Čakar ima ozbiljnu brigu: Kako na Badamosija bez Rubežića?

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 15:21

Novi Pazar na teškom ispitu protiv Čukaričkog

Posle tri uzastopna remija, od kojih su poslednja dva kući sa Vojvodinom (1:1) i Voždovcem (0:0) na trenerskom debiju Damira Čakara u Mozzart Bet Superligi, Pazarce očekuje gostovanje sve autoritativnijem Čukaričkom, koji je na poslednjih osam utakmica poražen samo u završnici vojevanja u Humskoj (2:3). Crno-beli sa Banovog brda četvrti su na tabeli elitnog takmičenja sa 30 bodova, tri više od Novog Pazara. 

 Čakaru je teško pala poslednja podela bodova sa Voždovcem, koji je odoleo na dobro ispunjenoj Džaizkoin areni, da bi u finišu umalo stigla kazna za promašaje Plavih.

Izabrane vesti

"Moram još jednom da se osvrnem na taj meč. Jako mi je žao što nismo osvojili tri boda. Krivo mi je zbog navijača. Imali su velika očekivanja, ali falio je gol. Posle utakmice sam rekao da smo bili bolji za gol, ali gledajući snimak uverio sam se da smo bili bolji i za više. Jednostavno, to je fudbal. Lopta te večeri nije htela u mrežu i to moramo da arhiviramo. Idemo dalje", kaže Čakar.

A dalje je – Čukarički. Brđani su pre tri meseca, u finišu međusobnog okršaja u Novom Pazaru, omastili brke kraj Jošanice. Imali su tada mnogo sreće, ali i umešnog napadača iz Gambije Muhameda Badamosija. Pokušaj revanša sledi u subotu (16.00, Arena Sport 8), u okviru 17. kola Mozzart Bet Superlige.

"Idemo jednoj jako ozbiljnoj ekipi, koja posle Partizana i Crvene zvezde u našoj ligi pripada top grupi. Dobro su skockani i namešteni, tako i igraju, ali niko ne može da nam oduzme nadu. Isticanje 'bele zastave' nije u mojoj krvi, ni u krvi ove ekipe i kluba. Ne daj bože da na utakmicu odemo bez ambicija. Pravo i nadu ne sme niko da nam oduzme. Idemo da odigramo muški, da se isprsimo, pa ćemo da vidimo za šta će to da bude dovoljno", najavljuje Čakar otpor u prestonici.

 Čuka rivalima preti sa više strana, ali se u prethodnih 16 kola kao egzakutor posebno izdvojio devetostruki strelac Badamosi.  

"On je jedan od najopasnijih igrača. Iskreno, ne mislim samo na Čukarički, nego na kompletnu Mozzart Bet Superligu. Sto se nas tiče, hendikepirani smo. Da je Slobodan Rubežić tu, ne bih imao toliko briga. Naš stoper je u vrlo dobroj formi, mlad, nadolazi. Po meni, može da igra ozbiljan fudbal u budućnosti, da bude top klasa. Nažalost, nemamo ga. Dečko je zaradio četiri žuta kartona i suspendovan je, ali momci koji budu izašli na teren moraju da pruže maksimum", iznosi Čakar jedan od četiri kadrovska problema.

Preostali su vezani za neigranja Bojice Nikčevića i Mitra Ergelaša zbog klauzula, odnosno povredu prvog pazarskog snajpera Andrije Majdevca. U takvoj situaciji, možda bi šef struke petoplasiranog tima Mozzart Bet Superlige mogao da posegne i za promenom formacije.

"Svakako da ima i takvih razmišljanja. Bilo ih je čak i pred Voždovac, ali izostanci su nam pravili problem, pa nisam smeo i želeo da se usudim da nešto formacijski promenim. Videćemo da li ću to da uradim protiv Čukaričkog. Mnogo problema imamo po pitanju kadra. Dosta pehova zadesilo nas je u kratkom periodu. Evo, već je 17. kolo i ekipa je ušla u crveno. Momci su umorni i isceđeni. Sve je to normalno u fudbalu. Apsolutno, moramo da računamo i na igrače koji do sad nisu igrali. Pokazali su da mogu. Mislim tu na Vahida Zimonjića, koji je odigrao odlično protiv Voždovca, kao i na Miljana Momčilovića. Svi su u igri. Svako mora da doprinese, kako bismo ovo izgurali do kraja", zaključio je Damir Čakar.  


tagovi

Slobodan Rubežić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara