Najnovije vesti

Čeferin potvrdio: Superligaši ne mogu da igraju za reprezentacije!

Vreme čitanja: 2 minuta

Aleksander Čeferin (©Reuters)

Predsednik UEFA besan zbog formiranja novog takmičenja

Umesto da na današnjem sastanku pričaju o novom formatu Lige šampiona, rukovodioci Evropske fudbalske federacije morali su da se bave Superligom Evrope, takmičenjem iza čijeg pokretanja stoji 12 najbogatijih klubova iz Engleske, Italije i Španije (Mančester siti, Liverpul, Čelsi, Mančester junajted, Totenhem, Arsenal, Inter, Milan, Juventus, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid).

Bogataši su ih preduhitrili i u nedelju uveče ozvaničili pokretanje svoje lige, koja će biti zatvorenog tipa i od koje će zarađivati mnogo više novca nego dosad.

IZBOR UREDNIKA

Očekivano, razbesnelo je to sve u UEFA, a predsednik Aleksander Čeferin oglasio se i potvrdio da će igračima koji budu nastupali u Superligi biti zabranjeno da igraju za svoje nacionalne timove.

"Igrači koji budu igrali u Superligi neće moći da igraju na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Neće im biti dozvoljeno da igraju za svoje reprezentacije", jasan je bio prvi čovek evropske Kuće fudbala.

Nastavio je Čeferin u oštrom tonu...

"Od ovog trenutka UEFA i fudbalski svet ujedinjeni su u borbi protiv sebičnog projekta nekoliko klubova motivisanih pohlepom i ničim drugim. Zajedno ćemo se boriti protiv ovog besmislenog projekta", istakao je Čeferin.

Odluka da se igračima koji igraju u Superligi ne dozvoli da nastupaju za reprezentacije znači da će veliki broj nacionalnih timova biti značajno oslabljen, kao i da će kvalitet budućih evropskih i svetskih prvenstava biti umanjen i izgubiti na popularnosti. Pitanje je i šta će biti sa igračima koji bi želeli da igraju za reprezentaciju, odnosno da ne igraju u Superligi, ali su ugovorima vezani za klubove koji imaju drugačije planove.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva