Čeka nas lud finiš u Španiji: Atletiko prosuo još dva boda, Real je na korak, tu je i Barselona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 22:46

Remi protiv Betisa u Sevilji – 1:1

Malo ko se tome nadao pre dva meseca, sve je slutilo da će Atletiko iz Madrida iskoristi loš period Real Madrida i Barselona i osvojiti možda i najlakšu titulu u istoriji. Međutim, mermer od tima Čola Simeona počeo je da smekšava i rasipa bodove... Do El Klasika su Real i Barselona marljivo skupljali bodove, a Jorgandžije su i posle međusobnog okršaja velikih rivala prosule još malo stečenog kapitala. Remi Atletiko Madrida u Sevilji obećava lud finiš Primere (1:1), pošto su tri prvoplasirana tima smeštena u dva boda.

Atletiko je zadržao lidersku poziciju, korak iza je Real, dok je Barselona trenutno na koti 65. I sigurno se nada da u preostalih osam kola može da napravi preokret i spase sezonu. Nije Atletiko na stadionu Benito Viljamarin imao meč loptu, ali je igrao za relaksiraniju situaciju, možda i dokaz da je kriza prošlošt. Međutim, videlo se i protiv Betisa da Simeoneova ekipa teško daje golova, i teško stvara šanse. I da rivali više ne strahuju od Atletiko Madrida.

Izabrane vesti

Gostima u Andaluziji nije bilo dovoljno ni rano vođstvo. Igrao se peti minut kada je Atletiko razvio fin napad. Na kraju je Korea lepo asistirao Karasku za laku realizaciju. Betis sa sa druge strane bori za izlazak na evropsku scenu. I nije tako lako želeo da odstupi, i preda se bez borbe. Gurali su loptu napred domaći i to im se vrlo brzo isplatilo. Posle centaršuta Morena sjajno je reagovao Kristijan Teljo i doneo izjednačenje. Nije Jan Oblak mnogo šansi da interveniše.

Imao je pritisak moranja Atletiko u nastavku. Iza sebe je imao poraz u Sevilji, ne baš reprezentativno izdanje u prvom poluvremenu meča sa Betisom i potencijalni pritisak Real Madrida i Barselone. Međutim, više razloga da žale za celim plenom imaju domaći.

Veliku priliku propustio je Aitor Garsija u 74. minutu, kada je tikao glavom, ali je Oblak uspeo da interveniše.

 PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Ueska - Elče 3:1 (2:1)

/Mir 3, Ramirez 30, Mir 88pen - Vavro 4ag/

Subota

Hetafe - Kadiz 0:1 (0:0)

/Timor 64ag/

Bilbao - Alaves 0:0

Eibar - Levante 0:1 (0:1)

/De Fritos 45+2/

Real Madrid - Barselona 2:1 (2:0)

/Benzema 13, Kros 28 - Mingeza 60/

Nedelja

Viljareal – Osasuna 1:2 (0:0)

/Garsija ag 70 – Monkajola 64, Budimir 74/

Valensija - Sosijedad 2:2 (0:2)

/Vas 60 pen, Paulista 80 - Guevara 30, Isak 45/

Valjadolid - Granada 1:2 (1:0)

/Oreljana 41 pen - Molina 78, Kini 86/

Betis - Atletiko Madrid 1:1 (1:1)

/Teljo 20 - Karasko 5/

Ponedeljak

21.00: (3,45) Selta (3,25) Sevilja (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dijego SimeoneAnhel KoreaJan Oblak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara