Marijuš Šumudika (©Reuters)
Marijuš Šumudika (©Reuters)

Burna konferencija trenera Kluža: Novinari o Kajzeriju, Šumudika o ratu sa Zvezdom

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 21:32

Rumunski mediji sele ga u Tursku

Dvomeč Crvene zvezde i Kluža u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ima ogroman značaj i za jedne i za druge.

I srpski i rumunski šampion nadali su se mestu među elitom evropskog fudbala ili makar direktnom plasmanu u drugo po jačini UEFA takmičenje, ali planove crveno-belima poremetio je moldavski Šerif, a Klužu švajcarski Jang Bojs.

Izabrane vesti

Već obezbeđena grupna faza Lige konferencije nije nešto što zadovoljava ambicije ovih klubova, pa se očekuje da već u beogradskom duelu (utorak, 21.00) obe ekipe zaigraju otvoreno. Podsećamo, gol u gostima ne važi, čime je kalkulisanje za revanš mnogo manje nego pre.

UTORAK, 21.00: (1.75) CRVENA ZVEZDA (3.50) KLUŽ (5.10)

Iako to pokušavaju da sakriju, sigurno je da su i Dejan Stanković i Marijuš Šumudika pod velikim pritiskom uoči sutrašnje utakmice, a posle konferencije za medije Klužovog trenera, reklo bi se da je Rumun pod većim.

Gostujući novinari u Medija centru stadiona Rajko Mitić insistirali su na sudbini Šumudike u rumunskom prvaku, pošto se tokom dana pojavila informacija da je za njega zainteresovan Kajzerispor, čiji je trener već bio od jula 2017. do maja 2018.

Turski klub samo je dan u podužem nizu koje je 50-godišnji Šumudika promenio tokom trenerske karijere, ali pitanja na tu temu prilično su ga inzervirala tokom konferencije za medije uoči meča sa crveno-belima.

"Sledeće pitanje... Sledeće pitanje", odgovarao je trener Kluža na svaki pokušaj rumunskih novinara da saznaju nešto više o potencijalnom odlasku u Kajzeri.

Što se tiče Crvene zvezde, iskusni strateg požalio se na vrućinu u Beogradu, a onda i najavio "rat".

"Visoka temperatura biće protivnik i nama i njima. Kada smo izašli iz aviona osećao sam se kao u Dubaiju. Jako je, jako, vruće, a domaći navijači će to dodatno podgrejati", istakao je Šumudika dobro poznatu atmosferu na beogradskoj Marakani.

Trener Kluža naveo je da očekuje povoljan rezultat za revanš.

"Ovo će biti rat u dve bitke. Sutra je prva. Želim rezultat koji nam daje nadu u revanšu. Nikada ne pripremam ekipu samo defanzivno ili samo ofanzivno. Kada bih to radio, onda bih igrao sa 11 odbrambenih igrača ili 11 napadača, a tim se sastoji i od jednih i od drugih".

Podsetio je Šumudika na slavne dane Crvene zvezde i evropsku titulu iz 1991. godine.

"Crvena zvezda je jak klub, koji je u prošlosti osvojio Kup šampiona i koji je poslednjih godina dvaput uzastopno igrao Ligu šampiona. Jasno je da njihovi navijači nisu zadovoljno trenutnom situacijom. Sutra ćemo morati da se borimo za povoljan rezultat pred revanš, a naravno da nam je cilj da se kvalifikujemo u Ligu Evrope", rekao je Šumudika.



tagovi

FK Crvena zvezdaKlužkvalifikacije za Ligu EvropeMarijuš Šumudika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara