Damfris i Fofana (Foto: AFP, Reuters)
Damfris i Fofana (Foto: AFP, Reuters)

Čelsi hoće Damfrisa i Fofanu u paketu, ali moraće da spremi 140.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.08.22. | 01:04

Inter stavio Holanđanina u izlog, Lester po svaku cenu pokušava da zadrži Francuza

Manje od nedelju dana ostalo je do početka sezone u Premijer ligi, a Čelsi još nije oformio tim. Štaviše, nije uradio ni polovinu posla na fudbalskoj pijaci. Iako se još krajem prošle sezone dalo naslutiti da će ostati bez makar dvojice standarnih defanzivaca, londonski klub ni dva meseca kasnije nije uspeo da zakrpi rupe u srcu odbrane nastale odlascima Antonija Ridigera i Andreasa Kristensena.

Ma koliko bio kvalitetan, Kalidu Kulibali nije dovoljan, Tomas Tuhel želi još makar jednog štopera, ali nikako da mu se želja ispuni. Matijs de Liht ga je odjavio odlučivši se za Bajern, dok ga je Žil Kunde odbio kako bi karijeru nastavio u Barseloni. Kako je Dejli Mejl najavio još pre nekoliko dana Čelsijeva alternativa za pomenuti dvojac je Vesli Fofana, a novinar Atletika Dejvid Ornšajt tvrdi da londonski klub već uveliko radi na dovođenju štopera Lestera. I ne samo njega, već i Interovog Denzela Damfrisa. Dakle, ne samo Francuza ili Holanđanina, već obojicu u paketu.

Izabrane vesti

Samo što bi taj paket bio poprilično skup. Prema informacijama kojima raspolaže Ornštajn, Lester 21-godišnjeg defanzivca procenjuje na oko 100.000.000 evra, s tim da se u Čelsiju nadaju da će uspeti da smanje cenu tako što bi poslali nekoga u suprotnom smeru. Brendan Rodžers Francuza vidi kao jednog od bitnijih pojedinaca u sezoni koja dolazi, pride je Fofana nedavno produžio ugovor do leta 2027. godine, a kako bi do kraja prelaznog roka mogao da izgubi i kapitena Kaspera Šmajhela (želi ga Nica) i Džejmsa Medisona (Njukasl ponudio 48.000.000 evra), Lester ne želi po svaku cenu da se odrekne fudbalera kojeg je pre dva leta platio Sent Etjenu 35.000.000 evra.

Ima Čelsi alternativu i za alternativu, raspitivao se prethodnih dana za slobodu Joška Gvardiola, bio spreman i da pozajmi Lajpcigu Tima Vernera ne bi li ga odobrovoljio, ali je dobio negativan odgovor, jer čedo Red Bula posle nekoliko interesantnih i ambicioznih kupovina želi da zadrži hrvatskog defanzivca i pokuša da naredne sezone ozbiljno pripreti Bajernu...

Damfris je s druge strane, za razliku od Fofane i Gvardiola, dostupan na tržištu, jer Inter prelazni rok mora da završi u debelom plusu, te je holandskog ofanzivnog beka stavio u izlog i prema pisanjima italijanskih medija nalepio mu cenu od 40.000.000 evra, tri puta veću od one koju je prošlog leta platio PSV Ajndhovenu (13.700.000).

Isprva je plan bio da Nerazuri "žrtvuju" Milana Škrinijara, a potom slovačkog defanzivca odmene Glejsonom Bremerom, ali kako mu je Juventus oteo Brazilca ispred nosa, Inter je stopirao pregovore sa Pari Sen Žermenom, Škrinijara povukao sa transfer liste i na istu stavio Damfrisa. Čelsi je ovog leta već poslovao sa Interom, kada mu je na pozajmicu ustupio Romelua Lukakua i još tada se raspitivao za holandskog reprezentativca, ali bi tek u narednim danima pregovori trebalo da se intenziviraju.

Dakle, Fofana i Damfris, paket vredan 140.000.000 evra. Tod Boli taj novac ima, što je i pokazao kupovinama Rahima Sterlinga i Kulibalija, samo pitanje je da li ima dovoljno umeća da uspešno zaključi poslove. Iskustva sa Kundeom, De Lihtom, pa i Rafinjom navijačima ne ulivaju poverenje...


tagovi

Denzel DamfrisVesli FofanaLetnji prelazni rok 2022ČelsiInterLester

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara