Najnovije vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

/ Izvor: mozzartsport.com

Čeferin gost Beograda: FSS i Kokeza rade prvoklasan posao

Vreme čitanja teksta: 2 minuta

Prvi čovek Uefe biće prisutan na dodeli nagrada Zlatna lopta

Čeferin gost Beograda: FSS i Kokeza rade prvoklasan posao

Povodom proslave stogodišnjice osnivanja Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Uefe Aleksander Čeferin biće počasni gost na dodeli nagrada “Zlatna lopta” koja će biti održana u petak uveče. Kruna manifestacije biće dodela nagrada za najboljeg igrača, igračicu i trenera u 2019. godini, ali i podsećanje na fudbalere i trenere koji su dali veliki doprinos srpskom fudbalu kroz istoriju.

Čeferin će ovom prilikom odati priznanje srpskoj fudbalskoj baštini, ali i podsetiti na apsolutnu posvećenost Uefe da pomogne Fudbalskom savezu Srbije u razvoju ovog sporta, koji će mladima dati priliku da nastave koracima fudbalskih heroja svoje zemlje.
 “Želeo bih da čestitam Fudbalskom savezu Srbije stogodišnji jubilej i zahvalim se predsedniku FSS, Slaviši Kokezi i svima u savezu na prvoklasnom radu. Takođe, želeo bih da odam priznanje i svim trenerima baznog fudbala, nastavnicima i volonterima koji svakodnevno rade sa decom i brinu o njima na terenima širom Srbije, i tako doprinose razvoju fudbala u ovoj zemlji”, rekao je predsednik UEFA.
Kao Slovenac, nosim urođenu vezu sa svim državama Balkana, i Srbija nije izuzetak. Kao dete, idoli su mi bili igrači iz celog regiona koji su kasnije blistali i na evropskoj, i na svetskoj sceni. Vjerujem da će, uz stalna ulaganja, srpski fudbal i u godinama koje dolaze nastaviti da stvara igrače tog kalibra”.

Tokom prethodnih deset godina, UEFA je FSS-u i srpskim klubovima dodelila više od 90 miliona evra u formi uplata za solidarnost i novčanih nagrada iz njenih klupskih takmičenja. Glavnica finansiranja kroz uplate solidarnosti dolazi iz Het-trik programa, inicijative koja koristi novac zarađen od organizacije evropskih prvenstava, a koji se opredjeljuje svim nacionalnim savezima.
UEFA Het-trik razvojni program je od ključne važnosti, jer pokazuje da naša posvećenost evropskom fudbalu nije usmerena samo ka vodećim klubovima i reprezentativnim takmičenjima. Rast i razvoj smatramo apsolutnim preduslovom za očuvanje održivosti i uspeha ove igre na svim nivoima”, objasnio je Čeferin.

(FOTO: Star Sport)

Komentari 14

Veličina slova

Ostale vesti

Uživo
Najava mečeva