Čeferin gost Beograda: FSS i Kokeza rade prvoklasan posao

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.12.19. | 11:25

Prvi čovek Uefe biće prisutan na dodeli nagrada Zlatna lopta

Povodom proslave stogodišnjice osnivanja Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Uefe Aleksander Čeferin biće počasni gost na dodeli nagrada “Zlatna lopta” koja će biti održana u petak uveče. Kruna manifestacije biće dodela nagrada za najboljeg igrača, igračicu i trenera u 2019. godini, ali i podsećanje na fudbalere i trenere koji su dali veliki doprinos srpskom fudbalu kroz istoriju.

Čeferin će ovom prilikom odati priznanje srpskoj fudbalskoj baštini, ali i podsetiti na apsolutnu posvećenost Uefe da pomogne Fudbalskom savezu Srbije u razvoju ovog sporta, koji će mladima dati priliku da nastave koracima fudbalskih heroja svoje zemlje.
 “Želeo bih da čestitam Fudbalskom savezu Srbije stogodišnji jubilej i zahvalim se predsedniku FSS, Slaviši Kokezi i svima u savezu na prvoklasnom radu. Takođe, želeo bih da odam priznanje i svim trenerima baznog fudbala, nastavnicima i volonterima koji svakodnevno rade sa decom i brinu o njima na terenima širom Srbije, i tako doprinose razvoju fudbala u ovoj zemlji”, rekao je predsednik UEFA.
Kao Slovenac, nosim urođenu vezu sa svim državama Balkana, i Srbija nije izuzetak. Kao dete, idoli su mi bili igrači iz celog regiona koji su kasnije blistali i na evropskoj, i na svetskoj sceni. Vjerujem da će, uz stalna ulaganja, srpski fudbal i u godinama koje dolaze nastaviti da stvara igrače tog kalibra”.

Izabrane vesti

Tokom prethodnih deset godina, UEFA je FSS-u i srpskim klubovima dodelila više od 90 miliona evra u formi uplata za solidarnost i novčanih nagrada iz njenih klupskih takmičenja. Glavnica finansiranja kroz uplate solidarnosti dolazi iz Het-trik programa, inicijative koja koristi novac zarađen od organizacije evropskih prvenstava, a koji se opredjeljuje svim nacionalnim savezima.
UEFA Het-trik razvojni program je od ključne važnosti, jer pokazuje da naša posvećenost evropskom fudbalu nije usmerena samo ka vodećim klubovima i reprezentativnim takmičenjima. Rast i razvoj smatramo apsolutnim preduslovom za očuvanje održivosti i uspeha ove igre na svim nivoima”, objasnio je Čeferin.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara