji sastav Intera od kada je on došao na čelo kluba. Podsetimo, u prelaznom roku vicešampion Evrope je promenio čak 12 igrača, bukvalno pola tima. Marota je s ponosom istakao da kad je došao u Apijano Đentile, on i Auzilio su morali da ubeđuju igrače da dođu u Inter. Sada se sami nude a odlični fudbaleri autonomno biraju Inter, poput Markusa Tirama, Jana Zomera i Bendžamina Pavara, kao životni izbor da lansiraju ili završe svoje karijere.

Marota je rekao da Lautaro Martinez ostaje i da će biti barjak kluba u budućnost dok se iz odgovora na pitanja o Martinu Lukakuu i Milanu Škrinjaru zapaža da mu je teže pao odlazak Slovaka nego Belgijanca, odnosno da ga je Škrinjar više razočarao kao čovek nego Lukaku.

DE LAURENTIS UVEO NEOBJAVLJENU PRINUDNU UPRAVU

Aurelio De Laurentis ne izlazi više iz Kastel Volturna. Predsednika je bilo teško videti u kampu kluba nadomak Napulja a ovu nedelju je proveo celu, plus danas i sutra želi da obavi pojedinačno i grupno razgovore sa trenerom i igračima a u subotu će, takođe neuobičajeno, putovovati sa timom u Veronu.

Rudi Garsija u odsustvu Viktora Osimena ima nameru da promeni formacijsku postavku iz 4-3-3 u 4-3–2-1. U formaciji božićna jelka kako Italijani zovu model 4-3-2-1, trebalo bi da igraju Hviča Kvarchelija i Đakomo Raspadori iza leđa Simeonea.

U tim se vraća posle nekoliko nedelja Rahmani, štaviše biće starter u timu. Pored Osimena, malu glavobolju Garsiji zadaju i Lobotka i Zjelinski koji su u selekciji Slovačke, odnosno Poljske, zaradili lagane povrede. Ništa strašno, ali nije isključeno da iz predostrožnosti, jedan ili obojica, budu na klupi na Bentegodiju.

KASTILIJANOS UZEO MESTO IMOBILEU, KEŽMAN VODI MARUŠIĆA U ARABIJU

Vreme će pokazati da li je Kasteljanos uzeo mesto Imobileu u startnoj postavi Lacija zbog rovitosti kapitena Nebeskoplavih ili se u prethodne dve nedelje dodgodila revolucija u Formelu.

Imobile sve više razmišlja o Saudijskoj Arabiji kao sledećoj destinaciji u karijeri, dok Maurisio Sari sve više računa na Kastiljanosa. Argentinac će biti sigurno starter protiv Sasuola u Ređo Emiliji. Postoje razmimoilaženje oko meča sa Fajenordom u Ligi šampiona. Jedni tvrde da će Tati biti u početnoj formaciji i protiv Holanđana dok su drugi mišljenja da Sari želi da sačuva Imobilea – danas je trenirao prvi put u grupi posle deset dana - za okršaj Roterdamu.

Korijere delo sport piše danas da Mateja Kežman ima plan da odvede Adama Marušića u Al-Hilal, čiji dres već nosi Sergej Milinković-Savić. Marušić ima ugovor do 2026. godine i budući da ima 31 godinu, prilično je verovatno da će predsednik Lotito rado saslušati ponudu iz Rijada. Jedina prepreka bi mogao da bude Mauricio Sari za koga je Marušić nezamenljiv u postavi Lacija, bilo na desnoj ili levoj bekovskoj poziciji.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaInterMilanJuventusDušan VlahovićRafael Leao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara