Fereira (Reuters)
Fereira (Reuters)

Čak je i B tim Flamenga prevelik zalogaj za ovakav Gremio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 03:00

Ali su Rubronegri verovatno žrtvovali i svaku šansu za titulu

Gremio je propustio priliku da se protiv B tim Flamenga još više približi opstanku u jednoj od najgorih sezona u istoriji kluba, ali je i Flamengo rizikom sa drugopozivcima propustio poslednji voz da zadrži nadu o tituli. Četiri kola pre kraja, zaostatak u odnosu na lidera Atletiko Mineiro je isti, ali je propuštena šansa da se iskoristi njegov kiks i makar malo smanji bodovni minus. 

Flamengo je ipak odlučio da mu je finale Kopa Libertadores protiv Palmeirasa narednog vikenda bitnije pa je trener Renato Gaušo protiv „svog“ Gremija rešio da žrtvuje sve šanse za titulu u prvenstvu i izveo je rezervni sastav bez Dijega Alvesa, Filipea Luisa, Davida Luiza, Maurisija Isle, Araa, Andreasa Pereire, Evertona, Bruna Enrikea, Gabigola... I čak je malo falilo da mu prođe. Vodio je 2:0, imao igrača više, ali je ostao bez pobede – 2:2.

Izabrane vesti

Gremiju gori pod nogama i pobedom bi popravio šanse da se nekako ipak spasi ispadanja u poslednja četiri kola. Ipak, čak i ovaj bod ne deluje loše kad se uzme u obzir kakva je situacija bila pre nekoliko nedelja i kako se utakmica večeras razvijala.

Posle dosadnog prvog poluvremena u kojem se nije desilo skoro ništa, usledio je vatromet uzbuđenja u drugom delu igre. Vitinjo je u 58. minutu doveo goste u vođstvo, a Gremio je dva minuta kasnije ostao sa igačem manje posle isključenja Žonate Roberta. Kada je Vitinjo na pas Kenedija postogao i drugi gol za 2:0 u 74. minutu, delovalo je da je sve gotovo. 

Ali Gremio se nekim čudom izvukao!

Već u sledećem napadu je Migel Borha pogodio prazan gol na asistenciju Fereire koji se u 82. minutu upisao u strelce sjajnim golom za konačan remi. Bod nije veliki ali bolje i on nego ništa...


 

 


tagovi

GremioFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara