Ćavi: Murinjo je jako defanzivan, moji timovi nikada neće tako igrati

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.10.18. | 14:49

“Leo Mesi je najbolji igrač u istoriji”, kaže bivši kapiten Barselone

Bivši vezista Barselone, Ćavi Ernandez, rekao je da Žoze Murinjo nije trener na kog bi voleo da se ugleda kada započne trenersku karijeru.

Ćavi i dalje igra za Al Sad u Kataru, ima ugovor do 2020. godine, ali sada sa 38 godina, Ćavi već razmišlja šta će na kraju karijere koja se možda završi na kraju ove sezone.

Izabrane vesti

Jasno je da ima želju da bude trener.
"Murinjo je veoma defanzivan trener i igrati protiv njegovog Intera nije bilo lako. To je fudbal. Probao je to isto i sa Čelsijem i Realom. Brine o detaljima, zatvara sve rupe i ne daje ti mnogo mesta", rekao je Ćavi za Korijere delo Sport.

Ali, dodaje da mu se ne dopada taj stil.
"Volim drugačiji tip fudbala. To nije kritika njega, ali ne volim kada se fudbal igra na taj način. Moji timovi nikada neće imati takav pristup", kaže Ćavi.

Da li kao Gvardiola?
"Gvardiolu ne čini samo prelep fudbal sa velikim igračima: on brine mnogo o defanzivnim kretnjama. Njegovi timovi su veoma organizovani. Ako je rekao da želi da se oproba u italijanskom fudbalu, budite sigurni da će pre ili kasnije doći. A, koliko ga znam, neće doći samo da bude učesnik", kaže Ćavi.

Jedan deo razgovora je proveo poredeći Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Nedavno je Vejn Runi rekao da je Mesi najbolj igrač u istoriji. Ćavi je to ponovio.
"Leo je najbolji igrač sa kojim sam igrao. Jedini je ko može da napravi razliku u svakom momentu".

Više od Ronalda?
"Da, bez sumnje. Mesije najbolji igrač na svetu. Zapravo, najbolji u istoriji", rekao je Ćavi.

Da li je Ćavi očekivao da će Kristijano napustiti Real?
"Da, zato što Ronaldo nije bio vezan za Real kao što je Mesi za Barsin dres. Ne vidim ništa čudno kod prelaska Ronalda u Juventus. Možda je želeo da isproba novo iskustvo u klubu koji može da mu pruži šansu da osvoji Ligu šampiona", rekao je Ćavi.

Foto: Action images


tagovi

Cavi ErnandesLionel MesiKristijano RonaldoŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara