Ćavi (©Reuters)
Ćavi (©Reuters)

Ćavi iznenađen odzivom na treningu: Leva viđen u timu za Real, pored Pedrija i De Jonga još upitnik

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 15:16

Poljak se očekuje u startnoj postavi za El Klasiko, ali bi Pedri mogao da propusti i četvrti uzastopni duel sa najvećim rivalom

Bliži se najveća utakmica španskog fudbala i jedan od derbija sa najdužom tradicijom na svetu. U subotu od 16.15 na Monžuiku, gde Barselona ove sezone igra kao podstanar zbog renoviranja Kamp Noua, gostuje vodeći Real Madrid. Tek je 11. kolo, a razlika samo jedan bod, ali dobro znaju Katalonci da pobedniku u ovoj utakmici pripada adrenalinska injekcija, dok poraženom ostaje da preispituje šampionske ambicije i kvalitete. I zato su izuzetno motivisani uoči novog El Klasika.

Na konferenciji za medije Ćavi je otkrio da su svi igrači bili na treningu, te da bi i oni povređeni voleli da zaigraju i pomognu saigračima. Najavljuje da neće rizikovati sa "rovitima", mada teško je poverovati da će za ovakvu utakmicu izostaviti Roberta Levandovskog i još neke od bitnih šrafova svoje mašinerije koji bi možda preskočili neki manje bitan duel.

Izabrane vesti

Najveća dilema je oko Frenkija de Jonga i Pedrija, koji bi zbog povrede zadnje lože mogao da preskoči i četvrti uzastopni El Klasiko.

"Igraće samo oni za koje smo sigurni da su 100 odsto spremni. Nećemo požurivati nikoga, rizik mora biti minimalan. Ali me raduje što bi svi voleli da zaigraju, a ko će dobiti tu priliku videćemo sutra", istakao je Ćavi.

Što se tiče Levandovskog, poljski napadač je spreman da se vrati u akciju posle mesec dana pauze zbog problema sa zglobom.

"Odradio je sve treninge i dobro se oseća, ali ne želim da vam bilo šta nagoveštavam", pokušao je Ćavi da ostane zakopčan pred novinarima, mada je jasno da bi posle ove izjave bilo čudo da Poljak ne istrči na teren od prvog minuta.

Uz pomenute, trener Barselone ovog petka na raspolaganju je imao i Rafinju i Kundea. Sa ekipnog treninga je izostao samo Serhi Roberto.

"Bio sam iznenađen kada sam video da su na trening došli i neki igrači koje smo skoro precrtali za ovu utakmicu. Svi žele da igraju, raspoloženje je odlično. Sutra ćemo odrediti spisak kada budemo videli ko se kako oseća posle današnjeg rada", ponovio je Ćavi.


tagovi

El KlasikoĆaviBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara