Naslovne strane italijanske štampe
Naslovne strane italijanske štampe

Buongiorno Italia: Milan nije normalan, Inter "drven" zbog Kontea

Vreme čitanja: 6min | pet. 23.10.20. | 10:18

Hvalospevi na račun Rosonera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobede Milana i Rome i poraz Napolija u Ligi Evrope su u prvom planu italijanske sportske štampe. Piše se i o problemima Intera: Korijere i Tutosport su izašli sa teorijom da je igra Intera predvidiva na terenu, jer igrači ne smeju da izađu iz okvira koje im postavi Antonija Konte. U Juventusu se nadaju da će Kristijano Ronaldo rezultirati negativan na Kovid-19 do meče sa Barselonom, a Korijere delo sport podseća da je Simone Inzagi na svakom svom debitanskom meču u trenerskoj karijeri izašao kao pobednik, uključujući i poslednju premijeru u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ibra pravi čuda u MilanuIbra pravi čuda u Milanu

Divovski Milan”, otvara današnje izdanje Gazeta sa naslovom posvećenim trijumfu Rosonera protiv Seltika. “Nezaustavljivi Pioli: 21 utakmica bez poraza i osma uzastopna pobeda. Krunić, Diaz i Hauge stavili potpis na slavlje u Škotskoj”, dodaje se u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se podvlači da Milan nije izgubio od završetka “lokdauna”, i da je kvalitativna razlika u novoj sezoni što tim više nije totalno zavisan od Zlatana Ibrahimovića. “Milanova klupa je mnogo duža nego što je bila i sada ima 17-18 validnih igrača koji su, više-manje, na istom nivou”, tvrdi Gazeta i navodi da su sva tri gola protiv Seltika postigli fudbaleri koji su u dosadašnjem toku sezone bili više na klupi nego na terenu.

Roma prava samo sa najboljima: tek kada su ušli u igru starteri preokrenut rezultat protiv Jang Bojsa”, konstatuje se u naslovu da su stvari u Bernu postavljene na svoje mesto kada su na teren utrčali Edin Džeko, Henrih Mhitarjan, Leonardo Spinacola, Žordan Veretu i Lorenco Pelegrini.

Napoli ispario. Jalovi napadi, posle solidnog prvog poluvremena Gatuzovi igrači su splasnuli i stigao je nokaut”, daje Gazeta u naslovu motive poraza od AZ Alkmara. U tekstu se kaže da Napoli nije uspeo da da bude konkretan, a ni lucidan pred golom Holanđana koji su uspeli da odnesu bodove sa San Paola iako ih je Kovid-19 desetkovao. Posle dužeg vremena se video od prvog minuta na terenu i Nikola Maksimović. Srpski reprezentativac je zamenio Kostasa Manolasa i bio je najbolji u zadnjoj liniji Azura: jedini je dobio prelaznu šesticu i potpuno je neutralisao Karlsona koji je bio u njegovoj “nadležnosti”.

Juve u iščekivanju: CR7 je i dalje pozitivan, trka protiv vremena za Barsu”, izveštava Gazeta da u Kontinasi nisu još izgubili nadu da će imati Ronalda na raspolaganju protiv Barselone. U tekstu se objašnjava da je Ronaldo i dalje u igri za meč sa Barselonom jer nema simptome i kao takav može da bude uvršten u protokol meča ako na poslednjoj proveri pred utakmicu bude rezultirao negativan na koronavirus.

Interov rebus. Konteova misija: srediti veznu liniju”, analizira Gazeta kako bi Nerazuri mogli da reše goruće pitanje ravnoteže na sredini terena. Problem Intera je što od sedam igrača veznog reda nijedan nema karakteristike metronoma ili režisera igre. U “Apijano Đentileu” su konačno shvatili da Marcelo Brozović nije kadar da igra u toj ulozi, ali su bez alternativa. Pokušaj sa Arturom Vidalom je mizerno propao protiv Borusije Mehengladbah pošto je Čileanac pravio početničke greške među kojima su dve bile fatalne.

CORRIERE DELLO SPORT

Rim piše o RomiRim piše o Romi

Fonseka iz drugog pokušaja”, ističe se ispod zaglavlja da masivna rotacija trenera Rome nije dala željene rezultate protiv Jang Bojsa u Ligi Evrope, te da je bio primoran da u drugom poluvremenu ubaci svoje najbolje igrače da bi dobio meč sa Švajcarcima 2:1.

Na unutrašnjim stranama u izveštaju sa slikovitim naslovom “Romino menjanje brzina” se podvlači da je Paulo Fonseka preterao sa rotacijom fudbalera i da je njegova sreća što po novim pravilima mogu da se zamene petorica igrača tokom meča. U tekstu se posebno naglašava da su od novih pojačanja stigle oprečne poruke: Maraš Kumbula je bio najbolji na terenu, a Borha Majoral najgori.

Za razliku od “turnovera” koji nije funkcionisao u Romi u Milanu sve ide kao po loju. “I Milan 2 je lepa priča”, naslov je izveštaja sa meča Rosonera i Seltika u kojem su glavnu ulogu imali rezervisti tima Stefana Piolija. Rade Krunić je postigao svoj prvi gol u dresu Milana, kao i Brahim Diaz i Jens Peter Hauge. List prenosi i izjavu koja se otela vidno zadovoljnom Pioliju: “Ovaj Milan nije… normalan”.

Fatalna nepažnja”, za razliku od Gazete Korijere ističe da je Napoli dominirao na meču sa AZ Alkamarom i da je skupo platio jedan momenat smanjene koncentracije. U tekstu se navodi da su Azuri imali loptu u posedu 80 odsto vremena i da im je nedostajalo malo pozitivnog sportskog cinizma da nadmoć na terenu pretvore u golove. Naš Maksimović je i od rimskog dnevnika dobio prelaznu šesticu i priznanje da je korektno obavio svoj deo posla u odbrani Napolija.

Nemilosrdni Inzagi”, izvukao je Korijere podatak da je kormilar Nebeskoplavih specijalista za trijumfalne debitantske nastupe. Naime, Simone Inzagi je na svojim premijernim nastupima na klupi Lacija ostvario pobede u Seriji A, Ligi Evrope i i u utorak u Ligi šampiona.

Konteova trka sa preponama: dani su sve duži”, tvrdi se u analizi u kojoj se iznosi teorija da su igrači Intera neinventivni i “drveni” jer se isključivo koncentrišu da odrade zadatke koje od njih traži Konte. Korijere tvrdi, da fudbaleri toliko zaziru od Kontea, da se niko ne usuđuje da napravi neku varijaciju i izađe iz uobičajenih šema koje se uvežbavaju na treninzima. Naravno, rimski dnevnik navodi kao validno opravdanje, za slabije igre i rezultate, izostanak velikog broja fudbalera zbog Kovida-19.

Milenković će pokušati ponovo: lakše je staviti potpis na novu pobedu Fjorentine nego na novi ugovor”, naslov je teksta u kome se aludira na činjenicu da je Bleki Milenković u prošloj sezoni doneo tri boda Ljubičastima u sudaru sa Udinezeom, a da je potpis na novi ugovor sa toskanskim klubom i dalje neizvestan. U tekstu se precizira da se formirao čitav red klubova u Italiji i Evropi koji bi želeli da angažuju defanzivca Fjorentine. Predsednik Roko Komiso je podigao zid oko Milenkovića sa cenom od 40.000.000 evra, međutim ako do januara ne bude produžen aktuelni ugovor koji ističe u leto 2022. godine, Ljubičasti će morati da spuste cenu i prodaju već u sledećem prelaznom roku reprezentativca Srbije.

TUTTOSPORT

Krespo hvali PirlaKrespo hvali Pirla

Imajte poveranje u Pirla”, poručio je Ernan Krespo u intervju za torinski list govoreći o svom bivšem saigraču iz Milana. “Pirlo je vrhunski šampion koji zaslužuje najbolje. Budite sigurni da će pod Pirlovim nadzorom i Dibala početi da pruža svoje najbolje partije”, uverava bivši argentinski centarfor.

Na unutrašnjim stranama se u tekstu sa pitoresknim naslovom “Dibala rinta i rezerviše mesto” svedoči da je Paulo Dibala radio tokom poslednjih dana prekovremeno na treninzima i da je ostajao duže od svojih saigrača kako bi radio na poboljšanju pojedinih elemenata u svojoj igri. Sve sa ciljem da bi uverio Pirla da mu poveri ulogu startera u meču sa Veronom i zatim sa Barselonom.

U drugom tekstu posvećenom Juventusu glavni protagonista je Aron Remzi. “Neizostavni”, tako je Tutosport definisao Velšanina za igru Pirlove Stare dame. U analizi se objašnjava da je Remzi taktički najkorisniji i najsvestraniji igrač u redovima Bjankonera: “Radijus kretanja i sposobnost Remzija da u obe faze igre garantuje kvalitet i kvantitet čine od njega ključni šraf u Pirlovoj mašineriji”. Nažalost, podvlači Tutosport, problem Velšanina su povrede, da nije njih bio bi nedodirljivi starter.

Toro, sledi svog Petla: Podigni đubicu!”, upotrebio je Tutosport nadimak kapitena Torina Andrea Belotija i njegov stili proslavljanja golova da podigne moral u redovima Granata pred meč sa Sasuolom. Za trenera Marka Đampaola počinje ciklus utakmica do novembarske pauze posle kojih će svaki put rizikovati otkaz. Torino je jedini tim u Seriji A koji nije osvojio nijedan bod i strpljenje Urbana Kaira, vlasnika kluba, je na izmaku. U timovima Torina i Sasuola su najavljana oba reprezentativca Srbije: Saša Lukić bi trebalo da igra u ulozi ofanzivnog pleja, kao protiv Kaljarija, dok će Đuričić igrati igrati iza leđa golgetera Sasuola Frančesko Kaputa.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara