Buongiorno Italija: Milinković protiv Sasuola 200. put u dresu Lacija

Vreme čitanja: 7min | pet. 10.07.20. | 12:51

Pohvale za Darka Lazovića, a Antonio Konte ušao u “crveno”

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Još jedan kiks Intera u Seriji A, odnosno remi sa Veronom je u prvom planu italijanske sportske štampe. Darko Lazović je ponovo bio među najboljim akterima u redovima Verone, prikazana partija i postignut gol doneli su sprskom fudbaleru ocene između 6,5 i 7. Veliki prostor dobijaju i najave za najvažniji meč italijanskog šampionata do sada: Juventus - Atalanta.

Izabrane vesti

Gazeta piše da će Ibrahimović najverovatnije napustiti Milan za tri nedelje. Korijere je šokirao navijače Rome najavom da bi Juventus za 50.000.000 evra mogao da odvede Zaniola, a Tutosport otkriva u čemu se krije tajna Atalantinog fudbalskog čuda. Gazeta i Korijere najvaljuju zajedno da će Sergej Milinković Savić i pored toga što ima malo problema sa mišićima zbog čega je preskočio jučerašnji trening, biti na Olimpiku sutra da odigra svoju 200. utakmicu u dresu Lacija.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski dnevnik otvara današnje izdanje otvaranjem krize u Interu posle još jednog razočaravajućeg rezultata. “Konte ušao u crveno. Inter ne zna više da pobeđuje i skliznuo je na četvrto mesto”, glavni je naslov i nadnaslov na prvoj strani. Na drugoj i trećoj strani se izveštava podbronije o jučerašnjem meču i konstatuje se da Inter nastavlja da posrće, da ni u Veroni nije uspeo da “zatvori” utakmicu i da je umesto borbe za skudeto sišao na četvrto mesto, odnosno da je sišao sa pobedničkog postolja. List podseća da je Inter protiv Sausola, Bolonje i Verone osvojio samo dva boda i primio čak sedam golova, takođe u sve tri utakmice Nerazuri nisu bili u stanju da sačuvaju stečenu prednost.

Još jedna sezona sa nultim rastom”, naslov je komentara milanskog lista u kome se podseća da je i Konteov Inter pokazao sve slabosti i manjkavosti njegovih prethodnika, od Macarija, preko Mančinija do Spaletija.

Darko Lazović je uz Veloza, golmana Silvestrija i Amrabata bio najbolji akter meča po Gazeti. Čačanin je za postignut gol i, pre svega, pruženu partiju u prvom poluvremenu ocenjne sa 6,5. “Lazović je bio neuhvatljiv u prvom poluvremenu za odbranu Intera. Učinio je smešnim Škrinjara tokom akcije za njegov biser-gol na početku meča. U druogom poluvremenu mu je ponestalo benzina”, obrazlaže Gazeta svoju ocenu.

Ko je Rangnik? Ne poznajem ga, teško da ja ostanem u Milanu”, prenosi Gazeta delove intervjua koji je Zlatan Ibrahimović dao nedeljniku najtiražnijeg italijanskog dnevnika (Sportweek). Povod za intervju, osim budućnosti Ibre u Milanu, je bio lansiranje nove aplikacije za fitnes koju je Ibra promovisao zajedno sa italijanskom šougerlom Diletom Leotom.

Juve – Atalanta, vreli dani: snovi o Ligi šampiona i skudetu”, najavljuje Gazeta sutrašnji okršaj koji bi mogao i da stavi tačku na pitanje osvajača skudeta u ovoj abnormalnoj sezoni. Gazeta se odlučila da predstavi meč kroz prizmu duela dvojice trenera, Sarija i Gasperinija, i dvojice Argentinaca, Dibale i Papu Gomeza. List ukazuje da će i dva direktna dvoboja na terenu imati veliki uticaj na konačan ishod. Prvi je nadmetanje Zapate i De Lihta, a drugi je odmeravanje snaga Gosensa i Bentankura.

Pelegrini i Mhitarjan iza Džeka, Fonseka je pronašao dobitnu kombinaciju”, tvrdi Gazeta da je portugalski stručnjak konačno stigao do adekvatne solucije za svoj napad. Ipak, protiv Breše nećemo videti Mhitarjana zbog žutih kartona, kao ni Kristantea pa će u odbrani dobiti šansu Facio.

Zlatne rezerve: Gapserinjeve i Gatuozove alterantive su visokoisplative, Juveove razočarale”, naslov je analize učinka igrača koji ne pripadaju tzv. startnim postavama. Statistika pokazuje da su igrači iz druge linije najviše doprineli dobrim rezultatima Napolija, Milana i Atalante, dok na drugoj strani Juventusove rezerve, od Rabioa i Bernardeskija do Danila i Daglasa Koste nisu opravdavala poverenje.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio navija za Gasperinija” piše Korijere da se u Formelu još ne predaju i pored poraza, loše forme i povrede najboljih igrača. List prenosi reči Luisa Alberta koji je poručio navijačima Lacija da nije momenat za kritike jer niko ne može da dovede u pitanje odličnu sezonu Lacija, a da on i njegovi drugovi neće odustati od trke za šampionski naslov do kraja.

200 puta Lacio. Narednik je spreman”; najavljuje Korijere da Sergej Milinković Savić i pored toga što nije u najboljem stanju, želi da istrči na teren 200. put sa u dresu Lacija, tim pre što je Sasuolo, uz Atalantu i Kjevo, njegova omiljena žrtva u Seriji A. U tekstu, se navodi da je Sergej tokom pet godina provedenih u Laciju konstantno poboljšavao svoje kvalitete i unapređivao igru. List podseća da Leonardo, tehnički direktor PSŽ-a, smatra Sergeja najboljom “šesticom” (broj dresa dok su ekipe izlazile na teren sa brojevima od 1 do 11) na planeti u ovom momentu. Za Korijere Milinković je najbolja “osmica”.

Uzbuna Zaniolo”, uzburako je Korijere ovog jutra čitav Rim najavom da bi najperspektivniji igrač Rome mogao da bude prodat Juventusu ako Bjankoneri ponude više od 50 miliona evra za njegov igrački karton. U tekstu se kaže da Juve neće odamh krenuti u akciju, odnosno da čeka kraj avgusta kada bi mogla da ima na “gomili” dovoljno novca da stavi na muke upravu Rome s ponudom koja bi mogla da reši dobar deo ako ne i sve finansijske probleme kluba. Na unutrašnjim stranama se kaže da će Fonseka, uprkos odsustvu Mhitarjana i Kristantea, i protiv Breše poslati na teren formaciju 3-4-2-1.

Rebić snaga desetke. Milan igra na njegovu kartu”, piše Korijere da je Rebić postigao deset golova u tzv. prolećnom delu sezone, samo su dvojica igrača u poslednjih deset godina postigla više golova od njega u dresu Rosonera. Imajući u vidu eksploziju Rebića u 2020. godini, Milan želi da preduhitri moguću konkurenciju i da već ovog leta isplati 25.000.000 evra koliko je okvirno dogovorena cena otkupa sa Ajntrahtom iz Frankfurta koja bi trebalo da stupi na snagu 2021. godine.

Napoli, Gatuzo je i mental coach”, piše Korijere da je novi trener tima iz Napulja pokazao da poznaje odlično psihu fudbalera i kako da dodirne prave tačke proizvodeći željene rezultata i reakcije. U tekstu se precizira da Gatuzo uvek preuzima odgovornost na sebe za ono što se dogodi dajući primer da prvo treba biti čovek pa tek onda fudbaler ili trenere. Gatuzov metod, navodi Korijere, je imao evidentne rezultate sa Maksimovićem, Lozanom, Elmasom, Lobotkom, Insinjeom, Fabijanom Ruizom koji svi listom, ne samo da igraju bolje već su se savršeno uklopili u novu predstavu o fudbaleru Napolija pod Rinovom komandnom pallicom.

TUTTOSPORT

Šampionski par”, stavlja Tutosport u prvi plan dvojac Ronaldo-Papu Gomez, tandem veterana, over 30, Juventusa i Atalante pred okršaj u subotu veče. “Ronaldo i Papu Gomez su najavljeni protagonisti velikog meča”, stoji u podnaslovu. Torinski list je intervjuisao bivšeg saigrača i prijatelja CR7 Sa Pinta koji je otkrio da je Ronaldo silno motivisan da osvoji Ligu šampiona sa Juventusom u “njegovom” Lisabonu. Pinto tvrdi i da Ronaldu prija veoma Torino jer svi poštuju njegovo pravo na privatnost i da može da živi opuštenije i normalnije nego što je to bio slučaju u Madridu i Mančesteru.

Tutosport je razgovarao i sa Loranom Blanom, trenerom koji je lansirao na veliku scenu Adriena Rabioa. “Sad ćete videti koliko je jak Rabio”, poručio je Blan posle gola Rabioa Milanu u nedelju veče koji je demonstrirao koliko ima raskošan talenat “Vojvoda”. Blan tvrdi da će Rabio postati jedan od najboljih veznih fudbalera na svetu i da ima potencijal da postiže deset golova po sezoni. Francuski stručnjak je takođe rekao da su Pogba i Rabio različiti tipovi igrača i da bi zajedno mogli da funkcionišu dobro. Budući da je bio veliki defanzivac, Blan nije propustio priliku da ishvali De Lihta koji će, po njemu, vrlo brzo postati broj 1 fudbaler među odbrambenim fudbalerima.

Gasperini bez limita. U Evropi su samo Bajern i Atalanta nanizali sve pobede posle pauze”, stavlja u prvi plan list podatak da je Boginja jedini tim u Evropi, zajedno sa dva evropska velikana, ostvario stopostotni učinak. U redakcijskom komentaru sa daje odgovor na pitanje “Koja je tajna snaga Boginje”. “Gasperini svakako. Njegova interpretacija totalnog fudbala, ali i organizacija kluba, odnosno familija Perkasi kao i igrači koji dolaze iz 15 različitih nacija, ali svi su prhvaćeni i osećaju se kao Bergamaski”, piše Tutosport objašnjavajući kako je klub sa čitavim gradom sklopio još čvršći pakt tokom pandemije koronavirusa koja je žestoko pogodila Bergamo.

Inter proklizava”, izabran je naslov za još jedan pogrešan korak fudbalera Antonija Kontea sa Veronom na Bentegodiju. “Samo remi u Veroni. Nerazuri više ne znaju da pobeđuju: doživeli su još jedan preokret u poslednjim minutima meča, izgubivši treće mesto i udaljavajući se na deset bodova Juventusa”, precizira se u podnaslovu.

Na strani dva i tri Tutosport je još nemilosrdniji. “Nema više Intera”, naslov je teksta u kome se podvlači da Nerazuri hronično pate od gubitka koncentracije i kondicije u poslednjim fazama utakmica što objašnjava gubitak 20 bodova upravo u poslednjih 25 minuta mečeva. List daje prostor i Konteovom emotivnom pražnjenju posle partije sa Veronom: “Izgubili smo previše bodova na glup način”. Kako nesreće ne dolaze nikada same, Inter rizikuje da protiv Torina igra bez Lukakua koji je napustio teren na Bentegodiju zbog dvostruko problema: kičma i primicač,

Tutosport je dao sedmicu Darku Lazoviću i proglasio ga sa Velozom za najboljeg aktera meča Verona-Inter.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

Serija AJuventusInterRomaMilanLacio

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara