Slavlje Čelsijevih fudbalera (©Reuters)
Slavlje Čelsijevih fudbalera (©Reuters)

Čelsi bio na ivici ponora u Lutonu, Verner i Lukaku izvadili stvari (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 21:22

Evropski prvak se mučio sa šestoplasiranim drugoligašem

Titulu su odavno izgubili, pre nekoliko dana i finale Liga kupa u dramatičnoj penal seriji sa Liverpulom. Roman Abramovič je pod pritiskom britanskih vlasti rešio da se povuče i najvio prodaju kluba, ali tu izgleda nije kraj Čelsijevim nevoljama.

I dalje aktuelni evropski prvaci u sredu uveče dobro su se namučili protiv šestoplasiranog drugoligaša Lutona da dođu do četvrtfinala FA kupa. Pobedio je Čelsi 3:2, ali tek pogotkom Romelua Lukakua u 79. minutu. Do 68. Plavci su gubili 1:2.

Izabrane vesti

Domaćini, ipak, nisu imali snage za senzaciju. Gol Risa Burka posle kornera u 102. sekundi utakmice raspametio je sve na krcatim tribinama Kenilvort Rouda, čiji je kapacitet nešto više od 10.000 gledalaca, a posle pogotka Harija Kornika iz kontre za 2:1 san je počeo da liči na javu, uprkos tome što su gosti iz Londonda dominirali terenom.

Momci u narandžasto-crnoj opremi imali su odgovor na prvenac Saula Njigeza u Čelsijevom dresu, kada je u 27. minutu snažnim udarcem sa ivice kaznenog pogodio za 1:1, ali nisu uspeli da se povrate posle protivnikovih akcija iz 68. i 79. minuta. Prvo Timo Verner na dugu loptu Rubena Loftus-Čika, pa Lukaku nakon akcije po desnoj strani i dodavanja Vernera doneli su preokret i očekivan ishod meča pre produžetaka i eventualnih penala,

Posle stečenog vođstva izabranici Tomasa Tuhela spustili su tempo i rutinski meč priveli kraju. Uspeli su da izbegnu dodatnih pola sata kao u nedelju protiv Liverpula, a pre svega dramu penal-serije. Slede im sada susreti sa Barnlijem i Njukaslom, koji bi trebalo da posluže kao zagrevanje za revanš sa Lilom u osmini finala Lige šampiona. Na put u Francusku Čelsi kreće s prednošću 2:0, koja bi trebalo da bude dovoljna za nastavak odbrane trofeja.

Moraće, ipak, da odigraju mnogo sigurnije u defanzivi nego večeras kada ih je Rik Burk nadvisio sjajnim skokom, a Hari Kornik uhvatio u lošem postavljanju ofsajd zamke i pretrčao.

ENGLESKA, FA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Piterboro - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Marez 60, Griliš 66/

Kristal Palas - Stouk 2:1 (0:0)

/Kujate 53, Ridevald 82 - Timon 58/

Midlzbro - Totenhem 0:0 /1:0 posle produžetaka

/Koburn 107/

Sreda

Luton - Čelsi 2:3 (2:1)

/Burk 2, Kornik 40 - Saul 27, Verner 68, Lukaku 79/

Sautempton - Vest Hem u toku

Liverpul - Norič u toku

Četvrtak

21.15: (1,15) Everton (9,00) Borham Vud (22,0)

Ponedeljak

20.30: (2,10) Notingem Forest (3,50) Hadersfild (3,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Luton TaunČelsiFA kupRomelu LukakuSaul Njigez

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara