Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čeferin: Regionalna liga? Ne verujem da će biti u skorije vreme

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.12.20. | 14:30

"Ako bismo pravili neke regionalne lige realnije je da Hrvatska, Slovenija i još neke zemlje budu u jednoj, a Srbija sa još nekim državama u drugoj ligi"

Aleksandar Čeferin, predsednik Evropske fudbalske unije, govorio je za novogodišnji broj Informera, a u razgovoru za srpske novine dotakao se i ideje regionalne lige koja se sve češće pominje kao opcija kojom bi fudbal na našim prostorima ponovo probudio interesovanje šire publike.

Slovenac, prvi čovek UEFA, istakao je da ideja o formiranju regionalnih takmienja ima smisla u osnovi, ali da njenu realizaciju na Balkanu otežavaju političke okolnosti.

Izabrane vesti

"U UEFA razmišljamo o regionalnim ligama, razgovaramo sa čelnicima nacionalnih saveza o tome. Ipak, ne verujem da će u skorije vreme biti moguće napraviti regionalnu ligu na prostoru bivše Jugoslavije. Politička situacija je i dalje previše komplikovana. Sećanje na rat je i dalje sveže kod ljudi. Ako bismo pravili neke regionalne lige realnije je da Hrvatska, Slovenija i još neke zemlje budu u jednoj, a Srbija sa još nekim državama u drugoj ligi. U svakom slučaju, sve više zemalja se interesuje za mogućnost regionalne lige jer bi to povećalo vrednost klubova, kao i prihode od sponzora i prodaje televizijskih prava", kazao je Čeferin.

On je takođe demantovao tvrdnje da UEFA nije naklonjena takvom tipu takmičenja.

"UEFA u načelu nema ništa protiv regionalnih liga. Glavni je problem kako bi se iz tih liga išlo u evropska takmičenja. Taj problem bi UEFA morala da reši. Uz to, ne želimo da napravimo neke regionalne lige koje bi uništile nacionalna prvenstva", rekao je Slovenac.


tagovi

fudbalska regionalna ligaFK Crvena zvezdaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara