Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čeka nas vrelo leto u Kruševcu: Slaviša Stojanović prvi kandidat za trenera Napretka!

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 11:19

Napredak već razmišlja o strategu za narednu sezonu

Pogotkom Saše Marjanovića iz slobodnog udarca za pobedu nad Metalcem (1:0) i plasman u plej-of Napredak je praktično završio aktuelnu sezonu s obzirom na to da su Kruševljani potom na šest utakmica ostali praznih šaka i to bez postignutog gola. Izbegavši plej-aut i borbu za opstanak Čarapani su ostvarili ovosezonski cilj, međutim svi pod Bagdalom pri osvrtu na ostvareno svesni su da je klub mogao da postigne i više od zacrtanog, te je pogled već sada usmeren ka organizaciji za narednu takmičarsku godinu.

Prvi korak čelnika Napretka po okončanju sezone predstavljaće razrešenje situacije po pitanju šefa stručnog štaba s obzirom na to da je prilikom postizanja dogovora sa Zoranom Milinkovićem predviđena saradnja do kraja sezone. Iskusni strateg koji je na klupi nasledio Ivana Stefanovića uspeo je da već pomenutom pobedom donese Kruševljanima plej-of, međutim upravo duel sa Metalcem do sada je jedini u kojem je Napredak pod njegovom komandom osvojio bodove, te je izvesno da će rukovodstvo kluba već po završetku ovosezonskih oboveza, odnosno nakon gostovanja Čukaričkom u okviru poslednjeg kola, krenuti u rešavanje pitanja novog šefa struke.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, na radaru Napretka nalazi se Slaviša Stojanović, iskusni strateg trenutno bez angažmana. Trener koji je sa Crvenom zvezdom osvojio šampionsku krunu u sezoni 2013/14, bez angažmana je od maja 2021. godine i rastanka sa Levskim, a iz perspektive Kruševljana mogao bi da predstavlja aduta za iskorak s obzirom na to da su se od povratničke sezone 2016/17. pod Bagdalom takmičarske godine svodile na izbegavanje borbe za opstanak.

Trener koji je uz crveno-bele i Levski predvodio i Domžale, Celje, Lirs, Jataj i Rigu, kao i reprezentacije Slovenije i Letonije, pre nešto manje od mesec dana se pominjao i kao opcija za mesto na klupi Domažala, tima u kojem je stekao status legende osvojivši dve titule, međutim do povratka nije došlo.

Paralelno sa rešavanjem pitanja šefa stručnog štaba za narednu sezonu, pred čelnicima kluba biće i zadatak da održe okosnicu aktuelnog igračkog kadra i naprave projekciju tima za naredne izazove.

Nagoveštaj viših ambicija Napretka u predstojećem periodu, kao i stabilnosti kluba predstavlja i činjenica da je Marko Mišković ponovo pokazao spremnost da podrži i pomogne klub. Mišković je na stadionu pod Bagdalom osam godina obavljao funkciju predsednika, ali se u martu 2020. godine zvaničnom ostavkom rastao sa Čarapanima. Bivši prvi čovek kluba je tokom predsedničkog mandata, ali i pre zvanične funkcije finansirao klub, a u saopštenju prilikom rastanka istakao je da su povod bile brojne privatne obaveze.


tagovi

Slaviša Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara