Huan Kvadrado (© Reuters)
Huan Kvadrado (© Reuters)

Buongiorno Italia: Škartovi Juventusa dobri za Inter i Romu! Prvo, sastanak navijača sa Kvadradom

Vreme čitanja: 6min | uto. 18.07.23. | 12:57

Arapi ne odustaju od Lukakua, Murinjo uporan da oformi što jači tim

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Al Hilal nema nameru da odustane od Romelua Lukakua. Arapski klub je u kurcšlusu koji je nastao u trouglo Inter-Lukaku-Juventus video šansu da se vrati u igru. Klub u vlasništvu basnoslovno bogatog fonda PIF pod kontrolom princa prestolonaslednika i stvarnog gospodara Saudijske Arabije, Muhameda bIn Salmana, povećao JE ponudu Čelsiju na 58.000.000 evra, a Lukakuu od 30.000.000 na 40.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

U Londonu traže od Juventusa da poveća ponudu imajući u vidu razliku od 20.000.000 evra između onoga što nude dve strane. Jedina nada tehničkog direktora Stare dame Kristijana Đuntolija je jaka želja i vera tvrda, ako postoji, Lukakua da ostane u Italiji, odnosno Evropi. Protiv Juvea radi i vreme, Čelsi je dao ultimatum do kraja nedelje za okončanje transfera, dok je Juve tražio vreme do 5. avgusta.

Čelsiju se žuri, Juve nema ni novac koji je obećao za transfer Lukakua 37.500.000, plus 2.500.000 evra kroz bonuse, a kamoli da poveća ulog. Arapi samo čekaju mig da poptišu ček. Plavci bi sa 58.000.000 evra gotovo u potpunosti amortizovali plaćeni prelazak Lukakua iz Intera pre dve godine i izbegli bi tzv. minusvalencu.

Dušan Vlahović, uprkos pokazanoj privrženosti navijača Juventusa koji su jasno stavili do znanja da preferiraju Srbina Belgijancu, želi da napusti Kontinasu. Ponašanje Alegrija i kluba prema srpskom reprezentativcu, ako hoćemo da budemo blagi, nije bilo korektno.

Situacija je sledeća. Juventus traži 70.000.000 za Vlahovića. PSŽ svestan situacije u kojoj se nalaze Bjankoneri nije ni blizu sume koju traži italijanski klub. U bilansu torinskog kluba Vlahović je na kvoti oko 50.000.000 evra, odnosno morao bi da bude prodat barem za tu cifru da bi se izbegla minusvalenca. U Parizu znaju za tu činjenicu i zato ne nude više od toga dok je Bjankonerima neophodno da naprave plusvalencu prodajući Vlahovića za par desetina miliona više.

Sreća za upravu Juventusa je da se nalazimo u letnjoj sezoni i periodu nesnosnih vrućina inače bi protesti bili mnogo jači i neugodniji. Crno-beli svet ne želi Lukakua i da nisu u toku godišnjih odmori, vrlo verovatno bi imali navijačku pobunu sličnu onoj iz 2014. kada su tifozo osujetili razmenu Vučinić-Gvarin.

KVADRADO I MORATA „ŠKARTOVI“ JUVENTUSA U INTERU

Opšte je poznato da Inter mora da se autofinansira, ali se navijači milanskog tima pitaju zar pored toliko fudbalera u cirkulaciji Marota i Auzilio moraju da angažuje fudbalere kojima je Juventus pokazao izlazna vrata i pored njihove jasno pokazane privrženosti kluba. Bjankoneri nisu hteli da otkupe Moratu i pored toga što su platili više od 20.000.000 evra njegovu dvogodišnju pozajmicu Atletiko Madridu, baš kao što nisu hteli da produže ugovor Kvadradu koji je napunio 35 godina pre dva meseca. Iskustvo nas uči da igrači koje Juve ostavi na ledu ne usreće, po pravilu, italijanske timove u kojima završe.

Kvadrado će danas pre nego što potpiše ugovor sa Interom imati sastanak sa vođama navijača. Na stolu će biti neraščišćeni računi nagomilani prethodnih godina kada je Kolumbijac pokazivao jasan animozitet prema Interu koji je daleko prevazilazio uobičajeno rivalstvo igrača dva kluba.

Agent Alvara Morate je juče bio u Rimu gde je imao sastanak sa Tijagom Pintom. Cena Morate, igrački karton plus plata, previsoka je za Romu i generalni menadžer mora da se konsultuje sa familijom Fridkin koja mora da odluči da li je Španac, na pragu 31. godine, pravo rešenje za Đalorose.

Atletiko ne odustaje od zacrtane cene (20.000.000 evra). Roma, u najboljem slučaju, ne želi da plati više od 12.000.000 evra, Interova ponuda je oko 15.000.000. Ostaje i pitanje plate Morate kojem ugovor sa timom iz Madrida garantuje 7.500.000 evra. Španac bi morao da prihvati manju godišnju platu koja bi bila kompenzovana ugovorom koji bi trajao godinu dana duže.

Iz Apijano Đentile stižu informacije da Inter igra na dva stola i da je, u biti, prvi izbor Balogun, ali da Arsenal traži 46.000.000 evra. U prilog Balogunovom angažmanu, osim godina i perspektive, ide činjenica da bi njegova plata bila niža i mogao bi da za par godina bude prodat po značajno višoj ceni.

U agendi Intera su i dalje Taremi iz Porta i Beto iz Udinezea.

Paralelno, Nerazuri ubrzavaju pregovore oko transfera Zomera iz Bajerna. Simone Inzagi želi da ima prvog golmana na turneji koja čeka Inter. U Milanu su prilično optimisti da će uspeti da ispune želju trenera, dok je oko mladog ukrajinskog čuvara mreže Trubina sve otvoreno. Šahtjor je lupio cenu od preko 20.000.000 evra i pored toga što golmanu ističe ugovor sledećeg leta. Inter ima dogovor sa Trubinom i ako se sa Zomerom stvari reše brzo moći će mirno da čeka kraj prelaznog roka kada će Šahtar morati da spusti cenu. Finalista Lige šampiona nema nameru da plati više od deset miliona.

OSIMEN TRAŽI GARANCIJE ZA POTPIS NOVOG UGOVORA

Viktor Osimen želi da vidi kakav će tim imati Napoli u novoj sezoni pre nego što stavi potpis na novi ugovor sa prvakom Italije. Napoli ima prioritet u Osimenovim planovima i dalje, ali želi da ambicije kluba prate njegove, odnosno osim odbrane titule, nigerijski golgeter želi da ostavi dubok trag u Evropi a za taj cilj su potrebna pojačanja.

Predsednik Aurelio De Laurentis s jedne strane drži nerealno visoku cenu za prodaju Osimena, 200.000.000 evra, a s druge strane nudi svom najboljem igraču produžetak ugovora uz povećanje plate sa 4.500.000 evra na 6.500.000, plus raskidnu klauzulu fiksiranu na 100.000.000 do 120.000.000 evra koja bi mogla da bude aplikovana već sledećeg leta.

Podsetimo, problem Napolija sa Osimenom, za razliku od Kvarchelije, je ugovor koji Nigerijcu ističe u leto 2025. i ovo je momenat u kome klub mora ili da mu produži ugovor ili da ga proda kako bi izbegao “natezanja” i zakulisane igre sledeće godine kada će Osimenu ostati samo godina ugovora.

MURINJO ČEKA POTVRDU DIBALE I DOLAZAK MORATE I SABICERA

Paulo Dibala je zadovoljan u Rimu, međutim mirne snove Rome kvari raskidna klauzula u ugovoru Argentinca koja iznosi samo 12.000.000 evra i Hoja može da je iskoristi do 30. jula.

Da bi izbegli traume u poslednjim danima jula, u Romi žele da produže ugovor Dibali, povećaju mu platu i izbrišu raskidnu klauzulu. U aktuelnom ugovoru početna plata Dibale je 3.800.000 evra koja se povećava za više od trećine zahvaljujući bonusima, odnosno do 6.000.000 evra. Dibala želi da zarađenih 6.000.000 evra u prethodnoj godini, zahvaljujući premijama, postane njegova fiksna plata.

Dibalin menadžer Antun dolazi do kraja ove nedelje u Rim. Ostaje da se vidi da li da bi produžio ugovor Hoje sa Romom ili sa ponudom Čelsija ili iz Saudijske Arabije.

Murinjo vrši pritisak na Pinta i familiju Fridkin da produže ugovor Dibali, kupe Moratu i dovedu na pozajmicu Sabicera iz Bajerna. Austrijski reprezentativac je prilično zatvoren u Bajernu i Tuhel nema visoko mišljenje o njemu tako da bi se vrlo rado preselio u Rim. Prepreka je što Roma ne može da kupi Sabicera već samo da ga uzme na pozajmicu, on bi praktično zamenio Vajnalduma koji je proveo prethodnu sezonu na pozajmici iz PSŽ-a.

Ako propadne posao vezan za Sabicera, Roma će, barem se tako priča, pokušati da iskoristi odlične odnose sa PSŽ-om, odnosno prijateljsku relaciju između Dena Fridkina i Nasera Al Kelaifija, kako bi dobila na pozajmicu Renata Sančeza. Problem sa Portuglacem je što se često povređuje, u prošloj sezoni čak četiri puta. U fudbalu nije nikada ništa sigurno, Vajnaldum je imao veoma mali broj zdravstvenih problema u karijeri, a proveo je veći deo sezone van stroja zbog povrede, možda sa Sančezom bude obrnuto. Nije nebitan detalj i da je Mendeš menadžer Sančeza.


tagovi

Buongiorno ItaliaHuan KvadradoAlvaro MorataRomelu LukakuPaulo DibalaŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Inter
Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara