Hakan Čalhanoglu (©Reuters)
Hakan Čalhanoglu (©Reuters)

Čalhanoglu se titulom osvetio Milanu, Lautaro u suzama ispisao istoriju

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 03:04

Detalji po završetku šampionske trke u Italiji

Drugi put u poslednje četiri sezone najbolji tim Serije A je Inter, a titula i treću godinu u tom intervalu ostaje u Milanu.

Dok je slavlje Interovih fudbalera i vodećih ljudi kluba bilo u punom jeku, najveću pažnju je privukao Hakan Čalhanoglu svojom objavom na društvenim mrežama. On je po okončanju šampionske trke postavio montažu sebe sa peharom osvajača Serije A na centralnom trgu u Milanu, dok su iza njega pristalice Rosonera sa uvredljivim transparentima, da je zmija, izdajica i klovn zbog odluke da u leto 2021. pređe baš u redove gradskog rivala Intera.

Izabrane vesti

Čini se da je reprezentativcu Turske titula overena baš protiv Milana došla kao savršena prilika da se posebno sladi, baš zato što su ga pristalice Milana vređale i ponižavale zbog prelaska u Inter. Setiće se neki i kako su navijači Milana ismevali turskog vezistu kada je njihov tim osvojio titulu, baš u sezoni kada je ovaj promenio klupske boje. Zato i ne čudi njegova poruka:

"Uvek smiren, uvek strpljiv, uvek koncentrisan i sada nagrađen. Forca Inter! Sada smo ubrali plodove", napisao je kratko Čalhanoglu, ali je najveći utisak ostavila priložena montaža...

Dok je Čalhanoglu vodio privatni rat, Lautaro Martinez je u suzama dočekao novi Skudeto. S razlogom, jer je vukao ekipu najveći deo sezone i verovatno je najzaslužniji za drugu zvezdicu na grbu.

"Ovo je ostvarenje sna. Zaslužili smo ovu radost, radili smo mnogo i patili. Nikada se nije dogodilo da titulu osvojimo baš u derbiju i to smo sada iskoristili na najbolji način. Naš je ceo stadion, ceo grad. Želimo da osvojimo još titula, sada smo ispisali istoriju".

Lautaro iza sebe ima sezonu iz snova. Na 29 ligaških utakmica zabeležio je 23 gola uz pet asistencija i u tandemu sa Markusom Tiramom pravio čuda širom Čizme. Argentinac koji je poneo i kapitensku traku mnogo duguje Simoneu Inzagiju.

"Putovanje sa Inzagijem je bilo prelepo. Moramo da nastavimo zajedno istim putem. Osvojio sam toliko toga sa ovim timom, ali želim da uradimo još mnogo toga. Sada želim da uživam u ovom osećaju, osvojenoj tituli. Ispisali smo istoriju velikog kluba, a meni ova titula ima poseban značaj jer sam je osvojio kao kapiten tima".


tagovi

Lautaro MartinezHakan ČalhanogluInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara