Viktor Osimen (©Reuters)
Viktor Osimen (©Reuters)

Buongiorno Italia: Osimenov zet traži pare i plaši se nigerijske tajne službe?!

Vreme čitanja: 6min | sre. 01.11.23. | 13:14

Sari odlazi iz Lacija na kraju sezone, Ibrahimović se vraća u Milan, Juventus prelazi na formaciju sa trojicom napadača…

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Navijači Napolija i fudbalska javnost se pitaju već nekoliko dana šta radi Viktor u Lagosu. Osimen je otišao u Nigeriju uz dozvolu klubu i formalno opravdanje da će tamo nastaviti sa terapijom. Međutim, Osimenov boravak se produžio, kao i vreme njegovog oporavka i posledično povratka na teren.

Izabrane vesti

Golgeter Serija u prethodnoj sezoni, to je javna tajna, nije u nigerijskoj prestonici da bi ubrzao proces ozdavljenja već da bi rešavao porodične probleme. Procurile su priče o dugovima i problemima sa kriminalom njegovih rođaka i osoba koje su doskora bili deo njegovog kružoka u Napulju. Zet Osita Osimen je još pre dve nedelje rekao da se plaši za život, jer je njegova supruga – Viktorova sestra – pitala fudbalera da li će da njenom dragom isplati drugu polovinu provizije od transfera iz Lila u Napoli, oko 400.000 dolara. Naveo je i da su u sve umešane nigerijske tajne službe, koje su po Osimenovom nalogu otele njegovu sestru?!

Naravno, može biti da je u pitanju i klasičan primer iznude.

Kako bilo, Osimen je prošle godine imao gotovo identičnu povredu i tada mu je trebalo malo više od mesec dana da ozdravi. Ako se scenario bude ponovio mogao bi da bude među pozvanim igračima za susret sa Atalantom u Bergamu. Inače, Viktor se povredio polovinom oktobra na meču reprezentacije Nigerije sa Portugalom i kako kažu u Kastel Volturnu ubrzavanje procesa Osimenovog oporavka bi moralo da počne ovog vikenda kako bi mogao da bude spreman za Bergamo.

Dodatni problem i izvor nezadovoljstva je što će Osimen taman kada bude ušao u formu ponovo odsustvovati najmanje mesec, a možda i mesec i po dana zbog Kupa Afrike.

Popuste i gledanje kroz prste koje uživa Nigerijac direktno se vezuju za želju predsednika Aurelija de Laurentisa da pronađu dogovor za produžetak ugovora koji mu ističe u leto 2025. godine.


SARI SANJA FIRENCU

Mauricio Sari (©Reuters)Mauricio Sari (©Reuters)

Ne znam da li ću ostati na kraju sezone“, rekao je Mauricio Sari predsedniku Lacija Klaudiju Lotitu posle meča sa Fjorentninom u ponedeljak veče, prenosi rimski Mesađero. Sličnu rečenicu trener Nebeskoplavih je ponovio i fudbalerima na prvom treningu u Formelu juče.

Izrečen stav toskanskog stručnjaka je na liniji glasina da su se on i gazda kluba Lotito dogovorili da ne talasaju mnogo tokom sezone, a da se na kraju podvuče crta i odluči šta dalje. Između dvojice je došlo do nepomirljivog rascepa posle završetka prelaznog roka pošto je Sari bio ubeđen da će, po odlasku Iglija Tarea, imati veći uticaj na izbor novih pojačanja. Podsetimo, Sari ima ugovor sa Lacijom do leta 2025. godine.

Već neko vreme iz Sarijevog okruženja dolaze priče da bi on želeo da završi karijeru u Fjorentini. Naime, Mauricio je navijač Fjorentine i za njega bi kruna karijere bila da vodi Ljubičaste. Gazda toskanskog kluba Roko Komiso ima veoma pozitivno mišljenje o Sariju i postoje realne mogućnosti da mu izađe u susret u realizaciji njegove namere. Nije isključeno da u sledećoj sezoni Sari i Vičenco Italijano zamene klupe jer aktuelni trener Fjorentine je već duže vreme u agendi rimskog kluba.

U međuvremenu Sari nije izgubio iz fokusa sezonske ciljeve. I pored toga što će ovo biti njegova poslednja sezona na klupi Lacija Sari želi da je odradi što je bolje moguće i da obezbedi klubu još jedno učešće u LŠ. U tom kontekstu je doneo odluku, barem tako piše Korijere delo sport, da podeli minutažu Čira Imobilea i Tatija Kasteljanosa. Kapiten Lacija će počinjati mečeve u Seriji A protiv Bolonje i u derbiju protiv Rome, a Argeninac će biti starter u Ligi šampiona protiv Fejnorda.


MURINJO GUBI STRPLJENJE SA SMOLINGOM

Kris Smoling (©Reuters)Kris Smoling (©Reuters)

Teški dani za Krisa Smolinga. Od 1. septembra je van stroja, to jest tačno dva meseca, pre par noći lopovi su mu opljačkali vilu u Rimu dok je bio u Londonu, a odnosi sa Murinjom su došli do takčke pucanja.

Smolingova povreda kolena, kao i bolovi koje oseća, postali su misterija. Trener Rome je očekivao da se Smoling vrati na teren već protiv Kaljarija, pre oktobarske pauze u prvenstvu. Kako stvari stoje Smoling će biti spreman za povratak na teren tek posle novembarske pauza zbog obaveza reprezentacija.

Postoje dva problema oko engleskog defanzivca. Lekari nisu našli ništa što bi Engleza primoralo na operaciju kolena, što je dobra vest. Međutim, Kris nastavlja da se žali na bolove i pored toga što specijalistički pregledi ne prikazuju ozbiljnije povrede, a istovremeno ne želi da pije lekove protiv bolova. Murinjo je imao puno razumevanja za svog najboljeg defanzivca, ali ga je u prethodnih deset dana izgubio.

Dakle, Smoling neće igrati protiv Lečea i Lacija, ali je ohrabrujuća vest za Đalorose povratak Renata Sančeza i Paula Dibale koji je sinoć zaprosio svoju verenicu Orijanu i želi da proslavi 30. rođendan sa pozivom pod nacionalni barjak Argentine.

IBRA TREĆI PUT MEĐU ROSONERIMA

Zlatan Ibrahimović (©Reuters)Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Zlatan Ibrahimović će se po svemu sudeći treći put obresti u Milanelu, voljan i spreman da započne novu avanturu sa Rosonerima. Predsednik kluba Džeri Kardinale je već uputio poziv Ibrahimoviću da se vrati u klub. Prvi odgovor Zlatana je bio u pravcu kupovine vremena pošto je želeo da provede jednu slobodnu godinu i da razbistri ideje šta dalje da radi u životu.

Međutim, problemi sa kojima se suočio Stefano Pioli i Milan u celini na startu sezone motivisali su upravu kluba da izvrši pritisak na Ibrahimovića i ubrza njegove povratak.

U Milanu su ukapirali da je istovremeni odlazak Paola Maldinij i Zlatana Ibrahimovića bio veliki udarac jer je klub ostao bez harizmatičnih figura koje su mogle da hendluju delikatne momente, pogotovo u trouglu između uprave kluba, trenera i igrača.

Nije slučajno da je Pioli prvi put od kada je seo na klupu Milana imao razmenu teških reči sa igračima, a atmosfera u svlačionici je postala usijana o čemu svedoče i reči kapitena Kalabrije.

Pioli je u prethodna dva dana imao odvojene susrete sa Leaom, Žiruom i Kalabrijom. Ishod tih sastanak se ocenjuje kao pozitivan i podvlači se da su strane raščistile nejasnoće i da se sve vratilo u pređašnje stanje. Ipak, reakcije fudbalera i ambijent koji se kreirao u Milanelu uticali su na Kardinalea i njegove saradnike da ubrzaju pregovore sa Ibrom.

U međuvremenu malo ohrabrujućih vesti za Piolija je stiglo od lekara pošto će Ruben Loftus-Čik biti na raspolaganju za meč u subotu protiv Udinezea dok bi Kristijan Pulišić trebalo da bude ok za sudar sa PSŽ-om u Ligi šampiona koji je postao „biti ili ne biti“ za Rosonere.

JUVENTUS SA TRI NAPADAČA

Mojze Ken (©Reuters)Mojze Ken (©Reuters)

Sve bolje i uverljivije partije Mojzea Kena navele su trenera Juventusa Maksa Alegrija da uzme u razmatranje mogućnost da pređe sa formacijske postavke 3-5-2 u 4-3-3. Ken bi po tim zamislima mogao da bude neka vrsta novog Marija Mandžukića. Kao što Hrvat nije spadao u grupu izrazito efikasnih golgetera, ali je bio vrlo požrtvovan i koristan za igru tima i efikasnost drugih napadača, Ken bi mogao da bude dobitna karta da se odblokiraju Dušan Vlahović i Federiko Kjeza i počnu da daju golove kao na početku sezone.

Juventus nastavlja da plete mrežu za dovođenje Lazara Samardžića u Juventus. Udineze nije zatvorio vrata toj mogućnosti, ali želi da se obezbedi od neprijatnih iznenađenje kao prošlog leta kada su članovi najuže porodice srpskog fudbalera pokvarili već dogovoreni transfer u Inter.

Kristijan Đuntoli je u odličnim odnosima sa familijom Poco još iz vremena kada je bio u Napoliju i napravio je nekoliko vrlo unosnih poslova sa klubom iz Friulija. Kaže se da Bjankoneri imaju već spreman ugovor do 2028. godine za Lazara, kao i da dvojica njegovih prijatelja u Juventusu, Vlahović i Jildiz, zdušno pomažu da se realizuje prelazak.

Tutosport tvrdi da je Juve stavio na sto platu od 1.500.000 evra po sezoni i da je Samardžić već prelomio, sada je na Bjankonerima iz Torina i Udina da pronađu dogovor oko cene transfera.


tagovi

Buongiorno ItaliaViktor OsimenZlatan IbrahimovićKris SmolingMojze KenŽoze MurinjoMauricio Sari

Obaveštavaj me

Milan
Lacio
Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara