Buongiorno Italija: Za Kapela je Inter prvak, Juve ima hamletovsku dilemu

Vreme čitanja: 7min | uto. 12.01.21. | 12:31

Dešavanja oko Kontea i Gatuza takođe zauzimaju veliki prostor u u italijanskim medijima

Najave dva derbija, Rima i Italije, prelazni rok i analize dosadašnjeg toka šampionata su glavne priče u italijanskim medijima. Fabio Kapelo je u velikom intervju Korijereu podelio komplimente Milanu, Juveu, Romi i Atalanti ali je ostao pri svom uverenju da je Inter prvi kandidat za titulu prvaka. Gazeta objavljuje da je Điđo Donaruma dao mandat svom menadžeru Minu Rajoli da pronađe dogovor sa Milanom oko produžetka ugovora do kraja ovog meseca kako bi “čistog uma” mogao da se posveti lovu na skudeto. Tutosport izveštava da Juve ima dogovor sa Sasuolom oko Skamake, ali da se još uvek nada da bi mogao da pronađe dogovor sa Napolijem oko Milika. Torinski dnevnik tvrdi i da je došlo do novog zahlađenja u odnosima Antonija Kontea i Intera.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Izabrane vesti

U prvom planu današnjeg izdanja Gazete je produžetak ugovora Đanluiđija Donarume i njegova povezanost sa ambicijama Milana u ovoj sezoni koje su značajno porasle. “Điđov pakt za skudeto”, naslov je priče u kojoj se kaže da golman Rosonera, i pored toga što mu ugovor ističe sledećeg leta, želi da ostane u Milanu. Naime, sve izvesniji plasman kluba u Ligu šampiona i borba za skudeto su otvorili vrata za kompromis između tražene sume od strane Donaruminog menadžera Mina Rajole i ponuđene godišnje plate od strane tehničkog direktora Paola Maldinija. Navodi se da je primećena promena pristupa Rajole koji deluje mnogo kooperativnije i usmeren je ka pronalaženju dogovora i pored toga što za tri nedelje Donaruma može, slobodno, bez ograničenja, da počne pregovore sa bilo kojim drugim klubom. Namera uprave Milana je da izbegne turbolentnu atmosferu oko produžetka ugovora Donarume u periodu kada će se klub boriti za titulu šampiona i zato žele da zatvore posao do kraja januara.

U drugom tekstu posvećenom Milanu se kaže da će Milan protiv Kaljarija biti u kompletnom sastavu jer se posle Ibrahimovića u tim vraćaju i Benaser i Salemakers. Večeras protiv Torina u Kupu Italije, Pioli će odmoriti većinu svojih prvotimaca, počev od golmana Donarume i defanzivaca Kjaera i Ernandeza, preko Kesija na sredini terena do Čalhanoglua. Takođe, i Ibrahimović će biti na klupi, odigraće najverovatnije 30-ak minuta u drugom poluvremenu s ciljem da postepeno povećava svoju minutažu i povratak u vrhunsku formu.

“Inter - Juve: Totalni izazov”, naslov je ispod zaglavlja Gazete sa fotografijama čelnika i trenera dva kluba. Milanski dnevnik predstavlja duel dva kluba i kroz prizmu različitih poslovnih filozofija koju primenjuju Andrea Anjeli i familija Džang. Istovremeno se izveštava da je Rovale prošao sve medicinske preglede i da će potpisati ugovor sa Juventusom a da su u toku pregovori sa Skamakom. Prenosi se i vest da će Dibala morati da preskoči sudar sa Interom u Seriji A i Napolijem u Superkupu Italije jer će zbog povrede morati da odsustvuje sa terena do kraja meseca.

Na unutrašnjim stranama Gazeta upoređuje rad trenera Intera i Juventusa. Za Kontea se kaže da je veoma strog i tvrd u svom radu dok je Pirlo mnogo fleksibilniji. Dok Konte insistira na sprovođenju svojih ideja na terenu, Pirlo traži način kako da ispliva na površinu kvalitet njegovih igrača. U tekstu se kaže da dvojicu stručnjaka vezuje zajednički period u Juventusu kao i činjenica da je Pirlo dobio ideju da bi mogao da bude trener radeći sa Konteom u tadašnjem sportskom centru Juventusa u Vinovu.

Milanski list se bavi danas i eksplozijom spoljnih igrača u ovom prvenstvu koji su se pretvorili u golgetere :”Hakimi, Ernandez, Gosens i drugi. Golovi su dobili krila. U analizi se kaže da su italijanski klubovi počeli da igraju sve više preko krila i da su spoljni igrači značajno povećali udeo u broju postignutih golova. Prednjači Hakimi iz Intera sa šest pogodaka a slede ga Gosens, Ernandez, Leticija i Dimarko.

“Derbi Španskog trga”, najavljuje Gazeta rimski derbi kao veliki obračun Španaca koji nose dresove gradskih rivala. Na jednoj strani imamo Rejnu, Patrika i Luisa Alberta a na drugoj Pau Lopeza, Viljara, Pedra, Borhu Majorala i Karlesa Pereza.

“Šta se događa sa Gatuzovim projektom novog Napolija?”, pita se i pokušava da pruži odgovor Gazeta. Kao najveći problem Azura se navodi izostanak kontinuiteta rezultata, forme, koncentracije igrača. Zatim se navodi da pojačanja još uvek nisu počela da se isplaćuju kako su gazda kluba De Laurentis i trener Gatuzo verovali da hoće. U prepreke se ubrajaju i pojedine greške uprave kluba u komunikaciji i kreiranju atmosfere u Kastel Volturnu i Napulju, teškoće sa pronalaženjem tatkičke ravnoteže u igri Napolija i produžetak ugovora Gatuza koji se pretvara u neku vrstu “Tantalovih muka”, stalno je na dohvat ruke, ali se izmakne u poslednjem momentu.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnenvik otvara današnje izdanje sa mega analizom Fabija Kapela dosadašnjem toka šampionata. “Ovo je drugačiji Juve a Roma je zrelija”, naslov je intervjua u kojem je Don Fabio potvdio svoju prognozu s početka prvenstva da je Inter i dalje, za njega, prvi favorit, ali da su Juve, Roma,Milan i Atalanta kredibilni pretendenti za skudeto. “Pirlo i njegovi igrači su uspeli da pronađu zajednički jezik i da se međusobno razumeju što je osnovni preduslov za uspeh. Gasperini, Pioli i Fonseka su oblikovali svoje timove po svom ukusu i dali su im svoj pečat”, zapazio je Kapelo.

Rimski dnevnik najavljuje i dva derbija koji nas očekuju u petak i nedelju, prvi rimski a drugi čitave Italije. “Kaisedov Lacio, Mančinijevo srce”, stavlja Korijere ispod reflektora dvojicu igrača koji su se istakli na poslednjim mečevima dva tima protiv Parme odnosno Intera postigavši odlučujuće golove. U tekstu se kaže da je Kaisedo zaradio potvrdu u startnoj postavi na derbiju i da je takva odluka Inzagija komplementarna sa željom reprezentativca Ekvadora da ima veću minutažu. Osnovni uslov Kaiseda da ostane u Formelu je da dobije veći prostor u timu Laciju. Na drugoj strani Mančini je silno motivisan posle postignutog gola protiv Intera koji je Đalorosima omogućio da izbegnu poraz u nedelju.

“Konte sprema juriš. Pirlo ostao bez Hoje”, ističe Korijere da je Inter najefikasniji italijanski klub i da za to najveće zasluge ima Romelu Lukaku dok će Juve morati da istrči na teren San Sira bez Dibale i sa rovitim Moratom koji se još uvek nije skroz oporavio od povrede.

“Napoli nije ozdravio, svi Gatuzovi problemi”, i Korijere se bavi brojnim čvorovima koji moraju da budu razrešeni u Kastel Volturnu. Pobeda nad Udinezeom ne može da sakrije seriju nedostataka i nerešenih pitanja u redovima Azura. Na spisku “čvorova” koji moraju da budu sređeni se nalaze produžetak ugovora Gatuza sa Napolijem, menjanje taktike i stila igre, odnos igrača i Gatuza, ponašanje fudbalera, (ne) opravdana odsustva i povrede igrača”.

TUTTOSPORT

“Raskrsnica Juve: Skamaka ili Milik”, ima prizvuk hamletovske dileme premišljanje Juventusa da li da igra na kartu perspektivnog Italijana ili Poljaka u najboljim fudbalskim godinama. U podnaslovu se objašnjava da je Fabio Paratiči postigao načelan dogovor sa svojim kolegom u Sasuolu Karnevalijem za Skamaku koji je trenutno na pozajmici u Đenovi. Međutim, tvrdi list, pre nego što se definitivno stavi paraf na dogovor dva kluba i sa napadačem, Juventus želi još jednom dobro da proveri da li postoje mogućnosti da se već u januaru postigne dogovor sa Napolijem o transferu Milika u Juventus.

“Milan, evo i Ibre. Mirabeli: Toro, došao bih…”, najavljuje se večerašnji meč Milana i Torina u Kupu Italije i volja bivšeg sportskog direktora Milana Masilmilijana Mirabelija da radi za klub Urbana Kaira. U tekstu se dodaje da će Ibrahimović večeras biti na klupi, ali da će na 11 minuta odigranih u subotu protiv Granata dodati još par desetina minuta kao deo primene plana njegovog potpunog povratka u top formu. S druge trane Mirabeli, osim što je ispričao svoju verziju odnosa sa Donarumom i Rajolom tokom potpisivanja ugovora koji ističe sledećeg leta, iskoristio je priliku da se “ponudi” Torinu i njegovom gazdi, laskajući Granatama da je njihova dimenzija Evropa i da Toro mora da se bori za mesta koja vode u ervopska takmičenja a na za opstanak u Seriji A.

“Neizvesna budućnost: Visoki napon između Kontea i Intera”, tvrdi Tutosport da su nervi ponovo nategnuti između trenera i kluba. Osim slabih rezultata na startu 2021.godine, celu situaciju je dodatno zakomplikovala odluka kluba da ne dovodi nova pojačanja u januaru, sve kredibilnije glasine da bi Inter mogao da promeni vlasnika kao i poslovično Konteovo nezadovoljstvo. “Na kraju sezone sledi razvod?”, pita se list pošto dve strane vezuje veoma skup ugovor koji važi do leta 2022.godine i garantuje Antoniju Konteu 11.000.000 evra plus posao i primanja za njegov brojni tim saradnika (ima ih jedanaest) koji plaća Inter i koji su vezani za njegov boravak u Apijano Đentileu.

“Derbi: Super Specija! 2-1 protiv Sampa”, piše list o istorijskoj, prvoj pobedi Specije na svom terenu u Seriji A. Sa sinoćnom pobedom Specija se udaljila od zone ispadanja i napravila je važan korak u borbi za opstanak.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Arkadijus MilikĐenaro GatuzoAntonio KonteFabio Kapelo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara