Ćavi Ernandes (©Reuters)
Ćavi Ernandes (©Reuters)

Ćavi završio posao u Kataru - vraća se u Barsu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 02:06

Čuveni kapiten Katalonaca mogao bi uskoro da se vrati na Kamp Nou

Iako je Barselona četiri kola pre kraja ozbiljan konkurent za titulu - što je dugo ove sezone bilo gotovo nezamislivo - mnogo je navijača katalonskog kluba koji nisu baš zadovoljni radom Ronalda Kumana. Holanđanin, ipak, za sada ima podršku Uprave kluba, a šta će se dalje dešavati, dosta će zavisiti od predstojećeg derbija sa Atletiko Madridom i konačnog ishoda šampionske trke.

Atmosfera u timu se značajno popravila dolaskom 2021. godine, što se može videti na terenu, a potvrđuje i pisanje španskih medija o roštilju organizovan u ponedeljak u kući Lionela Mesija. U goste su mu došli saigrači sa svojim porodicama (u španiji Kovid-19 propisi dozvoljavaju sedenje do šest ljudi za jednim stolom na otvorenom prostoru) i očito se dobro proveli proslavljajući nedeljnu pobedu nad Valensijom. Moglo se čuti skandiranje "šampioni, šampioni".

Izabrane vesti

Ukoliko fudbaleri Barselone zaista postanu šampioni ove sezone biće to podvig o kom će se dugo pričati, jer je Atletikova prednost u jednom trenutku bila i dvocifrena. Dugo je trebalo Kumanu da poveže redove, imao je dosta problema s povredama igrača, ali imao je i sreće da Jorgandžije počnu da prosipaju bodove i ožive najveće rivale, Barselonu i Real, koji im sada dišu za vratom sa samo dva boda manje.

SUBOTA, 16.15: (1,80) BARSELONA (3,50) ATLETIKO MADRID (4,40)

Bez obzira na to hoće li osvojiti titulu, moraće Holanđanin da objašnjava razloge eliminacije već u osmini finala Lige šampiona i ubedljivih 4:1 za Pari Sen Žermen na Nou kampu.

Da se sezona slična ovoj, a i prošloj kada je posle pauze zbog pandemije virusa korona pretekao Katalonce i osvojio Primeru, u Barseloni razmišljaju o povratku čuvenog bivšeg kapitena Ćavija Ernandesa. Nije to tajna, čak se nekadašnji vezista zimus ozbiljno dovodio u vezu sa ulogom trenera, međutim, ukoliko Kuman trofejno završi sezonu, Ćavi bi po pisanu pojedinih španskih medija mogao da dobije ulogu direktora i zahvaljujući odličnom odnosu sa igračima, pre svih Mesijem, pomogne treneru da ostvari jaču vezu sa fudbalerima.

Zimus je odbio poziv da se vrati u klub jer je želeo da dovrši započet posao u katarskom Al Sadu. Uspeo je to na perfektan način, osvojivši titulu i kao trener, posle igračke 2019. godine, a tamošnji mediji kolo pre kraja prvenstva pišu da Ćavi nema nameru da produži ugovor koji se završava 30. juna. Velike su šanse da je to zbog povratka kući u Barselonu.

Sa katalonskim gigantom, jedinim klubom za koji je nastupao u Evropi, bivši kreator igre osvojio je četiri Lige šampiona i osam puta bio prvak Španije. Između ostalog.

Nema sumnje da bi njegov povratak u klub bio euforično dočekan.


tagovi

ĆaviCavi ErnandesBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara