Čelsi ima noćnu moru - ime joj je Gilfi Sigurdson (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 23:07

Islanđanin sa bele tačke doneo pobedu Karamelama (1:0) u utakmici 12. kola

U prethodna tri susreta čekao je šansu na klupi, dobojao je na kašičicu ili je čak i ostajao bez nje. Ove sezone nije postigao gol u premijerligaškim susretima iako mu matiranje protivničkih golmana nije strano. Međutim, u duelima sa Čelsijem on je džoker kojeg se nijedan trener na svetu ne bi odrekao, a kamoli iskusni Karlo Ančeloti. Gilfi Sigurdson je noćna mora za Plavce i to je potvrdio večeras, golom za pobedu Evertona (1:0).

Islandski fudbaler pogotkom iz penala u 22. minutu doneo je klubu iz Liverpula nova tri boda i potvrdio da za njega Čelsi predstavlja posebnu inspiraciju s obzirom na to da je mrežu londonskog kluba po dva puta u karijeri tresao kao igrač Svonsija, Totenhema i Evertona.

Izabrane vesti

Tokom prošle četiri sezone, Čelsi je retko gubio utakmice protiv Evertona u Premijer ligi, ipak, u tom periodu, kroz osam susreta ustalilo se jedno pravilo - u svakoj utakmici u kojoj daju gol, Karamele i pobede, a da se nastavi takva tradicija pobrinuo se vezni fudbaler sa Islanda.

Susret na Gudison Parku krenuo je uobičajenim opipavanjem snaga. Džejms se već u 2. minutu našao u poziciji koja je obećavala, ali sve što je uspeo bilo je da iznudi korner. Samo dva minuta kasnije domaćin je odgovorio preko Ričarlisona, na čiju se pokušaj nadovezala pretnja Mine posle kornera u 9. minutu.

Nizali su se napadi rivala te su priliku da ugroze gol protivnika propustili Verner i Sigurdson, a onda, u 21. minutu neoprezan start Mendija i prekršaj nad Kalvertom-Luinom bio je razlog da Džonatan Mos pokaže na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Gilfi Sigurdson i sigurno plsairao loptu u mrežu.

Pogodak domaćina odrazio se na pristup izabranika Frenka Lamparda koji su u 25. i 26. minutu imali odlične šanse da preko Džejmsa izjednače rezultat, a stepen kontrole koji je imao Čelsi najbolje dočarava 71% poseda lopte u prvih pola sata igre.

Prepustio je iskusni Ančeloti gostima loptu, a njegovi izabranici čekali su grešku rivala kako bi drugim pogotkom razrešili sve dileme. Prvu je imao Ričarlison u 40. minutu, ali je briljantnom odbranom Mendi osujetio pokušaj Brazilca.

Ista slika viđena je i u nastavku susreta. Maunt je u 47. minutu pokušao da lobuje golmana Karameli, ali je lopta pogodila prečku. Na test su potom defanzivce Evertona stavili Žiru i Haverc, a u 52. minutu odgovorio je Ričarlison kojeg je još jednom u odličnoj gol šansi zaustavio golman Čelsija.

U 63. minutu Čivel je oštro reagovao u svom šesnaestercu što je Mos okarakterisao kao penal, međutim arbitar je posle VAR analize preinačio svoju odluku, pa Everton nije imao priliku da iz novog jedanaesterca udvostruči prednost.

Do kraja utakmice najbolju šansu da donese Čelsiju bod imao je Maunt, koji je iz slobodnog udarca pogodio stativu. Everton je tako stigao do šeste pobede u Premijer ligi, dok je Čelsi tek drugi put ostao bez bodova.

PREMIJER LIGA – 12. KOLO

Petak

Lids – Vest Hem 1:2 (1:1)

/Klih 6p – Souček 25, Ogbona 80/

Subota

 Vulverhempton – Aston Vila 0:1 (0:0)

/El Gazi 90+4 pen/ 

Njukasl - VBA 2:1 (1:0)

/Almiron 1, Gejl 82 - Furlong 50/

Mančester J. - Mančester S. 0:0

Everton - Čelsi 1:0 (1:0)

/Sigurdson 22pen/

Nedelja

13.00: (1,78) Sautempton (3,50) Šefild J. (4,90)

15.15: (4,30) Kristal Palas (3,50) Totenhem (1,87)

17.30: (8,00) Fulam (5,30) Liverpul (1,35)

20.15: (1,60) Arsenal (3,80) Barnli (6,00)

20.15: (2,05) Lester (3,40) Brajton (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Gilfi Sigurdson

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara